Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Tassen met boodschap

10 DEC 2012 Anita Zijlstra

AMSTERDAM - Ruim, sterk en stoer. Dat is de Obrero, de messenger bag van gerecyclede binnenbanden van vrachtwagens. De schoudertas wordt geheel volgens fair trade-principes in Colombia geproduceerd.

De Obrero maakt deel uit van de Re3collectie van MoreThanHip, importeur van eco- en fair design modeaccessoires in Montfoort. De collectie bevat zowel trendy hand- en schoudertassen, messenger en laptop bags als etuis, toilettassen en portemonnees voor vrouwen en mannen.

„Bij al onze artikelen staat het design voorop. Maar achter het stijlvolle uiterlijk zit altijd een positieve boodschap. Elk product wordt met respect voor mens en milieu gemaakt”, vertelt Kees Meijer, samen met zijn vrouw Ingrid eigenaar van MoreThanHip.

De robuuste tassen worden gemaakt in Colombia, waar recycling van autobanden bijdraagt aan een schoner milieu. „Het materiaal werd voorheen gewoon verbrand, waarbij schadelijke stoffen vrijkwamen. Daarnaast kunnen de handarbeiders, veelal mensen met een sociale achterstandspositie zoals alleenstaande moeders en inwoners van sloppenwijken, rekenen op goede arbeidsomstandigheden en een beloning boven het minimumloon.”

De Obrero is geschikt voor intensief dagelijks verbruik. De bodem is versterkt en het rubber is slijtvast en waterdicht. De verstelbare schouderband is gemaakt van hergebruikte autogordels.

7.8 °C
ONO2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 459.75
+ / - +0.51%

Scholingsvouchers weggeven aan 'arme' zzp'ers is een goed idee


Verstuur

Meest gelezen op DFT Geld