Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: JONG, ROB DE

SOCIALE ZAKEN Natuurlijke cosmetica van Loveli

Deodorant zonder aluminium

23 MRT 2017 Sophie Zimmerman

HAARLEM - Toen de moeder van Linda Bot (42) enkele jaren geleden borstkanker kreeg, werd haar geadviseerd geen deodorant met aluminium meer te gebruiken. Dat advies bleek niet zo makkelijk op te volgen: er zijn in Nederland bijna geen deo’s zonder aluminium te koop.

Voor dochter Linda begon op dat moment een missie, die vorig jaar leidde tot de oprichting van haar natuurlijke cosmeticamerk Loveli. Het eerste product? Deodorant op basis van kokosolie en natriumbicarbonaat.

Bot, die altijd als marketeer heeft gewerkt: „Ik begon in eerste instantie thuis te experimenteren met recepten voor natuurlijke deodorant die ik op internet vond. Ik denk dat ik wel honderd varianten heb gemaakt, tot er een product uitkwam waar ik tevreden over was. Aanvankelijk maakte ik het voor mezelf, mijn familie en vriendinnen, maar er kwam steeds meer vraag naar en toen heb ik besloten om er echt een merk van te maken.”

De onderneemster opereert grotendeels vanuit huis. Lachend: „Mijn schuur is een lab geworden.” Ze werkt echter ook samen met een professioneel laboratorium. „Zij testen de recepten, geven advies en produceren de artikelen.” Naast deodorant heeft Bot inmiddels ook lipbalsem zonder parafine in de collectie. Andere producten zoals bodylotion, facewash en shampoo zonder chemicaliën zijn nog in ontwikkeling.

Bot is zich bewust van de discussie over het daadwerkelijke schadelijke effect van toegevoegde chemicaliën in cosmetica. „Ik wil me daar niet in mengen. Ik wil met mijn producten een alternatief bieden en dan kunnen mensen zelf kiezen wat ze geloven en waar ze in mee willen gaan.”

Onlangs, vijf jaar later, is de moeder van Bot gezond verklaard. „Ze is trots en blij dat er uit dit nare verhaal toch iets moois is ontstaan.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.7 °C
O2
Beurs AEX
AEX 519.57
+ / - +0.55%
Actueel
Meest gelezen