STARTER VAN DE WEEK: Van.Eko zoekt investeerders

Duurzame scooter van hennep

Een elektrische scooter met een frame van plantaardige stoffen, zoals hennepvezel. Het klinkt bizar, maar Vaniek Colenbrander (33) is al een heel eind met dit ‘Be.e’-project. Hij hoopt via crowdfunding genoeg investeerders te vinden om de puntjes op de i te kunnen zetten.

 Lees verder
 

STARTER VAN DE WEEK Advies zonder voorrijkosten

Skypen met de monteur

Soms gaat er iets kapot thuis, zoals een wasmachine. Kun je het zelf maken, moet er een monteur komen of kun je beter een nieuwe kopen? Als leek is dat lastig in te schatten. Jelle Hylarides bedacht hier een oplossing voor: een consult via Skype. Advies van een expert, zonder voorrijkosten.

 Lees verder
 

STARTER VAN DE WEEK Yaco is nieuw accessoirelabel

Tas pleit voor hergebruik

Steeds vaker moet er in winkels worden betaald voor het ’gratis’ plastic tasje. Joeri Borst en Josine Castelein ontwierpen een tas met een statement erop die kan worden hergebruikt, onder het label Yaco.

 Lees verder
 

STARTER VAN DE WEEK Contractwekker voor abonnement

’Je kunt zoveel besparen’

Als de afloopdatum van een telefoon- of energieabonnement nadert, moet je als gebruiker eigenlijk avondenlang aanbieders afstruinen voor de beste overstapdeal. Maar velen hebben daar helemaal geen zin in of tijd voor. Contractservice Roos speelt hier handig op in met een zogenaamde contractwekker.

 Lees verder
 

Leerzaam platform Konnektid

Buren met elkaar verbinden

Mensen verbinden door talenten samen te brengen. Elkaar online leren kennen om offline van elkaar te leren. Michel Visser (32) bedacht het platform Konnektid om dit te realiseren.

 Lees verder
 

Ondernemen

Vegamode zonder leed

De tweelingzusjes Lavinia en Abigail Bakker (31) hielden zich al jaren bezig met mode, toen ze beseften hoeveel leed ermee gepaard gaat. Daarom richtten ze Geitenwollenshirts op: eerlijke kleding voor een betaalbare prijs.

 Lees verder
 

Switch: etaleur bouwt glasatelier

Kralen draaien

Een nekhernia maakte een einde aan haar loopbaan als etaleur. Maar de creatieve Gunilla Verster (47) weigerde om met het stempel ’arbeidsongeschikt’ in de ziektewet terecht te komen. In haar achtertuin leidt ze nu haar eigen, kleinschalige glasatelier.

 Lees verder
 

Starter van de Week: webshop vol halal voedingssupplementen

Vitamines voor moslims

De mooiste bedrijfsconcepten zijn die waarvan je denkt: waarom bestaat dit nog niet? Dat is ook precies wat onderneemster Nienke Ryan zo leuk vindt aan haar bedrijf HalalVital: een internationale webshop voor halal-gecertificeerde voedingssupplementen.

 Lees verder
 

Starter: sociaal verkoopplatform voor mode-items

Zet de kledingkast online

Met drie zusjes die hun gehele garderobe delen, was het niet zo moeilijk voor Sjuul Berden om te constateren dat de kledingkast van een vrouw niet vol genoeg kan zijn. Hij bedacht het bedrijf United Wardrobe en dingt nu als een van de vier finalisten mee naar de prijs The Next Entrepreneur.

 Lees verder
 

Starter: juristen helpen mkb’ers online procederen

Digitaal je gelijk halen

Bedrijven die met een incassoconflict naar de overheidsrechter stappen, kunnen zich flink hoge kosten op de hals halen. En een rechtszaak starten kost ook nog eens veel tijd. Jurist Gijs Poorter lanceerde daarom online procedeerplatform Digitrage: je gelijk halen vanaf de bank.

 Lees verder
 

Starter van de Week: BitesWeLove mikt op mkb-prijs

Gezonde snacks op de mat

Gezonde snacks zijn op een gemiddelde werkdag vaak niet voorhanden, dus we grijpen al snel in de koekjestrommel of naar de snoepautomaat. Marleen Basart (30) zag de behoefte aan voedzame tussendoortjes en startte BitesWeLove: een box met vier soorten hapjes, mixen van noten, zaden, gedroogd fruit, superfoods en een beetje chocolade, iedere week op je deurmat.

 Lees verder
 

Ondernemen

Skilessen zonder sneeuw

Leren skiën of snowboarden? Daar is geen echte sneeuw voor nodig. Het kan al op een ronddraaiende band met een helling. En hoewel er meer dan vijftig van zulke banen in Nederland bestaan, vond ondernemer Ruud Brinkman een gat in de markt.

 Lees verder
 

Starter van de week

On- en offline trainingen voor vaders

Word de vader die je je kind gunt. Dat is de boodschap die ondernemer en vader Jeroen de Jong andere vaders wil meegeven en waarbij hij ze wil helpen.

 Lees verder
 

Starter van de week

Fysiotherapeuten laten ouderen bewegen

Ouderen laten bewegen en de welzijnsmedewerkers die hen daartoe moeten aansporen daarbij een handje helpen. Dat is de missie van Helma de Jong (55) en Carla Westhoff (56) uit het Twentse Oldenzaal.

 Lees verder
 

STARTER VAN DE WEEK

Henneptextiel vervolmaakt

Textiel gemaakt van hennepvezels: het bestaat al een tijd, maar met de techniek die de startup Stexfibers ervoor gebruikt wordt de industrie pas echt serieus genomen.

 Lees verder
 


2.0 °C
W2
 
files 78
60 km.
Beurs AEX
AEX 454.56
+ / - +1.52%
DFT

Meest gelezen op DFT.nl

De steun van Draghi gaat ondernemers helpen


Verstuur