Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Jelmer (r.) en Arjen van der Zee zien wel brood in de lege kofferbak van forenzen.
Jelmer (r.) en Arjen van der Zee zien wel brood in de lege kofferbak van forenzen.
Foto: foto THIJS ROOIMANS

Starter van de week

Cashen met lege kofferbak

24 NOV 2015 Sophie Zimmerman

Utrecht - Forenzen in ons land rijden per jaar tienduizenden kilometers. Met PickThisUp is er nu een manier waarop zij zich nuttig kunnen maken tijdens hun dagelijkse ritjes, en daar ook nog geld mee kunnen verdienen.

Oprichter Arjen van der Zee zat al een tijd te broeden op zijn idee voor een 'bezorgservice voor en door mensen'. "Ik reed zelf het hele land door voor mijn werk. De receptionistes van de vestigingen van het bedrijf hadden dat op een gegeven moment door en gaven me wel eens dingen als een printer of een laptop mee om elders in het land af te geven", vertelt hij. "Toen dacht ik: het is toch zonde dat er dagelijks zoveel mensen van A naar B gaan met een lege kofferbak?"

Carpoolplek

Overtuigd van zijn idee zegde Van der Zee eind vorig jaar uiteindelijk zijn baan op en begon aan zijn start-upavontuur. Al snel sloot zijn broer Jelmer, een front-end developer voor websites, zich bij hem aan en inmiddels zijn ze met z'n drieën.

"Eigenlijk is PickThisUp een carpoolplek voor spullen", legt Van der Zee uit. "Mensen die iets willen laten bezorgen kunnen een oproep plaatsen op het platform, chauffeurs die toch al die kant op rijden krijgen hiervan een notificatie waar ze op kunnen reageren." Degene die iets wil laten bezorgen mag zelf bepalen hoeveel hij of zij daaraan uit wil geven maar volgens de oprichter komt de gemiddelde bezorgprijs rond de 19 euro uit. "Er wordt van alles van A naar B gereden via onze service. Daarbij gaat het vooral om spullen die niet standaard met de post bezorgd worden zoals meubels, bruidstaarten en planten, maar ook om kleinere dingen als huissleutels of een laptop. Als het maar in een auto past."

Chauffeurs

De dienst, waarvan deze week een proefversie van start gaat, lijkt aan te slaan. Vooralsnog meldden zich echter meer chauffeurs dan mensen die een pakket willen laten bezorgen. Om het verkeer op hun website op gang te helpen richten de gebroeders Van der Zee zich op samenwerkingen met verkoopsites. "Dan hoef je niet meer in je vrije tijd helemaal naar de andere kant van het land rijden als je online een mooie stoel hebt gezien maar neemt je forenzende buurman hem gewoon voor je mee."

PickThisUp is finalist van The Next Entrepreneur, de startersprijs van MKB-Nederland en Rabobank.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
Actueel
Meest gelezen