Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Lizette Ariëns en Jikke Weidema (r) van Little Boomerang.
Lizette Ariëns en Jikke Weidema (r) van Little Boomerang.
Foto: FOTO RONALD BAKKER

SOCIALE ZAKEN Little Boomerang maakt tijdloze collectie

Kinderkleding van overhemden

09 MRT 2017 Sophie Zimmerman

AMSTERDAM - Kinderkleren gemaakt van overhemden die anders weggegooid worden. Met dat idee hopen Lizette Ariëns en Jikke Weidema een verandering teweeg te brengen. „Er wordt zo veel kleding weggegooid en tegelijk ook zo veel nieuws aangeschaft. Met Little Boomerang willen we die twee issues aan elkaar verbinden.”

Het kledingmerk van de Amsterdamse onderneemsters, beiden moeder van drie kinderen, bestaat uit basic kledingstukken. „Wij geloven niet in collecties”, aldus Ariëns. „Door doorlopend nieuwe collecties te lanceren laten veel grote kledingmerken consumenten geloven dat ze continu nieuwe spullen nodig hebben. Wij maken essentials, kwalitatieve tijdloze kledingstukken die goed te combineren zijn en lang meegaan.”

De overhemden krijgt Little Boomerang op verschillende manieren aangeleverd. „Ze worden voor ons gesorteerd uit de kledingcontainers op straat en we zijn een pilot gestart met een mannenkledingmerk waarbij we afgekeurde overhemden gebruiken”, vertelt Weidema. Ook particulieren kloppen regelmatig bij de dames aan met overhemden. „We maken op verzoek ook kleding voor kinderen gemaakt van de overhemden van hun vader, opa of oom.”

De kleding van het merk wordt gemaakt door vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ariëns: „Veel van hen hebben het gevoel dat ze niet zo veel kunnen, terwijl ze echt waanzinnig creatief zijn. We merken dat hun zelfvertrouwen en eigenwaarde groeien.”

Het sociale aspect van hun onderneming is niet iets waar de consument op afkomt. Weidema: „Klanten komen af op ons product, en zo hoort het ook. Het zou normaal moeten zijn dat een kledingstuk duurzaam en sociaal geproduceerd is.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.1 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 518.12
+ / - -1.07%
Actueel
Meest gelezen