Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
  • rss
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Femmy Weijs

A.S.Watson

Samen de schouders eronder

30 JAN 2016

Hij is een ervaren manager, zij geldt als veelbelovend talent. Daniël Nijhuis en Esther Hertog werken voor Top Employer A.S. Watson Benelux, het bedrijf achter bekende winkelformules als Kruidvat, Trekpleister en ICI PARIS XL. “Wat je hier proeft is pure passie.”

 

Daniël (41 jaar, Areamanager Kruidvat, 6 jaar in dienst)

“Onze winkelformules zijn een begrip in Nederland. Met Kruidvat zijn we bijvoorbeeld marktleider op de Nederlandse health- en beautymarkt. Iedere keer als ik onze reclames op televisie voorbij zie komen of langs één van de negenhonderd filialen rijdt, is dat een gaaf gevoel.”

Esther (27 jaar, Customer Marketeer, 3.5 jaar in dienst)

“Als ik vertel dat ik voor A.S. Watson werk, dan kijken mensen je meestal even verbaasd aan. Wat is dat? Maar als je vervolgens begint over Kruidvat, Trekpleister en ICI PARIS XL, dan is dat hartstikke grijpbaar. Mensen beginnen dan meteen over ‘die leuke actie van laatst’ en hun bezoek aan de winkels.”

 

Ons DNA

Daniël

“Werken gaat hier over je sterke punten inzetten en resultaten boeken. Het draait om trots en plezier, om samen iets voor elkaar te krijgen. Op het hoofdkantoor in Renswoude werken we met ongeveer 750 collega’s en toch heb je er iets van een start-up mentaliteit. We groeien razendsnel en moeten dus snel schakelen. Leuke ideeën worden hier meteen opgepakt.”

Esther

“Vanaf het moment dat ik hier binnenkwam, merkte ik een enorme gedrevenheid bij collega’s. Wat je hier proeft is pure passie. A.S. Watson Benelux is een groot bedrijf en dat betekent dat je veel met elkaar samenwerkt. Iedereen is bereid elkaar te helpen en samen streven we naar het beste resultaat.”

Ontwikkelmogelijkheden

Daniël

“Op dit moment neem ik deel aan het programma Connect & Lead waarin ik met collega’s bezig ben met thema’s als richting geven, inspirerend leiderschap en innovaties binnen de retail. Een branche die enorm in ontwikkeling is. Leren doe je vooral door te doen. Dat zie je ook in de opzet van de programma’s terug. Practice what you preach en op je eigen manier kleur geven aan je rol, dat vinden wij belangrijk.”

Esther

“Ik heb diverse trainingen gevolgd vanuit de Development Academy, bijvoorbeeld op het gebied van effectief beïnvloeden. Daarnaast ben ik ingestroomd in het Young Talent Programma. Met filiaalmanagers en collega’s van het hoofdkantoor en distributiecentrum kom je iedere maand samen. Je organiseert colleges, volgt workshops en trainingen, neemt deel aan intervisie en krijgt begeleiding van een mentor. Ik heb er veel van opgestoken en wil mezelf de komende jaren blijven ontwikkelen.”

Vitaliteit

Daniël

“Vitaliteit heeft vooral te maken met sfeer en goed in je vel zitten. Op dat gebied worden vanuit het Fit For Work-programma regelmatig events en workshops georganiseerd. Laatst nog was er een diëtist voor voedingsadvies en hadden we een inspiratiesessie over energiemanagement met een link vanuit de topsport.”

Esther

“Je kunt je opgeven voor sportlessen in de buurt. Daarnaast zijn er hardloop-events zoals de Zevenheuvelenloop en de Dam tot Damloop, waar we telkens met veel collega’s van het hoofdkantoor aan meedoen. Voor mij is vitaliteit ook een goede werksfeer, dat zie je bij ons terug in de samenwerking. Iedereen is bereid elkaar te helpen.”

Ambitie

Daniël

“Het is mooi om voor een grote organisatie als A.S. Watson Benelux te werken. Onlangs is het eerste filiaal in Frankrijk geopend. We blijven ambitieus, gaan voor groei en dat merk je. Hier kun je echt je eigen loopbaan vormgeven. Zo ben ik zelf vanuit HR overgestapt naar de winkeloperatie en doorgegroeid van Districtsmanager naar Areamanager.”

Esther

“We blijven zoeken waar de behoefte van de klant ligt om daar continu op in te spelen en onszelf te verbeteren. Die ambitie delen we met de hele organisatie. Ik werk in een relatief jong team met ambitieuze collega’s en er komen nog steeds nieuwe mensen bij.”

 

Talenten die zich op de werkvloer laten gelden, komen al snel een treetje hoger bij Pepsico. Lees hier verder.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
.6 °C
W1
Beurs AEX
AEX 482.71
+ / - -0.67%
Meer Premium