Starter van de Week

Startende bedrijven schieten als paddestoelen uit de grond. DFT Ondernemen besteed wekelijks aandacht aan een startend bedrijf. Hier vindt u opvallende en opmerkelijke starters in de meest...
 

Starter van de Week: Liefde voor vers zuurdesembrood

Tot bakker gedrild in Parijs

Nog maar 23 jaar en al precies weten hoe je je zaken voor elkaar wilt hebben. Renee Looman zorgde de afgelopen jaren dat ze zich goed voorbereidde zodat ze een goedlopend bedrijf kon openen.

 Lees verder
 

Starter van de week Liefde voor vers zuurdesembrood

Tot bakker gedrild in Parijs

Nog maar 23 jaar en al precies weten hoe je je zaken voor elkaar wilt hebben. Renee Looman zorgde de afgelopen jaren dat ze zich goed voorbereidde zodat ze een goedlopend bedrijf kon openen.

 Lees verder
 

Samen een eiland kopen

In een tijd waarin mensen steeds meer waarde hechten aan persoonlijke ontwikkeling en minder aan materiële zaken, richtte Jasper Mutsaerts zijn eigen online reisbureau op om mensen te helpen hun eigen bucket list waar te maken. De komende tijd richt hij zich op de crowdfunding van een Zweeds eiland.

 Lees verder
 

STARTER VAN DE WEEK

Paddestoelen op koffieprut

Koffiepulp belandt bijna altijd linea recta in de prullenbak. Zonde, want je kunt er prima oesterzwammen op telen.

 Lees verder
 

STARTER VAN DE WEEK Van tomatenketchup tot Onora

Grafkisten van bioplastic

Voor bijna alles is tegenwoordig een duurzame oplossing, dus waarom niet ook binnen de uitvaartbranche? Marieke Havermans (40) gelooft heilig in deze markt en dook het avontuur in. Haar eerste grafkist van bioplastic is nog niet eens van de band gerold, maar nu al over de hele wereld gewild.

 Lees verder
 

Sporten met moeders en kinderen

Veel sportende vrouwen komen nadat ze moeder zijn geworden moeilijk weer in beweging. Josine Gräfe (36) bedacht hier iets op: buiten sporten met moeders en hun kinderen. Hoe klein ze ook zijn.

 Lees verder
 

Batterijtas voor onderweg

Werken met een laptop, tablet en smartphone maakte miljoenen kantoren overbodig. Maar mobiele werkers ontbreekt het nog vaak aan stroom. De luxe batterijtas van de Nederlandse start-up Phorce wordt tot op Wall Street gewaardeerd. Werken met een laptop, tablet en smartphone maakte miljoenen kantoren overbodig. Maar mobiele werkers ontbreekt het nog vaak aan stroom. De luxe batterijtas van de Nederlandse start-up Phorce wordt tot op Wall Street gewaardeerd.

 Lees verder
 

Lampen uit boomstammen

Wie een echte BOOM-lamp boven zijn tafel heeft hangen, of bij de entree van zijn bedrijf, kan zeggen dat niemand eenzelfde model heeft hangen. Hij is namelijk gemaakt van een boomstam en daarvan is er geen dezelfde. Erwin Slierings wil met zijn tijdloze lamp de markt veroveren.

 Lees verder
 

’Kleurenpoeder overleeft hype’

Van de Wereldhavendagen tot de Gay Pride. Geen evenement is tegenwoordig compleet zonder poederwolken die in alle kleuren van de regenboog boven de feestgangers stuiven. Drijvende kracht achter deze trend in Nederland is Quirijn van Zon, die dit poeder, dat traditiegetrouw wordt gebruikt voor het hindoeïstische Holi-feest, uit India importeert.

 Lees verder
 

Fruitvliegjes in de val

Fruitvliegjes zijn een bron van irritatie in veel huishoudens en kantoren. Ferdinand van der Neut ontdekte waarom bestaande vallen niet goed werken en ontwierp een verbluffend simpele oplossing. Via Kickstarter wil hij geld binnenhalen om zijn Fruit Fly Ninja verder te ontwikkelen.

 Lees verder
 

Helpende hand voor ouders

Voor kinderen van dementerende ouderen is bijspringen als mantelzorger niet altijd eenvoudig. Woon je ver van elkaar, dan is extra hulp huren wellicht handiger. Sabine Blom van Assendelft ontzorgt mantelzorgers.

 Lees verder
 

Hardlopen in Pyongyang

Ewoud van Vliet (26) kwam in 2012 enthousiast terug van een reis naar Noord-Korea: wat een bijzonder land! Hij wilde iets doen aan de stereotiepe beeldvorming en besloot reizen naar de omstreden bestemming te gaan organiseren. Beyond West Travel heeft voor 2015 al drie trips gepland.

 Lees verder
 

Plezier in muziek bij Logblock

Jarenlang gaf drummer Jaap Koning les aan huis. Afgelopen zomer nam hij een gok en zette hij in Amstelveen Muziekcentrum Logblock op.

 Lees verder
 

Duurzame scooter van hennep

Een elektrische scooter met een frame van plantaardige stoffen, zoals hennepvezel. Het klinkt bizar, maar Vaniek Colenbrander (33) is al een heel eind met dit ‘Be.e’-project. Hij hoopt via crowdfunding genoeg investeerders te vinden om de puntjes op de i te kunnen zetten.

 Lees verder
 

Skypen met de monteur

Soms gaat er iets kapot thuis, zoals een wasmachine. Kun je het zelf maken, moet er een monteur komen of kun je beter een nieuwe kopen? Als leek is dat lastig in te schatten. Jelle Hylarides bedacht hier een oplossing voor: een consult via Skype. Advies van een expert, zonder voorrijkosten.

 Lees verder
 


13.5 °C
NNO3
 
files 255
152 km.
Beurs AEX
AEX 502.38
+ / - +0.33%
DFT

Ik ben blij met de doorstart van Miss Etam


Verstuur