Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Anko Stoffels

Ondernemer wil nieuw publiek naar markt trekken

Kanen bij Ten Kate

07 JUN 2013 Daphne van Dijk

In een poging nieuw publiek naar de markt te trekken, kunnen bezoekers voortaan op donderdag ’Kanen bij Ten Kate’ en voor minder dan tien euro aan gezellige lange tafels aanschuiven voor een ambachtelijk gemaakte hap.

Bedenker van Kanen bij Ten Kate, dat de hele zomer elke donderdag tussen 15.00 en 21.00 uur op het korte stuk van de Ten Katemarkt te vinden is, is ondernemer Titus Gorissen van voedselwagen de Eatery.

„Mijn doelgroep kan ik alleen op zaterdag bedienen. Doordeweeks verdien ik hier niets omdat mijn klanten overdag werken. Een dik jaar geleden dacht ik ineens: ’Ik moet proberen ’s avonds een hoogwaardige voedselmarkt te organiseren’. Dat is nu gelukt”, aldus Gorissen.

In samenspraak met de buurt, het stadsdeel en de markt komen op het korte stuk van de Ten Katestraat lange aanschuiftafels omringd door een aantal ambachtelijke voedseltrucks. Daar kunnen sinds gisteravond bezoekers vooralsnog kiezen uit verse ravioli van Eatery , vegetarische gyros van Vleesch noch Visch , wafels van Wafels op Wielen , pannenkoeken van Pancake crumble. Café Bax verzorgt de drank.

De Ten Katemarkt, die vorig jaar zijn 100-jarig bestaan vierde, verkeert in zwaar weer. De noodlijdende markt heeft last van zijn imago als goedkoopste van Amsterdam. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde bezoeker slechts 13 euro besteedt en vooral bestaat uit eenzijdig publiek van lage inkomens en allochtonen.

De handelaren en het stadsdeel hebben al verschillende maatregelen getroffen om meer en ander publiek aan te trekken. Zo werd het aantal groente- en fruitstallen al met de helft verminderd en kwamen er andere kramen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.8 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%
Actueel
Meest gelezen