Leerzaam platform Konnektid

Buren met elkaar verbinden

Mensen verbinden door talenten samen te brengen. Elkaar online leren kennen om offline van elkaar te leren. Michel Visser (32) bedacht het platform Konnektid om dit te realiseren.

 Lees verder
 

Ondernemen

Vegamode zonder leed

De tweelingzusjes Lavinia en Abigail Bakker (31) hielden zich al jaren bezig met mode, toen ze beseften hoeveel leed ermee gepaard gaat. Daarom richtten ze Geitenwollenshirts op: eerlijke kleding voor een betaalbare prijs.

 Lees verder
 

Switch: etaleur bouwt glasatelier

Kralen draaien

Een nekhernia maakte een einde aan haar loopbaan als etaleur. Maar de creatieve Gunilla Verster (47) weigerde om met het stempel ’arbeidsongeschikt’ in de ziektewet terecht te komen. In haar achtertuin leidt ze nu haar eigen, kleinschalige glasatelier.

 Lees verder
 

Starter van de Week: webshop vol halal voedingssupplementen

Vitamines voor moslims

De mooiste bedrijfsconcepten zijn die waarvan je denkt: waarom bestaat dit nog niet? Dat is ook precies wat onderneemster Nienke Ryan zo leuk vindt aan haar bedrijf HalalVital: een internationale webshop voor halal-gecertificeerde voedingssupplementen.

 Lees verder
 

Starter: sociaal verkoopplatform voor mode-items

Zet de kledingkast online

Met drie zusjes die hun gehele garderobe delen, was het niet zo moeilijk voor Sjuul Berden om te constateren dat de kledingkast van een vrouw niet vol genoeg kan zijn. Hij bedacht het bedrijf United Wardrobe en dingt nu als een van de vier finalisten mee naar de prijs The Next Entrepreneur.

 Lees verder
 

Starter: juristen helpen mkb’ers online procederen

Digitaal je gelijk halen

Bedrijven die met een incassoconflict naar de overheidsrechter stappen, kunnen zich flink hoge kosten op de hals halen. En een rechtszaak starten kost ook nog eens veel tijd. Jurist Gijs Poorter lanceerde daarom online procedeerplatform Digitrage: je gelijk halen vanaf de bank.

 Lees verder
 

Starter van de Week: BitesWeLove mikt op mkb-prijs

Gezonde snacks op de mat

Gezonde snacks zijn op een gemiddelde werkdag vaak niet voorhanden, dus we grijpen al snel in de koekjestrommel of naar de snoepautomaat. Marleen Basart (30) zag de behoefte aan voedzame tussendoortjes en startte BitesWeLove: een box met vier soorten hapjes, mixen van noten, zaden, gedroogd fruit, superfoods en een beetje chocolade, iedere week op je deurmat.

 Lees verder
 

Ondernemen

Skilessen zonder sneeuw

Leren skiën of snowboarden? Daar is geen echte sneeuw voor nodig. Het kan al op een ronddraaiende band met een helling. En hoewel er meer dan vijftig van zulke banen in Nederland bestaan, vond ondernemer Ruud Brinkman een gat in de markt.

 Lees verder
 

Starter van de week

On- en offline trainingen voor vaders

Word de vader die je je kind gunt. Dat is de boodschap die ondernemer en vader Jeroen de Jong andere vaders wil meegeven en waarbij hij ze wil helpen.

 Lees verder
 

Starter van de week

Fysiotherapeuten laten ouderen bewegen

Ouderen laten bewegen en de welzijnsmedewerkers die hen daartoe moeten aansporen daarbij een handje helpen. Dat is de missie van Helma de Jong (55) en Carla Westhoff (56) uit het Twentse Oldenzaal.

 Lees verder
 

STARTER VAN DE WEEK

Henneptextiel vervolmaakt

Textiel gemaakt van hennepvezels: het bestaat al een tijd, maar met de techniek die de startup Stexfibers ervoor gebruikt wordt de industrie pas echt serieus genomen.

 Lees verder
 

App ziet of licht aangaat

Energieverbruik in kaart brengen en in de gaten houden of de lampen bij ouderen nog wel worden aangedaan. Dat doet de technologie van Greeniant, die nu wordt getest in een paar honderd Brabantse huizen waar de klassieke meters zijn vervangen door ’slimme’ (digitale) meters. De Haagse ondernemer Geert Jan Dirven gebruikt die meters om informatie over individuele apparaten in kaart te brengen. Vanaf volgend jaar begint de grootschalige uitrol bij de meeste Nederlandse huishoudens.

 Lees verder
 

Marktplaats voor bloggers

Een ontmoetingsplek op internet waar bedrijven voor een vast bedrag een opdracht kunnen plaatsen en waar de vele bloggers die ons land inmiddels rijk is op kunnen reageren om een samenwerking aan te gaan. Dat klinkt simpel en logisch, maar tot voor kort bestond het nog niet.

 Lees verder
 

Starter van de week

Ondernemer haalt energie uit zijn bedrijf in zonnepanelen

Na jarenlang te hebben gewerkt in de auto-industrie was rond zijn veertigste voor Bram Leijten de maat vol. Volgens hem lag technische vooruitgang binnen handbereik, maar hield de olie-industrie duurzame verandering in de branche tegen. ’

 Lees verder
 

’Rijk word ik er niet echt van’

Een prachtig vervoermiddel voor ouder en kind. Dat is hoe Dirk Beugelaar de bakfiets ziet. Het kind heeft ruim blikveld en zit veilig in het zicht van de bestuurder. Maar hij weet ook hoe duur deze fietsen zijn en dat jonge gezinnen diep in de buidel moeten tasten om zo’n fiets aan te schaffen. Daar ligt bij gezinnen die het niet breed hebben nou net het probleem, vaak kunnen zij de aanschaf van zo’n nieuwe fiets niet betalen. Usedbakfiets.nl kan dan helpen.

 Lees verder
 


.5 °C
W2
 
files 79
66 km.
Beurs AEX
AEX 425.57
+ / - -0.28%
DFT

Tijdens de feestdagen baal ik een beetje dat ik zzp'er ben


Verstuur