Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Door
Ondernemer en voorzitter ONL
Ondernemer en investeerder Hans Biesheuvel werd in 2011 voorzitter van MKB Nederland. Hij legde die functie in september neer om eigen ondernemersorganisatie ONL te kunnen vormen.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Transitiebox

15 JUN 2017

Het belastingstelsel moet prikkels bevatten om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken en toekomstgerichte innovaties aan te wakkeren. De belangrijkste uitdaging voor de komende jaren is de energietransitie.

We slagen alleen in die transitie als we innovatieve vormen van samenwerking stimuleren. Een slimme maatregel is het omvormen van de innovatiebox naar een transitiebox. Dit is een impuls van €1,4 miljard. Ondernemers, wetenschappers en kennisinstellingen moeten samen disruptieve technologieën ontwikkelen en combineren. Met de juiste impulsen is de energietransitie een sterke businesscase, die kansen en geld oplevert voor ondernemers.

Met de transitiebox betalen bedrijven die investeren in duurzame technologie minder belasting zodra de investeringen winst opleveren. De maatregel stimuleert ook om door te investeren en samen te blijven werken.

Onze economie is radicaal veranderd ten opzichte van twintig jaar geleden. Investeringen en ruimte voor ondernemerschap zijn nodig om te voorkomen dat we later op een veel nadeligere manier betalen voor het uitfaseren van fossiele energie. Deze nieuwe tijd vraagt om nieuwe methoden om uitdagingen zoals de energietransitie op te pakken.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

Meer Hans Biesheuvel

Mijlpaal 29/06
Uitruil 11/05
17.9 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
Actueel
Meest gelezen