Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Van Dobben in de lift

12 JUN 2013 Richard van de Crommert

Oostzaan - Snackfabriek Royaan heeft na het afketsen van de fusie met branchegenoot Ad ven Geloven alles op alles gezet om zijn merk Van Dobben nieuw leven in te blazen. Met succes: over de eerste maanden van dit jaar steeg de afzet met 15%.

Van Dobben opent een tweede Eetsalon in de hoofdstad.
Van Dobben opent een tweede Eetsalon in de hoofdstad.
Foto: Matty van Wijngaarden

De Van Dobben-kroket werd een hele nieuwe kroket. „Er zijn heel veel E-nummers uitgehaald”, vertelt directeur Bart Bakker. „Wij hebben het originele recept van de Van Dobbenkroket, uit 1945, uit de kast gehaald, en precies zo hebben we de snack weer gemaakt.

E-nummers zijn er in de jaren ingesloten om kosten te besparen. Maar nu zijn E-nummers zoals binders, emulgatoren en smaakmakers gesneuveld om de originele kroket terug te brengen. Een gemideelde kroket telt zo’n tien E-nummers, die van Van Dobben heeft er nu nog maar drie. De enige E-nummers die nog in de kroket zitten, worden gebruikt voor de krokante korst.”

Sinds begin dit jaar is een klein leger van vertegenwoordigers van Royaan langs alle klanten, bedrijfskantines, tankstations en snackbars, gegaan om persoonlijk de nieuwe oude kroket te verkopen. „We hebben adres voor adres iedereen opnieuw onze kroket laten proeven.” Met succes. „„Onze strategie is het weer goed op de kaart zetten van de merken Van Dobben en Kwekkeboom. En de groei is boven verwachting”, zegt Bakker.

Of mensen meer kroketten zijn gaan eten? Of dat Van Dobben meer afnemers kreeg? Bakker moet het antwoord schuldig blijven, maar zegt wel: „Het gaat niet alleen om de prijs in de markt. Er is ruimte voor luxe en voor de onderkant van de markt. Met onze merken voor de professionele markt, als bijvoorbeeld Laan, spelen we het prijsspel wel mee.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 528.22
+ / - -0.08%
Actueel
Meest gelezen