Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
  • rss
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: DFT

Modern HR-beleid drijft op data

Wat leveren onze ontwikkelprogramma's eigenlijk op? En kunnen we het verzuim terugbrengen door teams anders samen te stellen? De moderne HR-manager zoekt antwoorden op vragen als deze door data in kaart te brengen en die vervolgens te analyseren. “Het is de schat die HR-afdelingen aan het ontdekken zijn,” aldus expert Toine Al.

Opleidingstrajecten voor medewerkers, welzijnsprogramma's, uitgebreide communicatiekanalen voor feedback en een uitgekiend integratieproces zodat nieuwe collega's zich snel thuis voelen. Voor Top Employers business as usual. En steeds beter zijn ze in staat om te ontdekken wat dat HR-beleid ze oplevert.

Die behoefte aan ‘return on investment’ is volgens HR-deskundige Toine Al overigens niet nieuw. “Het is een ontwikkeling die in de jaren zestig en zeventig opkwam in de Verenigde Staten. Het grote verschil is dat we dankzij technologie nu over een ongekende hoeveelheid data beschikken. Bedrijven hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in manieren om die data goed te kunnen verzamelen. Nu is het moment aangebroken om al die beschikbare informatie om te zetten in rendementen. Het is de schat die HR-afdelingen aan het ontdekken zijn. Marketeers doen dat al langer met hun klanten, nu zijn de medewerkers aan de beurt.”

Datagedreven HR-beleid

 Samen met Irma Doze schreef Al hier een boek over: ‘HR-analytics: Waarde creëren met datagedreven HR-beleid.’ Hierin beschrijven ze hoe HR-analytics bijdraagt aan de kwaliteit van besluitvorming. Het gaat dan onder meer om werving en selectie, prestatiemanagement, talentontwikkeling, duurzame inzetbaarheid van medewerkers en klanttevredenheid.

“Als je je medewerkers bijvoorbeeld dure trainingen aanbiedt om hun servicevaardigheden te verbeteren, dan moet zich dat uitbetalen in meer tevreden klanten en dus ook een hogere klantbesteding. Het is echt zaak dat je dat causale verband kunt aantonen. Blijkt dat er niet te zijn, dan moet je niet aarzelen om de training aan te passen. Dat noemen we nou datagedreven HR-beleid”, aldus Al.

Zo zijn HR-managers ook beter in staat om bijvoorbeeld het ziekteverzuim in de kiem te smoren. Lees hier verder.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
1.1 °C
O1
Beurs AEX
AEX 485.98
+ / - +0.28%
Meer Premium