Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

'Filmpje zegt meer dan tekst'

28 NOV 2012 Maaike Hoffstedde

AMSTERDAM - Na het opzetten van zijn eigen videoproductiebedrijf, vertrok ondernemer Dwight Groot met zijn camera en videoapparatuur naar Suriname. Dit was naar eigen zeggen een arena voor zijn ontwikkeling. Hij bleef er een jaar en is nu hard aan het werk in Nederland.

Dwight Groot in de weer met zijn camera: „Suriname was mijn filmacademie.``
Dwight Groot in de weer met zijn camera: „Suriname was mijn filmacademie.''
Foto: Roel Dijkstra

„Ik ging naar Suriname om veel te leren, veel te filmen. Het voordeel voor mij was dat de wereld van de videoproductie daar geheel in de kinderschoenen staat. Je kunt er daarom ook alles proberen. Ik noem het wel eens mijn filmacademie”, vertelt Groot enthousiast, die in Nederland nog te jong was voor de echte filmacademie en zich juist nu wilde doorontwikkelen. „Dit is de meest interessante tijd voor film. Er gebeurt zoveel en er zijn ontzettend veel ontwikkelingen op het gebied van internet.” De jonge ondernemer werd er namelijk zelfs gevraagd werk te verrichten voor het kabinet en kwam terug met een rugzak vol ervaringen en een enorm portfolio.

Groot zette zijn bedrijf op met een compagnon, maar staat inmiddels alleen aan het roer. Hun wegen scheidden zich toen Groot na een avontuur van een jaar besloot terug te keren naar Nederland, terwijl zijn partner in Zuid-Amerika wilde blijven. „We zijn begonnen met de productie van allerlei soorten video’s en ik richt me nu voornamelijk op internetcommercials. Er zijn nog niet veel bedrijven die er gebruik van maken, terwijl dit soort video’s goedkoop en goed geproduceerd kunnen worden. En een filmpje zegt zoveel meer dan wat tekst”, vertelt Groot.

Vakmensen

De ondernemer maakt gebruik van professionele vakmensen zoals geluidsmannen en editors. Zelf is hij erg ondernemend ingesteld en houdt hij het meest van het bedenken van een concept om dit vervolgens te regisseren. „Je kunt er zoveel in kwijt. Het is namelijk de bedoeling dat je door middel van film een verhaal vertelt. De manier waarop je dat doet moet een bepaald gevoel versterken. Mijn bedrijf heet niet voor niets Vigics. Het staat voor visual gymnastics.”

Het is de droom van Groot om zijn bedrijf te laten uitgroeien tot een groot reclamebureau. Ook hoopt hij een stap te maken naar de fictieve film. „Er zijn voor mij drie elementen belangrijk. Ik wil zo creatief mogelijk en met een hoogwaardige kwaliteit een zo groot mogelijk publiek bereiken.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
ZW2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%
Actueel
Meest gelezen