Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Door
Ondernemer en voorzitter ONL
Ondernemer en investeerder Hans Biesheuvel werd in 2011 voorzitter van MKB Nederland. Hij legde die functie in september neer om eigen ondernemersorganisatie ONL te kunnen vormen.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Banenmotor

27 JUL 2017

Welke startende ondernemer wil er niet de nieuwe TomTom of Booking.com worden. Nederland heeft veel prachtige bedrijven groot zien worden, vanuit de zolderkamer tot op de beurs.

Recent onderzoek van de Hogeschool Utrecht toont dat de uitdaging van het ondernemerschap net zo’n belangrijke reden is om te ondernemen als financiële motieven. Ondernemers hebben niet zo zeer de droom om te cashen, maar willen zelf werken voor eigen geld en bedrijf. Hiermee creëren ze banen en vormen ze de basis van onze economie.

Toegang tot financiering is de grootste barrière om als ondernemer te beginnen. Gezien de houding van de banken en de nieuwe regelgeving waar ze mee kampen, vrees ik dat hun kredietbeleid de komende jaren niet versoepelt. Daarom ben ik een groot voorstander van alle nieuwe financieringsinitiatieven, vaak ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken.

Qredits bijvoorbeeld heeft al meer dan 15.000 banen gecreëerd door microkredieten tot €50.000 te verstrekken. Ruim 75% van de klanten van Qredits had zonder dit krediet nooit kunnen starten en nooit medewerkers in dienst genomen. Ik ben blij met het pionierswerk van Qredits, crowdfunders en andere nieuwe financiers. Zonder alternatieve financiering valt de banenmotor stil.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

Meer Hans Biesheuvel

Mijlpaal 29/06
Uitruil 11/05
17.6 °C
W4
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
Actueel
Meest gelezen