Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Enschedese middenstand is bang

26 FEB 2013 van onze correspondent

ENSCHEDE - De schrik zit er goed in onder de ondernemers in Enschede, nu de stad voor de vierde keer in korte tijd werd getroffen door een grote brand.

Foto: 112Twente

Telkens waren het winkelcentra die in de as werden gelegd. Met name de middenstanders in de binnenstad houden daarom nu hun hart vast. „Vooral ook omdat hier veel mensen boven de winkels wonen”, zegt vicevoorzitter Jan Maasse van den Brink van ondernemersvereniging Winkelhart Enschede.

Maatregelen

Deze organisatie houdt vanochtend spoedoverleg met vertegenwoordigers van de gemeente, politie en brandweer. „Wij als ondernemers willen graag weten wat we kunnen doen. Maar ook welke maatregelen bijvoorbeeld de politie neemt. Cameratoezicht, politieauto’s met camera? Het zijn wat ons betreft allemaal opties.”

Intussen doen in Enschede verhalen de ronde dat er een pyromaan actief zou zijn. „Maar dat is speculeren. En daar doen wij niet aan mee. Intussen is wel vast komen te staan dat bij de eerste twee branden sprake was van een technische oorzaak. In het derde geval was er zoveel hitte dat de oorzaak niet meer kon worden achterhaald. Wat de vierde brand van afgelopen weekend betreft, moeten we eerst het brandweeronderzoek afwachten.”

 

Lees het complete verhaal over de branden in Enschede vandaag in De Telegraaf.

-2.2 °C
O2
Beurs AEX
AEX 449.6
+ / - -0.88%
Actueel
Meest gelezen

Zzp'ers zonder pensioen leven straks in armoede


Verstuur