Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Supers pleiten voor hoge boetes op fraude

27 FEB 2013

DEN HAAG - Supermarkten roepen de overheid op gevallen van voedselfraude streng aan te pakken. „Wat ons betreft is de zwaarste boete niet zwaar genoeg. Bedrijven die zo een loopje denken te kunnen nemen met het vertrouwen van de consument en de supermarkten moeten zwaar bestraft worden”, zei Marc Jansen, directeur van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) woensdag.

Foto: GETTY IMAGES

Volgens het CBL zijn de supers niet verantwoordelijk voor de voedselschandalen die de afgelopen dagen aan het licht kwamen. Wat er nu gebeurt met paardenvlees, eieren en vis, is pure fraude door toeleveranciers, vindt de brancheorganisatie.

„De suggestie dat supermarkten met een scherp inkoopbeleid fraude uitlokken wijzen wij pertinent van de hand. Als dit soort zaken aan het licht komen, treden supermarkten hard op richting de betreffende leveranciers”, aldus Jansen.

De leider van de Britse boerenorganisatie riep supermarkten in Groot-Brittannië woensdag op te stoppen met het afschuimen van de wereld op zoek naar goedkoop voedsel, met alle risico's van dien. Supermarkten moeten in plaats daarvan hun inkopen doen bij de boeren in eigen land, aldus Peter Kendall van de National Farmers Union.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.8 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%
Actueel
Meest gelezen