Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
vr 07 dec 2012, 11:48

Juwelier is rovers spuugzat

door Anje Hoogland

Martin Bruens, de eigenaar van het juweliersbedrijf in de hoofdstad dat woensdagmiddag werd overvallen, is de rooftochten in zijn winkel spuugzat. Eerder schoten criminelen zijn hand al aan gort. Ondanks veertien operaties heeft hij daar nog steeds ondraaglijke pijn door. Hij wil er daarom alles aan doen de daders van afgelopen woensdag te pakken te krijgen.

Portret van Juwelier Martin Bruens Portret van Juwelier Martin Bruens Foto: MOUW, RICHARD

Bruens: „Twee Marokkaanse jongens in donkere kleding kwamen met pistolen naar binnen gerend. Een met een petje op, de ander met een bivakmuts. Ze laadden hun pistool door en riepen tegen mij en mijn zoon dat we op de grond moesten gaan liggen. Terwijl de ene jongen ons onder schot hield, pakte die ander een tas en sloeg met een moker de vitrine in. Ze hebben voor zo’n 150.000 euro aan horloges en briljanten mee gegrist.”

Zijn zoon, die goed is in vechtsporten, kookte van woede. „Maar ik heb hem gezegd dat hij moest blijven liggen. Ik weet uit ervaring dat ze niet bang zijn om te schieten.” Op een gestolen rode scooter gingen de overvallers er daarna vandoor richting de Prinsengracht en de Vijzelstraat. De juwelier heeft camerabeelden van de brute overval. „Ik ben erg nerveus en had wel even een slaappil nodig, maar ze krijgen mij niet klein, hoor”, belooft hij.


7.6 °C
WNW6
 
files 212
121 km.
Beurs AEX
AEX 493.22
+ / - +1.54%
DFT

Moet 5 mei (Bevrijdingsdag) eens in de vijf jaar een vrije dag blijven?


Verstuur