Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: JAN VAN EIJNDHOVEN

Vraag & antwoord

Vader

28 MRT 2017

Een van onze medewerkers staat op het punt vader te worden. Hij wil maximaal gebruik maken van de verlofregeling. Ik heb zitten googelen wat dat inhoudt, maar snap er weinig van. Op hoeveel dagen heeft hij recht en welke zijn betaald en welke onbetaald?

De verlofregeling voor partners van vrouwen die zijn bevallen zit ingewikkeld in elkaar. De partner heeft recht op calamiteitenverlof als de bevalling zich aandient en tijdens de bevalling. De werkgever moet het loon van de werknemer doorbetalen. Het verlof duurt zolang de bevalling duurt.

Vanaf de dag na de bevalling heeft de werknemer recht op twee dagen kraamverlof, ook wel vaderschapsverlof genoemd. Ook tijdens deze dagen moet het loon worden doorbetaald.

Hiernaast mag de werknemer nog drie dagen onbetaald partnerverlof opnemen. Beide verloven moeten binnen vier weken na thuiskomst van de baby/thuisbevalling worden opgenomen.

Er ligt een plan klaar om het kraamverlof met drie dagen uit te breiden. Deze dagen worden door de overheid betaald. Deze regeling gaat pas per 1 januari 2019 in.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.4 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
Actueel
Meest gelezen
Meer Premium
PREMIUM
PREMIUM