Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: MKB-Nederland

Dit zijn de mkb-vriendelijkste gemeenten

02 OKT 2013

Hoe staat het met de dienstverlening van gemeenten aan lokale ondernemers? Voor de derde keer organiseert MKB-Nederland de landelijke verkiezing voor mkb-vriendelijkste gemeente. De twaalf provinciale winnaars werden dinsdag bekendgemaakt.

Om kans op de titel te maken moeten gemeenten zich bezighouden met onder meer het terugdringen van regeldruk, matigen van ozb-tarieven en andere lokale lasten en het mkb kansen bieden bij aanbesteden. Het onderzoek is uitgevoerd door bureau Lexnova, in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken.

Van maart tot augustus konden ondernemers via www.mkbvriendelijkstegemeente.nl hun stem uitbrengen. Tijdens 'De week van de mkb-vriendelijkste gemeente', van 21 tot en met 25 oktober, bezoekt MKB-Nederland vier regiowinnaars. De landelijke finale vindt plaats op 28 november in Amsterdam tijdens 'de Week van de Ondernemer', met een aparte prijs voor de beste grote gemeente (G36).

De winnende gemeentes zijn Amstelveen, Assen, Barneveld, Bergambacht, Bunschoten, Gilze en Rijen, Reimerswaal, Rijssen-Holten, Roermond, Skarsterlân, Stadskanaal en Zeewolde. Twee jaar geleden won Bergambacht de wisseltrofee. Helmond was toen de beste onder de grote steden.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.4 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%
Actueel
Meest gelezen