Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Door
Duurzame ondernemer
Ruud Koornstra is duurzaam ondernemer. Hij verdiende zijn geld met groene stroom en is nu actief in de led-lampen.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Prioriteitenkabinet

06 JUL 2017

In februari dit jaar noemde de Europese Commissie de luchtvervuiling in Nederland zorgwekkend. Rotterdam, Amsterdam en Den Haag staan in de top 12 meest vervuilde stedelijke gebieden van Europa.

Kort daarna waren er bij ons landelijke verkiezingen en het ’vieze’ Den Haag is de afgelopen maanden het epicentrum van aandacht rond de vorming van ons nieuwe kabinet. Zal de zorgwekkende luchtvervuiling in mijn geliefd Den Haag invloed hebben op het denkvermogen van de politieke onderhandelaars?

Hoewel ik geen moment twijfel aan de inzet en oprechtheid van de mensen aan de steeds wisselende onderhandelingstafels, maak ik me grote zorgen of men, nu het erop aankomt, hoofd- en bijzaken van elkaar weet te scheiden.

Natuurlijk kun je van politiek leiders niet verwachten dat ze overal de oplossing voor hebben, maar toch minimaal wel een visie waar het naar toe moet in de wereld en welke rol Nederland daarbij kan spelen. Want vluchtelingen, klimaatverandering, energie, oorlogen, werkgelegenheid, economische vernieuwing, gezondheid, duurzaamheid, biodiversiteit en rechtvaardigheid hebben een samenhang. We moeten zoeken naar bronmaatregelen en niet naar ’doekjes voor het bloeden’.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
W4
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
Actueel
Meest gelezen
Meer Premium