Starter van de Week

Startende bedrijven schieten als paddestoelen uit de grond. DFT Ondernemen besteed wekelijks aandacht aan een startend bedrijf. Hier vindt u opvallende en opmerkelijke starters in de meest...
 

Marketeer kiest voor tijdloos design

Lampen uit boomstammen

Wie een echte BOOM-lamp boven zijn tafel heeft hangen, of bij de entree van zijn bedrijf, kan zeggen dat niemand eenzelfde model heeft hangen. Hij is namelijk gemaakt van een boomstam en daarvan is er geen dezelfde. Erwin Slierings wil met zijn tijdloze lamp de markt veroveren.

 Lees verder
 

Starter van de Week Gekleurd maiszetmeel uit India

’Kleurenpoeder overleeft hype’

Van de Wereldhavendagen tot de Gay Pride. Geen evenement is tegenwoordig compleet zonder poederwolken die in alle kleuren van de regenboog boven de feestgangers stuiven. Drijvende kracht achter deze trend in Nederland is Quirijn van Zon, die dit poeder, dat traditiegetrouw wordt gebruikt voor het hindoeïstische Holi-feest, uit India importeert.

 Lees verder
 

Starter van de Week

Fruitvliegjes in de val

Fruitvliegjes zijn een bron van irritatie in veel huishoudens en kantoren. Ferdinand van der Neut ontdekte waarom bestaande vallen niet goed werken en ontwierp een verbluffend simpele oplossing. Via Kickstarter wil hij geld binnenhalen om zijn Fruit Fly Ninja verder te ontwikkelen.

 Lees verder
 

STARTER VAN DE WEEK Extra mantelzorger te huur

Helpende hand voor ouders

Voor kinderen van dementerende ouderen is bijspringen als mantelzorger niet altijd eenvoudig. Woon je ver van elkaar, dan is extra hulp huren wellicht handiger. Sabine Blom van Assendelft ontzorgt mantelzorgers.

 Lees verder
 

Hardlopen in Pyongyang

Ewoud van Vliet (26) kwam in 2012 enthousiast terug van een reis naar Noord-Korea: wat een bijzonder land! Hij wilde iets doen aan de stereotiepe beeldvorming en besloot reizen naar de omstreden bestemming te gaan organiseren. Beyond West Travel heeft voor 2015 al drie trips gepland.

 Lees verder
 

Plezier in muziek bij Logblock

Jarenlang gaf drummer Jaap Koning les aan huis. Afgelopen zomer nam hij een gok en zette hij in Amstelveen Muziekcentrum Logblock op.

 Lees verder
 

Duurzame scooter van hennep

Een elektrische scooter met een frame van plantaardige stoffen, zoals hennepvezel. Het klinkt bizar, maar Vaniek Colenbrander (33) is al een heel eind met dit ‘Be.e’-project. Hij hoopt via crowdfunding genoeg investeerders te vinden om de puntjes op de i te kunnen zetten.

 Lees verder
 

Skypen met de monteur

Soms gaat er iets kapot thuis, zoals een wasmachine. Kun je het zelf maken, moet er een monteur komen of kun je beter een nieuwe kopen? Als leek is dat lastig in te schatten. Jelle Hylarides bedacht hier een oplossing voor: een consult via Skype. Advies van een expert, zonder voorrijkosten.

 Lees verder
 

Tas pleit voor hergebruik

Steeds vaker moet er in winkels worden betaald voor het ’gratis’ plastic tasje. Joeri Borst en Josine Castelein ontwierpen een tas met een statement erop die kan worden hergebruikt, onder het label Yaco.

 Lees verder
 

’Je kunt zoveel besparen’

Als de afloopdatum van een telefoon- of energieabonnement nadert, moet je als gebruiker eigenlijk avondenlang aanbieders afstruinen voor de beste overstapdeal. Maar velen hebben daar helemaal geen zin in of tijd voor. Contractservice Roos speelt hier handig op in met een zogenaamde contractwekker.

 Lees verder
 

Buren met elkaar verbinden

Mensen verbinden door talenten samen te brengen. Elkaar online leren kennen om offline van elkaar te leren. Michel Visser (32) bedacht het platform Konnektid om dit te realiseren.

 Lees verder
 

Vegamode zonder leed

De tweelingzusjes Lavinia en Abigail Bakker (31) hielden zich al jaren bezig met mode, toen ze beseften hoeveel leed ermee gepaard gaat. Daarom richtten ze Geitenwollenshirts op: eerlijke kleding voor een betaalbare prijs.

 Lees verder
 

Vitamines voor moslims

De mooiste bedrijfsconcepten zijn die waarvan je denkt: waarom bestaat dit nog niet? Dat is ook precies wat onderneemster Nienke Ryan zo leuk vindt aan haar bedrijf HalalVital: een internationale webshop voor halal-gecertificeerde voedingssupplementen.

 Lees verder
 

Zet de kledingkast online

Met drie zusjes die hun gehele garderobe delen, was het niet zo moeilijk voor Sjuul Berden om te constateren dat de kledingkast van een vrouw niet vol genoeg kan zijn. Hij bedacht het bedrijf United Wardrobe en dingt nu als een van de vier finalisten mee naar de prijs The Next Entrepreneur.

 Lees verder
 

Digitaal je gelijk halen

Bedrijven die met een incassoconflict naar de overheidsrechter stappen, kunnen zich flink hoge kosten op de hals halen. En een rechtszaak starten kost ook nog eens veel tijd. Jurist Gijs Poorter lanceerde daarom online procedeerplatform Digitrage: je gelijk halen vanaf de bank.

 Lees verder
 


4.1 °C
ZZW4
 
files 146
83 km.
Beurs AEX
AEX 489.84
+ / - +0.18%
DFT

Meest gelezen op DFT.nl

Nederland klautert uit de crisis. Merkt u er al wat van?


Verstuur