Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Werkzoekende wil niet verhuizen

06 DEC 2012

Veel werkzoekenden zien het helemaal niet zitten om te verhuizen voor een nieuwe baan. Soms kan een goed salaris of een leuke functie wel helpen hen over de streep te trekken.

Foto: Getty

Dat blijkt uit onderzoek van vacaturesite Jobbird.com. 64% van de ondervraagden is niet bereid de vertrouwde leefomgeving te verlaten voor een baan. Maar een flinke zak geld ertegenover verandert voor 16% de zaak.

22% van de werkzoekenden wil wel verhuizen voor een baan, maar alleen als deze heel leuk is. Er zijn ook mensen die juist graag het avontuur aangaan, maar die groep is klein (14%).


“Het is voor werkzoekenden een grote stap om voor een baan te verhuizen. Toch is het zeker het overwegen waard, gezien de economische omstandigheden op dit moment.” Aldus Jan-Peter Cruiming, oprichter van Jobbird.com. “In onze statistieken is bijvoorbeeld te zien dat Drenthe de slechtste provincie is om te wonen wanneer je op zoek bent naar een baan in die provincie. Ook in Groningen, Friesland en Flevoland is het vinden van een baan lastiger dan in de rest van Nederland. Het beste kun je als kandidaat zoeken in Utrecht. Daar is de verhouding tussen het aantal vacatures en het aantal kandidaten het gunstigst.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 518.59
+ / - -0.98%
Actueel
Meest gelezen