Door
Duurzame ondernemer
Ruud Koornstra is duurzaam ondernemer. Hij verdiende zijn geld met groene stroom en is nu actief in de led-lampen.
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Toen ik vorige week voor een spreekbeurt voor achthonderd toehoorders in de coulissen naar mijn voorganger Professor Paul Iske aan de van de Universiteit Maastricht stond te luisteren, deed hij er een schepje bovenop. Hij begon met de volgende vragen: Ooit gehoord van iemand die het leuk vindt om te mislukken? Nederland kent een 'afrekencultuur' als het gaat om mislukkingen.

En dat terwijl iedereen kan profiteren van eigen falen of dat van anderen, ging de professor verder. De geschiedenis bewijst dat waardevolle ervaringen eerder uit mislukkingen dan uit successen voortkomen: fouten maken MOET! De populaire PostIt blokjes zijn het resultaat van een mislukte lijm, Viagra faalde als hartmedicijn maar had bij vijftig procent van de testpersonen wel een opvallende bijwerking en de ontdekking van Amerika door Columbus: het zijn allemaal briljante mislukkingen.


Iske heeft het Instituut voor Briljante Mislukkingen opgezet, waarmee hij door verhalen, filmpjes en seminars een positieve houding ten opzichte van mislukkingen wil bereiken en ze wil bevorderen, als eerbetoon aan uitvinders en doorzetters. Briljant!

14.6 °C
W4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 454.62
+ / - -0.24%
Actueel
Meest gelezen

Zzp'ers die (soms) aan huis werken kunnen de huur niet meer aftrekken


Verstuur