Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Voor mannen met humor en lef

04 DEC 2012 Jenny van der Zeijden

Guus Bakker (34), Jasper Castelein (28) en Jelle van der Zwet (27) draaien nu nog twee volledige banen naast en door elkaar, maar de verkoop van hun ’krankzinnige’ herenpakken gaat zo goed dat dit met ingang van het nieuwe jaar echt anders moet. „In mei is onze website ’live’ gegaan en na de start met z’n drieën werken we nu al met tien man.”

``Het is een superpositief product.``
''Het is een superpositief product.''
Foto: Michel Schnater
Foto: Telegraaf

Jasper: „Het idee voor MentalSuits is geboren tijdens het backpacken in Vietnam. In het plaatsje HoiAn kon je prachtige pakken laten maken in de meest waanzinnige kleuren en designs. We hebben ons toen zo’n kostuum laten aanmeten en trokken die aan tijdens het stappen of zo naar de stad. Daar hadden we ontzettend veel bekijks mee.”

Terug in Nederland bedachten ze dat het leuk zou zijn om een toko te beginnen in gekke pakken. Er werd geld geleend en er werd gezocht naar een bedrijf dat het hele proces aankon; fabricage van stoffen, kostuums maken en versturen. „Korte lijnen dus”, zegt Guus. „Het werd een producent in Midden-China. Ze maken pakken met een goede pasvorm van uitstekende kwaliteit.”

Met het EK voetbal voor de deur werd besloten af te trappen met oranje exemplaren. „We lieten er tweeduizend maken. Ze waren in no time uitverkocht. De reacties waren en zijn echt overweldigend. Het is een superpositief product, het verkoopt zichzelf. Wanneer je op een feestje met zo’n outfit binnenkomt, begint iedereen te lachen en willen ze allemaal weten waar je het hebt gekocht.”

Gekke dessins

Inmiddels zijn er dertien gekke designs. Van rood met witte hartjes, de Engelse vlag en groen met madeliefjes tot tijgerprint, snorren en rode tulpen op een lichtblauwe ondergrond. Alles in één model van maat 46 tot en met 58. En altijd €69,95 voor een jasje, broek en stropdas. De laatste zeven uitvoeringen zijn gisteren toegevoegd, waaronder een heus winterpak speciaal voor kerst en wintersport.

De mannen hebben als doel een hele grote collectie kostuums waarmee ze op alle thema’s kunnen inspelen. Jasper: „In de meest opvallende, vreemde motieven, maar wel allemaal pakken die we zelf ook aan zouden trekken.”

Inmiddels zijn er al duizenden over de virtuele toonbank gegaan. Guus: „Ja, we hebben er echt lol in. Als je iets doet wat je gaaf vindt, komt alles vanzelf goed.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%
Actueel
Meest gelezen