Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Anonieme klaag- en vraagbaak voor startups gelanceerd

09 JUL 2015

In de startupwereld voelen ondernemers zoch niet altijd vrij om te praten over uitdagingen en moeilijkheden. Daarom is deze week Startups Anoniem gelanceerd: een website waarop mensen uit de scene anoniem vragen kunnen stellen, advies en commentaar kunnen leveren en zowel positieve als negatieve ervaringen kunnen delen.

Digitaal ruzie maken
Foto: Dijkstra BV

,,Hoewel er binnen de ondernemerswereld veel informatie wordt gedeeld, onder meer dankzij organisaties als StartupDelta en databases als Silicon Canals, blijven er belangrijke zaken onbesproken," zegt Samir Saberi, een van de initiatiefnemers van StartupsAnoniem.

Dat zwakheden niet worden getoond heeft deels te maken met het competitieve karakter van de startup-wereld. Maar Saberi ziet nog een andere verklaring. ,,Nederlanders staan er om bekend dat ze heel direct zijn en vrijuit over gevoelige onderwerpen als euthanasie en homohuwelijk durven te praten. Maar een keer falen als ondernemer, dat onderwerp lijkt behoorlijk taboe. Daar praat je in Nederland niet snel over."

StartupsAnoniem wil dat taboe doorbreken. De website bestaat uit een lees- en een schrijfsectie. Je kunt anoniem om advies vragen, iets 'opbiechten', of simpelweg een probleem of vervelende ervaring van je afschrijven.

In 2014 is in de Verenigde Staten al een soortgelijk platform opgericht: Startups Anonymous. Omdat startup-ecosystemen uit verschillende landen veel van elkaar kunnen leren, aldus Saberi, gaan de twee platforms de samenwerking met elkaar aan.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
8.6 °C
ZZW1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%
Actueel
Meest gelezen