Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Eigen foto

Injectie voor huid-app

24 AUG 2015 Thijs Rösken

AMSTERDAM - Moedervlekken thuis checken door foto’s te maken met je mobiele telefoon. De Amsterdamse startup SkinVision gaat met een miljoeneninjectie van een Deense farmaceut de wereldmarkt op.

LeoPharma, een geneesmiddelenfabrikant gespecialiseerd in dermatologie, ziet brood in het Nederlands bedrijfje SkinVision, dat een smartphone-app heeft gemaakt waarmee consumenten kunnen zien of verkleuring op de huid mogelijk duidt op huidkanker.

En dan met name melanoom huidkanker, het meest levensbedreigende type huidkanker die zich uit in tumoren die groeien in of als moedervlekken.

Rood lampje

De app kan via een database van een miljoen foto’s signaleren of de huid onregelmatig verkleurd. Bij 300.000 gemaakte foto’s gaat er 15.000 keer een rood lampje branden en is er 5000 keer echt een controle van een dokter nodig. Dan is er 1000 keer verwijdering van de moedervlekken nodig om 100 melanomen in deze groep te ontdekken.

Technologie in zorg

Via een investering van €3 miljoen bemachtigt LeoPharma een ’significant minderheidsbelang’ in SkinVision. Voor digitale zorgtoepassingen is dat een flink bedrag.

Topman Kim Kjoeller geeft in een verklaring aan dat LeoPharma wil leren van het product van SkinVision. „De komende jaren zal technologie aanweziger worden in de gezondheidszorg en wij willen voorop lopen bij die ontwikkeling.”

Lees het hele verhaal in DFT Avond: Overnames door buitenlandse megafarmaceuten

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%
Actueel
Meest gelezen