Starter van de Week

Startende bedrijven schieten als paddestoelen uit de grond. DFT Ondernemen besteed wekelijks aandacht aan een startend bedrijf. Hier vindt u opvallende en opmerkelijke starters in de meest...
 

STARTER VAN DE WEEK Hoeder van het gerstenat

’Speciaal bier is blijvertje’

Bierbrouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond en cafés gaan over op speciaalbier. Tijd voor een bierwinkel, vond Billy Engels.

 Lees verder
 

STARTER VAN DE WEEK

Visje voor gehaaste reiziger

Een snelle hap op het station wordt al snel een muurkroket of pizzapunt: lekker, maar niet zo voedzaam. Fish Point wil haastige treinreizigers met een modern visconcept iets gezonds bieden en heeft al drie vestigingen geopend. Met behulp van crowdfunding willen ze de formule verder ontwikkelen.

 Lees verder
 

Online examens afleggen

Online studeren is populair, maar voor examens moeten studenten vaak toch de deur uit. Onnodig duur en achterhaald, vindt Daniel Haven (27).

 Lees verder
 

Verse bos thuisbezorgd

Nederlanders zijn gek op bloemen, maar voor een verse bos moet je soms best wat moeite doen en de kwaliteit is ook niet altijd even goed.

 Lees verder
 

Droog op de scooter

Hoewel het in Nederland ontzettend vaak regent, beschermen scooterrijders zichzelf nauwelijks tegen een natte broek. En de beenkleden die er wel zijn, zijn weinig spannend of innovatief. Met zijn kleurige exemplaren wil Peter de Jong (38) het natte straatbeeld gaan bepalen.

 Lees verder
 

Tot bakker gedrild in Parijs

Nog maar 23 jaar en al precies weten hoe je je zaken voor elkaar wilt hebben. Renee Looman zorgde de afgelopen jaren dat ze zich goed voorbereidde zodat ze een goedlopend bedrijf kon openen.

 Lees verder
 

Samen een eiland kopen

In een tijd waarin mensen steeds meer waarde hechten aan persoonlijke ontwikkeling en minder aan materiële zaken, richtte Jasper Mutsaerts zijn eigen online reisbureau op om mensen te helpen hun eigen bucket list waar te maken. De komende tijd richt hij zich op de crowdfunding van een Zweeds eiland.

 Lees verder
 

Paddestoelen op koffieprut

Koffiepulp belandt bijna altijd linea recta in de prullenbak. Zonde, want je kunt er prima oesterzwammen op telen.

 Lees verder
 

Grafkisten van bioplastic

Voor bijna alles is tegenwoordig een duurzame oplossing, dus waarom niet ook binnen de uitvaartbranche? Marieke Havermans (40) gelooft heilig in deze markt en dook het avontuur in. Haar eerste grafkist van bioplastic is nog niet eens van de band gerold, maar nu al over de hele wereld gewild.

 Lees verder
 

Sporten met moeders en kinderen

Veel sportende vrouwen komen nadat ze moeder zijn geworden moeilijk weer in beweging. Josine Gräfe (36) bedacht hier iets op: buiten sporten met moeders en hun kinderen. Hoe klein ze ook zijn.

 Lees verder
 

Batterijtas voor onderweg

Werken met een laptop, tablet en smartphone maakte miljoenen kantoren overbodig. Maar mobiele werkers ontbreekt het nog vaak aan stroom. De luxe batterijtas van de Nederlandse start-up Phorce wordt tot op Wall Street gewaardeerd. Werken met een laptop, tablet en smartphone maakte miljoenen kantoren overbodig. Maar mobiele werkers ontbreekt het nog vaak aan stroom. De luxe batterijtas van de Nederlandse start-up Phorce wordt tot op Wall Street gewaardeerd.

 Lees verder
 

Lampen uit boomstammen

Wie een echte BOOM-lamp boven zijn tafel heeft hangen, of bij de entree van zijn bedrijf, kan zeggen dat niemand eenzelfde model heeft hangen. Hij is namelijk gemaakt van een boomstam en daarvan is er geen dezelfde. Erwin Slierings wil met zijn tijdloze lamp de markt veroveren.

 Lees verder
 

’Kleurenpoeder overleeft hype’

Van de Wereldhavendagen tot de Gay Pride. Geen evenement is tegenwoordig compleet zonder poederwolken die in alle kleuren van de regenboog boven de feestgangers stuiven. Drijvende kracht achter deze trend in Nederland is Quirijn van Zon, die dit poeder, dat traditiegetrouw wordt gebruikt voor het hindoeïstische Holi-feest, uit India importeert.

 Lees verder
 

Fruitvliegjes in de val

Fruitvliegjes zijn een bron van irritatie in veel huishoudens en kantoren. Ferdinand van der Neut ontdekte waarom bestaande vallen niet goed werken en ontwierp een verbluffend simpele oplossing. Via Kickstarter wil hij geld binnenhalen om zijn Fruit Fly Ninja verder te ontwikkelen.

 Lees verder
 

Helpende hand voor ouders

Voor kinderen van dementerende ouderen is bijspringen als mantelzorger niet altijd eenvoudig. Woon je ver van elkaar, dan is extra hulp huren wellicht handiger. Sabine Blom van Assendelft ontzorgt mantelzorgers.

 Lees verder
 


11.7 °C
WZW2
 
files 212
124 km.
Beurs AEX
AEX 501.89
+ / - -0.03%
DFT

Meest gelezen op DFT.nl

Goed dat het kabinet alle zelfstandigen aan de arbeidsongeschiktheidsverzekering wil krijgen


Verstuur