Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Meer geld voor steun aan duurzame ondernemers

10 DEC 2012

DEN HAAG - De overheid trekt komend jaar 3 miljard euro uit om ondernemers te steunen die aan de slag willen met het duurzaam opwekken van energie. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) meldt de Tweede Kamer maandag dat deze groene projecten er mede voor moeten zorgen dat in 2020 16 procent van alle energie duurzaam wordt opgewekt.

Foto: ANP

„Duurzame energie is niet alleen van belang voor een gezondere economie, maar biedt ondernemers ook kansen. Daarom stellen we meer geld beschikbaar. Ook zorgen we ervoor dat ondernemers zo veel mogelijk zekerheid krijgen bij hun investering door de spelregels niet te veranderen”, aldus Kamp.

In 2012 was er 1,7 miljard beschikbaar voor dit doel. Het geld gaat naar steun aan projecten om energie op te wekken via bijvoorbeeld zonnepanelen, aardwarmte en de vergisting van mest en afvalstoffen. Deze energie is duurder dan energie van gas en kolen, maar het prijsverschil kan kleiner worden door de duurzame technieken verder te ontwikkelen. Het nu gereserveerde bedrag is om dat te stimuleren. Vanaf 1 april 2013 kunnen ondernemers een aanvraag indienen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
NO2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%
Actueel
Meest gelezen