Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Veel verwarring na maand koopzondag

26 MRT 2013 Iris van Deinse

UTRECHT - Kleine winkeliers in de Utrechtse binnenstad kiezen sinds de zondagsopening zelf welke zondag ze open gaan. De een kiest voor de eerste- en de laatste zondag van de maand. Anderen openen de deuren zelfs helemaal niet, tot grote verwarring van het winkelend publiek.

Foto: ANP

Een maand na de officiële zondagsopenstelling is het op zondag rustig in de Zadelstraat, aan de Lijnmarkt en op de Vismarkt. Op de Oudegracht waren dit weekeinde de grote winkelketens open, maar ook hier bleef enorme drukte uit.

Een grote groep ondernemers weet nog niet precies wat ze met de koopzondag aanmoet. Een gedeelte gaat alleen de eerste- en derde zondag van de maand open; wanneer het salaris binnen is. De kleinste winkeliers sluiten de deuren, om ook nog tijd aan het gezin te kunnen besteden.„Het is jammer dat er weinig winkels in de Zadelstraat open zijn. Mijn personeel wil gelukkig werken, dus ik hoef zelf niet iedere zondag aan de slag. Als je geen personeel hebt, wordt het lastig”, zegt eigenaar Arjen ten Pas van Keck en Lisa, die aangesloten is bij de winkeliersvereniging Zadelstraat.

„Een aantal winkeliers hier in de straat wil pas na de zomer op zondag opengaan.”Jan Telkamp van de gelijknamige schoenwinkel aan de Choorstraat was een groot tegenstander van de zondagsopenstelling. Toch heeft hij inmiddels zijn deuren geopend. „Ik verkoop Van Bommels, maar dat doen andere winkels ook. Als ik niet openga, dan halen ze de schoenen ergens anders. Je moet wel.”

Lees het complete verhaal vandaag in De Telegraaf.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.5 °C
ZO2
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%
Actueel
Meest gelezen