Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Bedrijven: snel aanleg tunnel

11 DEC 2012

Zoetermeer - Het bedrijfsleven vraagt minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) haast te maken met een definitief ’ja’ voor de aanleg van de Blankenburgtunnel bij Rotterdam.

Foto: Natuurmonumenten.nl

Ondernemers zijn wat zenuwachtig geworden nu bewoners- en milieuorganisaties een ultieme poging doen om te voorkomen dat de zesbaanssnelweg er gaat komen.

„Het is de hoogste tijd om definitief te gaan bouwen. Er is genoeg gediscussieerd en onderzocht en telkens is de conclusie dat de tunnel de beste oplossing is voor de aanpak van de files tegen de laagst mogelijke kosten”, stelt Floris Liebrand van Transport en Logistiek Nederland (TLN)

„Ook wordt er voldoende aandacht besteedt aan een goede inpassing om eventuele negatieve milieueffecten te compenseren”, aldus Liebrand namens zeven organisaties, waaronder de Kamer van Koophandel, VNO-NCW, MKB-Nederland en verladersclub EVO.

De Tweede Kamer debatteert vandaag over de aanleg van de tunnel en daartoe zal de directeur van Natuurmonumenten namens bewoners, boswachters en natuurclubs de resultaten van de flitsactie ’Duim omlaag tegen de Blankenburgtunnel’ overhandigen.

Lees verder in De Telegraaf Rotterdam

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%
Actueel
Meest gelezen