Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Wolfsen dreigt met lokale sluitingstijd

06 DEC 2012

Ondernemers aan het Utrechtse Wolff en Dekenplein en de Bilderdijkstraat moeten van de gemeente vandaag met een plan van aanpak komen om verkeersoverlast en hangjongeren aan te pakken. Lukt het hen niet om de overlast een halt toe te roepen, dan voert burgemeester Aleid Wolfsen lokaal winkelsluitingstijden in.

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht
Aleid Wolfsen
Foto: ANP

Auto’s die af en aan rijden en mensen die tot diep in de nacht rondhangen, voor geluidsoverlast zorgen en afval laten slingeren: het is een bron van ergernis voor omwonenden op het hoekje waar het Wolff en Dekenplein en de Bilderdijkstraat samenkomen.

Twee kapperszaken, een theehuis, een eetcafé, een Turks cultureel centrum, een snackbar en om de hoek coffeeshop Shabab, die maandag overigens definitief de deuren moest sluiten. Dit is met recht een druk stukje Utrecht, waar mensen op de gekste tijden, en vooral met de auto, langsgaan om een ’boodschap’ te doen.

„Er is een opstapeling van exploitanten die overlast veroorzaken. Er zitten bijvoorbeeld twee kapperszaken waarvan wordt getwijfeld of er wel echt alleen maar wordt geknipt. Ze zijn ’s avonds tot laat open en niet iedereen komt altijd geknipt en geschoren naar buiten. Er bestaan serieuze vermoedens dat het ook horecagelegenheden zijn”, stelt PvdA-raadslid Marleen Haage.

Lees verder in De Telegraaf Utrecht

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
24.9 °C
ZO3
Beurs AEX
AEX 519.98
+ / - -0.36%
Actueel
Meest gelezen