Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Tassen met boodschap

10 DEC 2012 Anita Zijlstra

AMSTERDAM - Ruim, sterk en stoer. Dat is de Obrero, de messenger bag van gerecyclede binnenbanden van vrachtwagens. De schoudertas wordt geheel volgens fair trade-principes in Colombia geproduceerd.

De Obrero maakt deel uit van de Re3collectie van MoreThanHip, importeur van eco- en fair design modeaccessoires in Montfoort. De collectie bevat zowel trendy hand- en schoudertassen, messenger en laptop bags als etuis, toilettassen en portemonnees voor vrouwen en mannen.

„Bij al onze artikelen staat het design voorop. Maar achter het stijlvolle uiterlijk zit altijd een positieve boodschap. Elk product wordt met respect voor mens en milieu gemaakt”, vertelt Kees Meijer, samen met zijn vrouw Ingrid eigenaar van MoreThanHip.

De robuuste tassen worden gemaakt in Colombia, waar recycling van autobanden bijdraagt aan een schoner milieu. „Het materiaal werd voorheen gewoon verbrand, waarbij schadelijke stoffen vrijkwamen. Daarnaast kunnen de handarbeiders, veelal mensen met een sociale achterstandspositie zoals alleenstaande moeders en inwoners van sloppenwijken, rekenen op goede arbeidsomstandigheden en een beloning boven het minimumloon.”

De Obrero is geschikt voor intensief dagelijks verbruik. De bodem is versterkt en het rubber is slijtvast en waterdicht. De verstelbare schouderband is gemaakt van hergebruikte autogordels.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
20.4 °C
W4
Beurs AEX
AEX 520.19
+ / - +0.16%

Meest gelezen op DFT Geld

Meer Premium