Starter van de week

Fysiotherapeuten laten ouderen bewegen

Ouderen laten bewegen en de welzijnsmedewerkers die hen daartoe moeten aansporen daarbij een handje helpen. Dat is de missie van Helma de Jong (55) en Carla Westhoff (56) uit het Twentse Oldenzaal.

 Lees verder
 

STARTER VAN DE WEEK

Henneptextiel vervolmaakt

Textiel gemaakt van hennepvezels: het bestaat al een tijd, maar met de techniek die de startup Stexfibers ervoor gebruikt wordt de industrie pas echt serieus genomen.

 Lees verder
 

App ziet of licht aangaat

Energieverbruik in kaart brengen en in de gaten houden of de lampen bij ouderen nog wel worden aangedaan. Dat doet de technologie van Greeniant, die nu wordt getest in een paar honderd Brabantse huizen waar de klassieke meters zijn vervangen door ’slimme’ (digitale) meters. De Haagse ondernemer Geert Jan Dirven gebruikt die meters om informatie over individuele apparaten in kaart te brengen. Vanaf volgend jaar begint de grootschalige uitrol bij de meeste Nederlandse huishoudens.

 Lees verder
 

Marktplaats voor bloggers

Een ontmoetingsplek op internet waar bedrijven voor een vast bedrag een opdracht kunnen plaatsen en waar de vele bloggers die ons land inmiddels rijk is op kunnen reageren om een samenwerking aan te gaan. Dat klinkt simpel en logisch, maar tot voor kort bestond het nog niet.

 Lees verder
 

Starter van de week

Ondernemer haalt energie uit zijn bedrijf in zonnepanelen

Na jarenlang te hebben gewerkt in de auto-industrie was rond zijn veertigste voor Bram Leijten de maat vol. Volgens hem lag technische vooruitgang binnen handbereik, maar hield de olie-industrie duurzame verandering in de branche tegen. ’

 Lees verder
 

’Rijk word ik er niet echt van’

Een prachtig vervoermiddel voor ouder en kind. Dat is hoe Dirk Beugelaar de bakfiets ziet. Het kind heeft ruim blikveld en zit veilig in het zicht van de bestuurder. Maar hij weet ook hoe duur deze fietsen zijn en dat jonge gezinnen diep in de buidel moeten tasten om zo’n fiets aan te schaffen. Daar ligt bij gezinnen die het niet breed hebben nou net het probleem, vaak kunnen zij de aanschaf van zo’n nieuwe fiets niet betalen. Usedbakfiets.nl kan dan helpen.

 Lees verder
 

Starter

Mixformule voor ouders en kinderen

Een plek waar je koffie kunt drinken met vrienden terwijl je kinderen vermaakt worden met een knutselworkshop, een peuterdansles of zich vermaken in de kinderhoek. Voor veel ouders klinkt dat als muziek in de oren. Sabine Groen, zelf moeder van twee zoontjes, begrijpt dat als geen ander.

 Lees verder
 

Starter van de week

Nieuwe app helpt student

Colleges, tentamens, vrienden, hobby’s: het vergt flink wat planning van een student. En een rammelend werkplan is volgens de heren van StudyGrasp de belangrijkste reden dat studenten onnodig vertraging oplopen. Met hun studietool scheppen de ondernemers orde in de studentenagenda’s en hopen zo het aantal behaalde diploma’s te gaan opschroeven.

 Lees verder
 

Duurzame fietsenwinkel

Terwijl de fiets flink wordt gepromoot als milieuvriendelijk vervoermiddel, tegenover die milieuvervuilende auto’s, vragen maar weinig mensen zich af hoe duurzaam zo’n fiets wordt geproduceerd. Dat kan anders, dacht de Arnhemse Jasper Meijerink. Hij opende een fietswinkel waarbij hij ’kleine’ merken aanbiedt die zoveel mogelijk milieuvriendelijk worden geproduceerd: Cyclenation.

 Lees verder
Bevat:
 

’Beveiliging is rode draad’

Thijs Schoonbrood (38) is altijd al in de weer geweest met computers. Hij maakte de beginjaren van internet mee en schreef daarover in onder meer Computer Idee en Personal Computer Magazien. Daarna adviseerde hij Philips in een softwareproject waarmee het toegangsbeheer tot externe systemen werd geregeld. Ook hielp hij mee aan de realisatie van TelePsy waarmee de verwijzing van huisarts naar de geestelijke gezondheidzorg werd verbeterd. „Bij dat project was privacy heel belangrijk, net als bij Philips. Beveiliging is een rode draad in mijn carrière”, zegt de oprichter van WhiteHats B.V. in Eindhoven.

 Lees verder
 

STARTER VAN DE WEEK

Ver weg op vakantie, voor de laagste prijs

Vrienden en familie wisten het al langer: wie een goedkope en bijzondere reis zoekt, moet bij Ruud Raaijmakers en Eelko van Drongelen zijn. Tijdens hun studie bedrijfskunde had het duo veel tijd, maar weinig geld. Daarom speurden ze reiswebsites af naar koopjes. Raaijmakers: ,,Het werd een sport. Voor de laagste prijs, zo ver mogelijk op vakantie."

 Lees verder
 

FAMILIEZAKEN

'Alles moet bijdragen aan onze droomambitie'

Een foto van twee jubelende broers voor het hoofdkantoor van Google in Silicon Valley. Armen in de lucht, duimen omhoog. De mannen waren niet op bedevaart naar de bakermat van de zoekgigant, ze deden er zaken. "Twee boys uit West-Friesland die Google als klant hebben binnengehaald", zegt Klaas (30) die samen met zijn broer Henk (32) WUA! oprichtte.

 Lees verder
 

Starter van de week

Lunchroom binnen korte tijd groot succes

De horecaonderneming van de Achterhoekse Myrthe Sikkink (26) is pas drie maanden open, maar ze heeft nu al de nodige personeelsleden in dienst. Sinds zij haar baan opzegde en zich met volle overgave op haar bedrijf stortte, gaat ze als een trein.

 Lees verder
 

Nieuwe wending in vrijetijdsbranche

Het plannen van een familiedag, bedrijfsuitje of vrijgezellendag kan heel veel tijd in beslag nemen. Vaak ben je uren aan het zoeken op websites naar een originele invulling. Dat kan anders, dachten de jongens achter Broky, die deze maand online gingen met hun concept.

 Lees verder
 

Oude kleding krijgt hip tweede leven

Bijna 10 jaar woonde ze in Parijs en werkte ze voor modemerk Balenciaga. Daarna nam Willemien Ruys (38) een berg kleding mee terug naar Nederland. Prachtig spul, maar niet tijdloos. Ze zette dan ook regelmatig de schaar in de kledingstukken om ze ’modeproof’ te houden. Nu wil ze met Remade-To-Wear het hergebruik van kleding aan anderen leren door middel van workshops, maar ze heeft ook een kledinglijn, geeft advies en maakt theaterkostuums.

 Lees verder
 


12.9 °C
Z3
 
files 178
141 km.
Beurs AEX
AEX 411.32
+ / - +1.89%
DFT

Meest gelezen op DFT.nl

Boeren zien hun leveranciers het liefst op hun erf verschijnen. Doet u ook alleen zaken met iemand die u in levenden lijve hebt ontmoet?


Verstuur