Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Door
Ondernemer en voorzitter ONL
Ondernemer en investeerder Hans Biesheuvel werd in 2011 voorzitter van MKB Nederland. Hij legde die functie in september neer om eigen ondernemersorganisatie ONL te kunnen vormen.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Op de schop

07 SEP 2017

Deze week is duidelijk geworden dat de traditionele polder niet meer tot een akkoord kan komen. Goed nieuws voor werkend en ondernemend Nederland. Die hebben nog steeds last van slechte polderakkoorden, zoals de Wet DBA, Wet Werk en Zekerheid en het derde jaar WW.

In het verleden konden formerende partijen rekenen op in de oude polder voorgekookte voorstellen. Plannen voor de arbeidsmarkt uitonderhandeld door vertegenwoordigers van het grootbedrijf en de grootste bonden. Maar nu leggen ze niets op de formatietafel.

Wat mij betreft gaat de polder nu echt op de schop. Dan kan de rest van werkend Nederland ook meedoen. Dit zorgt voor een breder maatschappelijk draagvlak. Kijk bijvoorbeeld naar het Energieakkoord. Op één onderwerp werd een grote coalitie gebouwd. Het resultaat is naast draagvlak ook commitment vanuit deelnemende partijen.

Dit hebben we nodig op de arbeidsmarkt. Per onderwerp overleggen, coalities bouwen en iedereen mee laten praten. Grote én kleine werkgevers, werknemers, zelfstandigen en werkzoekenden moeten zich uit kunnen spreken over het beleid. Het is onze arbeidsmarkt, laten we er ook zelf over beslissen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

Meer Hans Biesheuvel

Mijlpaal 29/06
7.9 °C
Z1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%
Actueel
Meest gelezen