Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Bonus voor zakendoen met derdewereldland

06 FEB 2013 Sameer van Alfen en Ronald van Gessel

Nederlandse mkb-bedrijven kunnen een premie van €10.000 krijgen als ze meer gaan ondernemen in ontwikkelingslanden. Landen in bijvoorbeeld Afrika en Azië worden strategisch steeds belangrijker, maar staan nu nog te weinig op het netvlies van het midden- en kleinbedrijf.

Willem Lageweg
Willem Lageweg
Foto: Rein Geleijnse

Om dit te veranderen start MVO Nederland (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken een nieuw initiatief. Dit maken ze vandaag bekend. Het doel is om geïnteresseerde ondernemers op weg te helpen met hun eerste stappen in opkomende markten.

Zo kunnen bedrijven gebruikmaken van zogenoemde ’vouchers’ ter waarde van €10.000, waarmee ze hun onderzoekskosten naar de mogelijkheden op bepaalde exotische markten voor een deel kunnen dekken. Ook kunnen ze deelnemen aan handelsmissies die speciaal voor het mkb worden georganiseerd.

Al met al moet dit leiden tot 150 bedrijven die over vier jaar zakendoen in opkomende markten, of werken aan duurzaamheid met handelspartners in deze landen. Terwijl ze dat nu nog niet doen of nauwelijks doen. „Het Nederlandse mkb is nu nog vooral gericht op Europa bij het internationaal zakendoen”, zegt directeur Willem Lageweg van MVO Nederland. Maar we zitten in een recessie en de groeiperspectieven zijn in Europa niet heel gunstig.”

Lees het hele verhaal in De Telegraaf van woensdag

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.4 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%
Actueel
Meest gelezen