Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
  • rss
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: DFT

‘Competenties worden steeds belangrijker’

Talent als topprioriteit

Welke ervaren HR-professional je ook spreekt, ze hebben hun vak de afgelopen 25 jaar allemaal flink zien veranderen. Al die tijd heeft het Top Employers Institute onderzocht wat werkgevers hun medewerkers te bieden hebben. CEO David Pink blikt terug.

 

Hoe zou u, vanuit het perspectief van Top Employers Institute, de grootste veranderingen op het gebied van HR van de afgelopen jaren willen samenvatten?

“Vijfentwintig jaar geleden hadden bedrijven erg de neiging om zich vooral te richten op de transactionele component van HR. Dan moet je denken aan basiselementen zoals de betaling van werknemers en hun prestaties. Typische onderwerpen die begin jaren negentig in de Human Resource Management Review werden genoemd, waren functiewaardering, straffen voor disfunctioneel gedrag en seksuele intimidatie. Tegenwoordig zien we dat bedrijven steeds meer verschuiven naar een meer voorwaardelijk HR-perspectief. Ze willen de allerbeste omstandigheden creëren die hun werknemers in staat stellen om uit te blinken.”

Wat zijn voor Top Employers de belangrijkste HR-onderwerpen?

“Het aantrekken, de betrokkenheid en het behoud van talent zijn voor deze organisaties topprioriteit. Wat je wel ziet, is dat de dynamiek verandert. Competenties worden bijvoorbeeld steeds belangrijker. Bovendien ondersteunt de nieuwe technologie de individuele ontwikkelingsprocessen. Tegelijkertijd kunnen we zien dat de strategie van de onderneming in toenemende mate wordt afgestemd op zowel de zakelijke realiteit als de voorkeuren en behoeften van werknemers.”

Wat zijn voor u mijlpalen in de 25-jarige historie van het Top Employers Institute?

“In 1991 begonnen we als een uitgeverij, met de naam CRF Institute. Onze interesse in HR-management, in datgene wat bedrijven hun werknemers bieden, breidde steeds meer uit. Dat leidde in 2005 tot een nieuwe focus in ons bedrijf: het op een gestandaardiseerde manier peilen van werknemersomstandigheden.

Als certificerende instantie hebben we vervolgens in 2010 Continental Certification in Europa geïntroduceerd. Ons laatste boek over onderscheidende bedrijven werd gepubliceerd in 2011 en sindsdien hebben we ons volledig gefocust op certificering. We spraken toen ook de ambitie uit om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk medewerkers in staat moeten zijn om zichzelf zowel persoonlijk als professioneel te ontwikkelen. Dat heeft ertoe geleid dat we de certificering van werknemersomstandigheden op tal van plekken in de wereld hebben geïntroduceerd. Alle processen en methodieken zijn daarbij gestandaardiseerd. Onze bedrijfsnaam is toen ook gewijzigd in het Top Employers Institute.”

Zijn er nu ook nog concrete uitbreidingsplannen?

“Die zijn er zeker. Dit jaar openen we nieuwe kantoren in de Verenigde Staten en Brazilië.”

Veel Top Employers zijn in meerdere landen actief en daarvoor bieden jullie Global Certification. Hoe werkt dat?

“Daarbij gaat het erom dat een werkgever op meerdere plekken in de wereld de beste arbeidsomstandigheden voor zijn medewerkers heeft gecreëerd. Er gelden hiervoor meerdere opties, maar het minimum aantal landen is in ieder geval twintig, verspreid over drie of vier verschillende regio’s. We vinden nu eenmaal dat optimale werknemersvoorwaarden niet exclusief voor eerste wereldlanden gelden, maar van toepassing zijn op een wereldwijde schaal.”

Kunnen we verzuim terugbrengen door teams anders samen te stellen? Moderne HR-managers zoeken hun antwoorden in data-analyse. Lees hier verder.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
.2 °C
NW1
Beurs AEX
AEX 485.98
+ / - +0.28%
Meer Premium