Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Tweede leven

25 FEB 2013 Lotte Gerritse

GEEN - Tegenwoordig gooien we snel dingen weg. Dat is niet altijd even duurzaam, zeker niet als iets nog kan worden gerepareerd. Dat vinden ze ook bij Microfix. Het bedrijf, dat sinds 1991 bestaat, houdt zich bezig met de reparatie van elektronica.

Foto: OUDSHOORN, RENE

Wim van Leenen, werkzaam bij Microfix: „Wij hebben een archief met onderdelen van ruim 15 jaar oud. Dat betekent dat als er iemand met een computer van 14 jaar oud binnenkomt, wij die vaak kunnen repareren. Je gelooft soms niet waarmee mensen aankomen, zo oud is het al.” Operationeel directeur Gert-Jan Turnhout vertelt: „Wij geven ict-apparatuur een tweede leven zodat het niet op de vuilnishoop belandt. Veel apparatuur hoeft nog niet te worden afgedankt.”

Soms zijn onderdelen niet meer te krijgen. „Maar we proberen altijd om een oplossing te verzinnen”, zegt Van Leenen. „Zo zoeken wij over de hele wereld naar onderdelen. Klanten die hun apparatuur bij ons hebben gekocht, krijgen sowieso garantie dat als deze kapot gaat, wij het maken.”

Soms zijn computers zo oud dat ze het economisch niet meer rendabel is om ze op te lappen. Dan zorgt Microfix ervoor dat het milieubewust wordt gerecycled. Van Leenen: „We komen ook aan huis om apparatuur te repareren. Daarvoor hebben we mensen verspreid in heel Nederland wonen. Daarmee blijven de reisafstanden zo beperkt mogelijk. We hebben speciale computerprogramma’s die precies kunnen uitrekenen welke route de kortste is.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
Actueel
Meest gelezen