Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Iago van de Heuvel neemt restaurants de zorg van een eigen boot uit handen.
Iago van de Heuvel neemt restaurants de zorg van een eigen boot uit handen.
Foto: Mark Horn

STARTER VAN DE WEEK Amsterdam Yachts legt boten aan

Sloepverhuur bij restaurants

20 JUN 2017 Gabi Ouwerkerk

MIJDRECHT - Hoe fijn is het om voor of na een etentje aan het water een paar uur in een boot te vertoeven. Helaas heeft niet iedereen een boot en restaurants bieden lang niet altijd verhuur aan. Iago van den Heuvel (24) springt met Amsterdam Yachts in dit gat.

Het bedrijf richt zich op de betere restaurants die over een eigen aanlegsteiger beschikken. „Wij bieden ze gratis een eigen sloep aan en zorgen voor onderhoud, verzekering, winterstalling en betaling. De restaurants nemen de sleuteloverdracht en schoonmaak voor hun rekening”, vat Van den Heuvel het concept samen.

Het idee voor Amsterdam Yachts ontstond toen Van den Heuvel met zijn vader Coen en diens zakenpartner Arnold Krechting van The Start-Up Company op een terras aan het water sparde over mogelijkheden om een eigen onderneming te starten. „Als watersportliefhebbers wilden we even gaan varen. Helaas had het restaurant geen eigen boot. We dachten: ‘wat als wij nou zorgen dat ze die krijgen’.”

De jonge ondernemer wijst erop dat zijn bedrijf en de restaurants elkaar versterken. Gebruikers kunnen de sloepen reserveren op de website van Amsterdam Yachts of, als de boot niet verhuurd is, direct in het restaurant. De restaurants kunnen pakketten met hapjes en drankjes voor onderweg aanbieden, al staat het vrij om eigen versnaperingen mee te nemen.

In de sloep is plaats voor zestien mensen. De huurprijs van €75 per uur gaat in zijn geheel naar Amsterdam Yachts. Om van tevoren een sloep te reserveren moeten klanten een (premium) lidmaatschap nemen. Leden krijgen korting op zowel de huurprijs als bij de aangesloten restaurants.

Van den Heuvel schreef samen met zijn vader en Krechting die mede-eigenaren zijn, een businessplan en wist een investering van €250.000 op te halen. „Daarmee hebben we zes sloepen aangeschaft die we een luxe uitstraling hebben gegeven met rekjes voor glazen en een cabriosysteem op het voordek. Ook glazen, windjacks en dekentjes zijn aan boord.”

De eerste sloepen liggen sinds maart bij de vestigingen van The Harbour Club in Vinkeveen en Amsterdam, en bij restaurant Trivio in Loosdrecht. Deze zomer moet het concept zich bewijzen. Van den Heuvel heeft er alle vertrouwen in. „Alle inkomsten investeren we in nieuwe boten. Volgend jaar zomer hopen we een vloot van 25 te hebben.” Over vijf jaar hoopt hij ook in het buitenland actief te zijn. „Nederland heeft een uitstekende naam op het gebied van varen en botenbouw. En ook in het buitenland zijn er restaurants aan het water die hun gasten graag iets extra’s bieden.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.7 °C
ZZO1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%
Actueel
Meest gelezen