Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Ondernemers kiezen verkeersknelpunt

12 DEC 2012 Alexander Bakker

DEN HAAG - Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf hebben de Bosbrug in Den Haag verkozen tot verkeersknelpunt van 2013. De belangrijkste verkeersader naar de binnenstad gaat vanaf januari een jaar dicht vanwege zeer ingrijpende werkzaamheden. MKB Den Haag roept het stadhuis op om er alles aan te doen om het centrum van de hofstad bereikbaar te houden.

Foto: ANP

De twijfelachtige eer gaat normaliter naar een gevaarlijke kruising, maar deze keer heeft MKB Den Haag voor een knelpunt gekozen waar vrijwel alle ondernemers in de binnenstad zich druk over maken. Door de afsluiting van de Bosbrug wordt het Haagse centrum namelijk van een kant van de buitenwereld afgesloten: de route Koningskade – Korte Voorhout is dicht voor al het verkeer en meerdere trams worden omgeleid.

„De gevolgen zijn zo ingrijpend dat we op deze manier alle aandacht van de gemeente vragen om zich maximaal in te zetten voor slimme oplossingen. Het is nu totaal onduidelijk hoe het allemaal gaat lopen”, legt voorzitter Gert van der Houwen uit. „De binnenstad dreigt volslagen onbereikbaar te worden.”

Rampjaar

De voorman van het Haagse midden- en kleinbedrijf zegt nog niet overtuigd te zijn door de aanpak van het stadhuis. „Kan er bijvoorbeeld niet gekeken worden of er niet al eerder een rijbaan weer geopend kan worden”, vraagt Van der Houwen zich af. „Het staat nog niet bij iedereen helder op het netvlies.” Ook in de Haagse gemeenteraad zijn er grote zorgen over het rampjaar voor de Bosbrug. Het CDA vreest zelfs voor een verkeersinfarct.

 

Lees het complete verhaal vandaag in De Telegraaf.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
Actueel
Meest gelezen