Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
wo 27 feb 2013, 15:33

Supers pleiten voor hoge boetes op fraude

DEN HAAG - 

Supermarkten roepen de overheid op gevallen van voedselfraude streng aan te pakken. „Wat ons betreft is de zwaarste boete niet zwaar genoeg. Bedrijven die zo een loopje denken te kunnen nemen met het vertrouwen van de consument en de supermarkten moeten zwaar bestraft worden”, zei Marc Jansen, directeur van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) woensdag.

Foto: GETTY IMAGES

Volgens het CBL zijn de supers niet verantwoordelijk voor de voedselschandalen die de afgelopen dagen aan het licht kwamen. Wat er nu gebeurt met paardenvlees, eieren en vis, is pure fraude door toeleveranciers, vindt de brancheorganisatie.

„De suggestie dat supermarkten met een scherp inkoopbeleid fraude uitlokken wijzen wij pertinent van de hand. Als dit soort zaken aan het licht komen, treden supermarkten hard op richting de betreffende leveranciers”, aldus Jansen.

De leider van de Britse boerenorganisatie riep supermarkten in Groot-Brittannië woensdag op te stoppen met het afschuimen van de wereld op zoek naar goedkoop voedsel, met alle risico's van dien. Supermarkten moeten in plaats daarvan hun inkopen doen bij de boeren in eigen land, aldus Peter Kendall van de National Farmers Union.


6.3 °C
W6
 
files 194
94 km.
Beurs AEX
AEX 485.73
+ / - -0.13%
DFT

Meest gelezen op DFT.nl

Moet 5 mei (Bevrijdingsdag) eens in de vijf jaar een vrije dag blijven?


Verstuur