Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

Nieuw folie maakt glas supersterk

26 FEB 2013

DEN HAAG - Een speciaal folie op het glas van de vitrine van juweliers moet het overvallers bijna onmogelijk maken hun slag te slaan. In Den Haag is een proef met dit speciale folie van start gegaan.

Foto: OUDSHOORN, RENE

Burgemeester Van Aartsen van Den Haag sloeg gisteren samen met minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) een van de met veiligheidsfolie voorziene vitrines in bij juwelierszaak van Sunil Prahladsingh. De juwelier is een van de zes die zich hadden aangemeld voor de proef die met steun van de Staat, de gemeente en de verzekeraars draait in de hofstad. Met het folie wordt het voor overvallers moeilijk om glas in te slaan en ervandoor te gaan met kostbaarheden. „Ik ben een sterke man en als ik uithaal, doe ik het goed, maar nu kostte het me ook zeker zeven keer flink slaan met een hamer om de boel kapot te krijgen”, zei Opstelten. Burgemeester Van Aartsen liet hierop weten dat dit ervoor zorgt dat het folie niet alleen preventief maar ook pakkans verhogend werkt.

Van Aartsen liet gisteren weten dat het aantal overvallen in Den Haag vorig jaar met vijfendertig is gedaald. Sinds de dodelijke overval op 25 april op juwelier Stratmann aan de Beeklaan is overigens geen enkele goudsmid meer de dupe geworden van criminelen.

 

Lees vandaag meer in De Telegraaf.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
9.2 °C
W4
Beurs AEX
AEX 469.77
+ / - +0.66%
Actueel
Meest gelezen

Een alcoholisch drankje inschenken voor de klant moet kunnen


Verstuur