Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
  • rss
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Femmy Weijs

Talentontwikkeling centraal bij Yarden

30 JAN 2016

Bij uitvaartorganisatie Yarden krijgen talenten volop de kans zich snel te ontwikkelen. Dat ervaren ook Edward Boon (31) en Debbie van der Waard (27).

Edward: “Na mijn studie Bedrijfseconomie in Zwolle ben ik in 2009 bij Yarden terechtgekomen. Dit is voor mij de perfecte organisatie waar ik commerciële bedrijfsvoering en maatschappelijk nut kan combineren. Daar heb ik heel bewust naar gezocht.”

Debbie: “Een paar jaar geleden ontmoette ik tijdens de uitvaart van een dierbare op het crematorium iemand van Yarden. Dat was een ontzettend positief gesprek. Toen ik vier maanden later een vacature zag langskomen, stond dat me nog goed bij. En op gesprek bij Yarden had ik meteen datzelfde goede gevoel.”

Edward: “Ik werk als Manager Uitvaartzorg en ben veel op de vestigingen te vinden, voor contact met nabestaanden en medewerkers. Dat maakt deze baan ook heel uitdagend. De ene keer zit je in een strategiesessie met het MT, de dag erop help je even met koffie schenken tijdens een uitvaart.”

Debbie: “Ik ben hier sinds februari 2013 en heb al een paar mooie carrièrestappen kunnen maken. Het afgelopen jaar werkte ik nog als Supervisor Teleservice en deze maand ben ik aan de slag gegaan als Teamleider Operations. Wij helpen klanten met vragen, bijvoorbeeld over een uitvaart of hun verzekering.”

Edward: “Regelmatig vragen mensen wat dit werk met je doet. Ik vertel altijd dat het veel voldoening geeft om te mogen werken voor een organisatie die mensen ondersteunt tijdens heel zware momenten. Wij geloven dat een goed afscheid je verder helpt, dus daar zorgen we voor.”

Debbie: “Mensen hebben vaak een somber beeld over werken in de uitvaartsector. Ze denken dat er op kantoor een grauwe sfeer zou hangen. Maar het tegenovergestelde is waar! De sfeer is goed en het werk doet echt wat met je.”

Edward: “Het afgelopen jaar heb ik binnen Yarden het Management Development Programma gevolgd. Je werkt dan aan je persoonlijke ontwikkeling en diverse managementvaardigheden. Om alle lagen van het bedrijf goed te leren kennen, loop je intern stage op de afdelingen en onder begeleiding van een psycholoog voer je een aantal externe opdrachten uit. Verder zijn er nog speciale trainingsweekenden.”

Debbie: “Ik ben nog wel eens een beetje recht door zee en gaf aan dat ik me hierin wilde verbeteren. Dat leidde al heel snel tot een persoonlijk ontwikkelplan met een aantal trainingen en rollenspellen. Je wordt dus echt aangemoedigd om jezelf te ontwikkelen, dat vind ik erg fijn.”

Edward: “Er werken zo’n negenhonderd mensen en tweehonderd vrijwilligers bij Yarden en toch is dit een heel platte organisatie. Tussen directie en medewerkers zitten niet meer dan drie, vier lagen. Ideeën worden dan ook snel opgepakt.”

Debbie: “Hier zitten geen mensen in ivoren torens die mooie, maar onuitvoerbare plannetjes maken. Mijn ervaring is juist dat er altijd heel goed naar medewerkers wordt geluisterd die veel contact hebben met klanten. Je voelt je daardoor altijd heel betrokken.”

Meer lezen over Top Employers? Lees hier het interview met twee medewerkers van A.S. Watson.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
.6 °C
W1
Beurs AEX
AEX 482.71
+ / - -0.67%
Meer Premium