Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Enschedese middenstand is bang

26 FEB 2013 van onze correspondent

ENSCHEDE - De schrik zit er goed in onder de ondernemers in Enschede, nu de stad voor de vierde keer in korte tijd werd getroffen door een grote brand.

Foto: 112Twente

Telkens waren het winkelcentra die in de as werden gelegd. Met name de middenstanders in de binnenstad houden daarom nu hun hart vast. „Vooral ook omdat hier veel mensen boven de winkels wonen”, zegt vicevoorzitter Jan Maasse van den Brink van ondernemersvereniging Winkelhart Enschede.

Maatregelen

Deze organisatie houdt vanochtend spoedoverleg met vertegenwoordigers van de gemeente, politie en brandweer. „Wij als ondernemers willen graag weten wat we kunnen doen. Maar ook welke maatregelen bijvoorbeeld de politie neemt. Cameratoezicht, politieauto’s met camera? Het zijn wat ons betreft allemaal opties.”

Intussen doen in Enschede verhalen de ronde dat er een pyromaan actief zou zijn. „Maar dat is speculeren. En daar doen wij niet aan mee. Intussen is wel vast komen te staan dat bij de eerste twee branden sprake was van een technische oorzaak. In het derde geval was er zoveel hitte dat de oorzaak niet meer kon worden achterhaald. Wat de vierde brand van afgelopen weekend betreft, moeten we eerst het brandweeronderzoek afwachten.”

 

Lees het complete verhaal over de branden in Enschede vandaag in De Telegraaf.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.9 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%
Actueel
Meest gelezen