Starter van de Week

Startende bedrijven schieten als paddestoelen uit de grond. DFT Ondernemen besteed wekelijks aandacht aan een startend bedrijf. Hier vindt u opvallende en opmerkelijke starters in de meest...
 

Ondernemerstrio vereenvoudigt maken van banners

Het maken van technisch bruikbare internetadvertenties is omslachtig en prijzig. De snelle en eenvoudige oplossing van het piepjonge Bannerwise trekt nu al de aandacht van grote internetpartijen die besparingskansen ruiken, zegt commercieel verantwoordelijke Joost Kortlever.

 Lees verder
 

Ondernemersduo ontwerpt tijdloos klokje

Kwalitatief goede betaalbare horloges met een tijdloze uitstraling. Je zou denken dat de winkels daar vol mee liggen, maar niets is minder waar, aldus Pien Goderie.

 Lees verder
 

Fruitijs op een stokje

De warme dagen liggen hopelijk snel in het verschiet, want wat is er lekkerder op een hete zomerdag dan ijs? Voor mensen die hier graag op een gezonde en verantwoorde manier van willen genieten, bedachten de oprichters van POP Fruits een simpel product: bevroren tropisch fruit op een stokje.

 Lees verder
 

 Kien komt met innovatief audiosysteem

Waar in de wereld van telefonie, computers en tablets de afgelopen jaren veel is veranderd, werd er op het gebied van audio weinig geïnnoveerd. Tijd voor verandering, dachten de oprichters van Kien. Met de crowdfundingcampagne die de beginnende ondernemers startten, haalden ze binnen vier dagen hun streefbedrag op.

 Lees verder
 

Woonruimte in 21 landen

Voor studenten die een korte periode in het buitenland willen studeren is het soms moeilijk om woonruimte te vinden of verhuren. Niels van Deuren had dat probleem ook en lanceerde een platform voor vraag en aanbod van tijdelijke studentenwoningen. Simpel maar briljant, is wel gebleken.

 Lees verder
 

’Speciaalbier is blijvertje’

Bierbrouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond en cafés gaan over op speciaalbier. Tijd voor een bierwinkel, vond Billy Engels.

 Lees verder
 

STARTER VAN DE WEEK

Visje voor gehaaste reiziger

Een snelle hap op het station wordt al snel een muurkroket of pizzapunt: lekker, maar niet zo voedzaam. Fish Point wil haastige treinreizigers met een modern visconcept iets gezonds bieden en heeft al drie vestigingen geopend. Met behulp van crowdfunding willen ze de formule verder ontwikkelen.

 Lees verder
 

Online examens afleggen

Online studeren is populair, maar voor examens moeten studenten vaak toch de deur uit. Onnodig duur en achterhaald, vindt Daniel Haven (27).

 Lees verder
 

Verse bos thuisbezorgd

Nederlanders zijn gek op bloemen, maar voor een verse bos moet je soms best wat moeite doen en de kwaliteit is ook niet altijd even goed.

 Lees verder
 

Droog op de scooter

Hoewel het in Nederland ontzettend vaak regent, beschermen scooterrijders zichzelf nauwelijks tegen een natte broek. En de beenkleden die er wel zijn, zijn weinig spannend of innovatief. Met zijn kleurige exemplaren wil Peter de Jong (38) het natte straatbeeld gaan bepalen.

 Lees verder
 

Tot bakker gedrild in Parijs

Nog maar 23 jaar en al precies weten hoe je je zaken voor elkaar wilt hebben. Renee Looman zorgde de afgelopen jaren dat ze zich goed voorbereidde zodat ze een goedlopend bedrijf kon openen.

 Lees verder
 

Samen een eiland kopen

In een tijd waarin mensen steeds meer waarde hechten aan persoonlijke ontwikkeling en minder aan materiële zaken, richtte Jasper Mutsaerts zijn eigen online reisbureau op om mensen te helpen hun eigen bucket list waar te maken. De komende tijd richt hij zich op de crowdfunding van een Zweeds eiland.

 Lees verder
 

Paddestoelen op koffieprut

Koffiepulp belandt bijna altijd linea recta in de prullenbak. Zonde, want je kunt er prima oesterzwammen op telen.

 Lees verder
 

Grafkisten van bioplastic

Voor bijna alles is tegenwoordig een duurzame oplossing, dus waarom niet ook binnen de uitvaartbranche? Marieke Havermans (40) gelooft heilig in deze markt en dook het avontuur in. Haar eerste grafkist van bioplastic is nog niet eens van de band gerold, maar nu al over de hele wereld gewild.

 Lees verder
 

Sporten met moeders en kinderen

Veel sportende vrouwen komen nadat ze moeder zijn geworden moeilijk weer in beweging. Josine Gräfe (36) bedacht hier iets op: buiten sporten met moeders en hun kinderen. Hoe klein ze ook zijn.

 Lees verder
 


DFT

De Boer heeft gelijk dat uitkeringsgerechtigden labbekakken zijn


Verstuur