Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
do 17 jan 2013, 13:58

Nederlandse bedrijven steeds innovatiever

Bedrijven in ons land worden steeds innovatiever. Nederland staat op de twaalfde plek van de GE Global Innovation Barometer, een jaarlijks onderzoek naar de innovatiekracht van bedrijven. Vorig jaar stond ons land nog op plaats 23.

Foto: Lex van Lieshout ANP XTRA

De Verenigde Staten, Duitsland en China zijn volgens de ranglijst de drie meest innovatieve landen ter wereld. Technologiebedrijf GE voerde het onderzoek uit onder ruim 3000 leidinggevenden uit 25 landen.

Uit het onderzoek blijkt dat bedrijven in veel landen negatiever zijn geworden over het regeringsbeleid in hun land. Met name in Zweden, Israël, Turkije, Saoedi-Arabië en Canada maken de ondervraagden zich zorgen over het effect van het overheidsbeleid op het innovatieklimaat.

Op de vraag op welke pijlers overheden zich moeten richten om innovatie te stimuleren, worden onderwijs (50%), bestrijding van bureaucratie (48%) en bescherming van handelsgeheimen (41%) het meest genoemd.


11.9 °C
ZZW3
 
files 202
176 km.
Beurs AEX
AEX 396.12
+ / - -0.19%
DFT

Meest gelezen op DFT.nl

Boeren zien hun leveranciers het liefst op hun erf verschijnen. Doet u ook alleen zaken met iemand die u in levenden lijve hebt ontmoet?


Verstuur