Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Elien Phernambucq en haar team willen minstens 10% van de mantelzorgers helpen.
Elien Phernambucq en haar team willen minstens 10% van de mantelzorgers helpen.
Foto: DIJKSTRA, ROEL

SOCIALE ZAKEN Meer tijd voor elkaar met Fello

Handige app voor mantelzorgers

16 FEB 2017 Jessica Numann

Delft - Mantelzorgers zijn soms wel drie uur per week bezig met de planning en logistiek rond de zorg van een naaste. Met een handige app wil Fello de dagelijkse zorgtaken binnen families makkelijker verdelen, zodat zij zich kunnen focussen op waar het om draait: de zorg zelf.

Ontwerpster Elien Phernambucq en vrienden Johan Langendoen en Niels Meijssen begonnen in 2014 met het bouwen van de app en back-end developer Michael voegde zich al snel bij de club. ,,We kozen er bewust voor om de app niet uit te ontwikkelen, omdat we hem gaandeweg willen perfectioneren aan de hand van gebruikerservaringen”, vertelt Phernambucq. De app werd onder de naam Mantellink gelanceerd en fungeerde toen als simpele familieagenda.

Omgedoopt tot Fello (2015) is de community, en ook het team, hard gegroeid. ,,De basis staat, het gaat nu vooral om handige toevoegingen”, constateert Phernambucq.

Hoewel Fello op geen enkele manier mantelzorg wil bagatelliseren, ziet het team dit toch als iets ‘opgewekts’ wat je samen doet. Phernambucq: ,,Het is toch mooi en vanzelfsprekend dat je voor je familie zorgt? Het liefst zouden we het woord mantelzorg schrappen, maar we hebben nog geen goed alternatief gevonden”. Naast de app heeft Fello een contentplatform vol verhalen, tips en weetjes over alle kanten van de mantelzorg. ,,We vertellen eerlijke verhalen en willen zo het gesprek openbreken”.

De app is gratis voor families, het verdienmodel zit ’m in organisaties die hun diensten via Fello willen aanbieden. Fello koppelt deze partijen aan haar app-gebruikers. Partners, waaronder de Achmea Foundation en zorginstellingen voeden Fello met kennis, kapitaal en netwerk .

Het einddoel is om in ieder geval 10 procent van de mantelzorgers te helpen. ,,Verwacht wordt dat dementie in 2030 ziekte nummer 1 is, dus er ligt genoeg werk voor ons!”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.8 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
Actueel
Meest gelezen