Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Scherpe daling productie Duitse industrie

07 DEC 2012

BERLIJN - De Duitse industrie heeft in oktober 2,6 procent minder geproduceerd dan in de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die het Duitse ministerie van Economische Zaken vrijdag heeft bekendgemaakt.

Foto: BLOOMBERG

De afname is veel scherper dan verwacht. Economen rekenden gemiddeld op een productiedaling van 0,5 procent. In september daalde de industriële productie in de grootste economie van de eurozone nog met een herziene 1,3 procent (was 1,8 procent).

Volgens econoom Carsten Brzeski van ING toont het cijfer aan dat Duitsland zich definitief niet kan onttrekken aan de malaise in de eurozone. Tot dusver kon de Duitse economie zich optrekken aan sterke handelsbetrekkingen met landen buiten het eurogebied maar inmiddels koelt wereldwijd de economie af.

Een krimp van de Duitse economie in het vierde kwartaal lijkt volgens Brzeski onvermijdelijk. Toch blijft ING over het geheel genomen positief gestemd over Duitsland. „Alleen tonen de data van vandaag over de industrie aan dat de zaken helaas eerst slechter moeten worden voordat ze verbeteren.”

6.4 °C
ZO1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 459.29
+ / - -0.1%
Actueel
Meest gelezen

Scholingsvouchers weggeven aan 'arme' zzp'ers is een goed idee


Verstuur