Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Eline Leijten en haar Plugify-team
Eline Leijten en haar Plugify-team
Foto: Anko Stoffels

Succesvolle crowdfundingcampagne voor Plugify

13 SEP 2016

Plugify heeft haar crowdfundingcampagne succesvol afgesloten. Het boekingsplatform voor muzikanten heeft in een kleine maand €745.690 binnengehaald via OnePlanetCrowd.

Het oorspronkelijk doelbedrag van €200.000 werd al op de eerste dag van de campagne bereikt, waarna het doel werd bijgesteld naar een bedrag van €650.000.

Oprichter en CEO Eline Leijten is trots op het uiteindelijke resultaat. “Met het opgehaalde bedrag kunnen we Plugify in Nederland écht op de kaart zetten. Het geeft ons de ruimte om onze groeiplannen te realiseren. Daarnaast is het goed om te zien hoe crowdfunding voor mond-tot-mondreclame zorgt. Investeerders promoten Plugify binnen hun netwerk, waar direct aanvragen uit voortvloeien.”

Het platform werd afgelopen maart gelanceerd door Leijten die als zangeres van dichtbij meemaakte hoe inefficiënt de muziekindustrie werkt. "We willen het boeken van live muziek toegankelijk maken, zodat meer mensen van muziek kunnen genieten", zegt Leijten.

Zowel voor artiesten als voor boekers is het gebruik van Plugify gratis. Er moet pas worden betaald als het tot een daadwerkelijke boeking komt. De commissie van 12% ligt een stuk onder die van traditionele boekingsbureaus.

Plugify gaat de investering gebruiken voor marketing en sales, teamuitbreiding en verdere productontwikkeling.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.8 °C
W1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%
Actueel
Meest gelezen