Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
  • rss
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: DFT

Valkuilen in verandertrajecten

29 JAN 2016

Vaak gehoord: 70 procent van de verandertrajecten mislukt. Alleen al in Nederland verdwijnen zo miljarden euro’s per jaar door het afvoerputje.

Dit zijn drie van de meest gemaakte fouten:

  • Een omslag willen maken naar een cultuur die haaks staat op de realiteit. Als Skoda morgen besluit om zich een cultuur van topkwaliteit en excellentie aan te meten en het zo Rolls Royce lastig wil gaan maken, neemt niemand dat serieus.
  • Cultuurverandering behandelen als een checkbox. Staat er een vinkje (en hebben we een nieuw catchy mission statement), dan zijn we klaar. Maar zo werkt het dus niet. Nieuwe waarden, een visie en een hippe Why op papier zetten is leuk, maar wel vrijblijvend als je het niet door vertaalt naar de organisatie en er dus niet echt naar gaat handelen.
  • Te weinig mensen erbij betrekken en een nieuwe gewenste cultuur van boven opleggen. Het is een cliché, maar voor draagvlak is iedereen nodig. Van boardroom tot werkvloer. Bovendien is het vreemd om iets te roepen over cultuur, zonder iedereen daarin mee te nemen die onderdeel is van en invloed heeft op diezelfde cultuur.

Uitvaartorganisatie Yarden gelooft in een persoonlijk en betaalbaar afscheid voor iedereen. Medewerkers krijgen volop de kans zich te ontwikkelen: lees hier verder.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
.6 °C
W1
Beurs AEX
AEX 482.71
+ / - -0.67%
Meer Premium