Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Marjan Oudeman

“Uitblinken en ambitie mogen weer”

Marjan Oudeman, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht, ziet een generatie getalenteerde studenten, die wil uitblinken en onderscheidend wil zijn. Universiteiten beantwoorden die behoefte met meer oog voor hun persoonlijke ontwikkeling.

Foto: Marjan Oudeman

Op de Nederlandse universiteiten wordt leiderschap op allerlei manieren gestimuleerd, verklaart Marjan Oudeman. “Op de Nederlandse universiteiten vinden we het belangrijk talent zo veel mogelijk te helpen ontwikkelen. Niet alleen de cognitieve kant, met kennis, maar er is ook veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling en de nieuwe vaardigheden die de 21ste eeuw van je vragen.”

Kenniseconomie

Voordat Oudeman overstapte naar de Universiteit Utrecht was zij directielid bij de Tata Steel Group en daarna bij AkzoNobel. Gevraagd naar het verschil tussen het bedrijfsleven en de universiteit noemt ze de dynamiek. Bedrijven zijn winstgericht. Universiteiten richten zich op onderwijs en onderzoek. De grenzen van het weten opzoeken en een nieuwe generatie opleiden is een totaal andere opgave en kent een andere dynamiek. In een kenniseconomie als de onze is de universiteit de belangrijkste investering in de toekomst.”

“Als student zit je vol ambitie en dromen. Dat was langgeleden al zo, ook in mijn studententijd, dat is nu het geval en zal ook bij toekomstige generaties het geval zijn,” antwoordt Marjan Oudeman op de vraag of de huidige generatie studenten verschilt van voorgaande generaties.

Uitblinken

“Een verschil met vroeger vind ik een grotere maatschappelijke betrokkenheid, die wij ook graag stimuleren. Maar ook een sterkere focus op studie en bewustere keuzes. Ik ervaar meer aandacht voor de omgeving. De huidige generatie denkt na hoe ze kan bijdragen aan een betere wereld.”

De huidige studenten zijn over het algemeen sterk gefocust op hun studie. “De universiteit biedt veel meer keuzemogelijkheden dan in mijn tijd, maar de meeste studenten maken een bewuste keuze voor hun studie.” Een ander belangrijk verschil: de huidige generatie mag meer onderscheiden en uitblinken.

Een verschil met vroeger vind ik een grotere maatschappelijke betrokkenheid, die wij ook graag stimuleren. Maar ook een sterkere focus op studie en bewustere keuzes.

Ondernemerschap

“Je ziet mensen sneller opstaan. Studenten hebben een ambitie om meer met het eigen talent te doen, om betekenis te hebben.” Er is een getalenteerde generatie in aantocht, stelt Oudeman. “Ik zie veel ondernemerschap en creativiteit. Je ziet veel initiatieven op het gebied van sociaal ondernemerschap.”

Als voorbeeld van ‘21st century skills’ noemt Oudeman het belang van samenwerken, ondernemerschap en diversiteit. “Naar mijn mening is het heel belangrijk dat je je bewust moet zijn dat je succes vrijwel nooit alleen creëert. Samenwerking, waarbij je ideeën vanuit verschillende disciplines en invalshoeken belicht, is heel belangrijk.

De universiteit biedt studenten op allerlei manieren ondersteuning om praktijk- en bestuurservaring op te doen. Studenten die zich voorbereiden op een carrière na hun studie kunnen terecht bij UU Career Services. “We helpen studenten met gesprekken en organiseren discussies over thema’s als leiderschap.” En net als andere universiteiten heeft de Universiteit Utrecht een start-up incubator.

Vertrouwen geven

Het is een persoonlijke drive van Oudeman dat studenten op de universiteit leren omgaan met risico’s en onzekerheden. “Daar proberen we onze studenten op voor te bereiden. Je moet kunnen omgaan met onzekerheid, je niet laten leiden door angst. Je moet risico’s durven nemen.” Het is een van de meest waardevolle lessen en een belangrijke stap voor elke aanstormende ‘Young Captain’: “Leiderschap is vóór mensen gaan staan en mensen vertrouwen geven en inspireren.” Het is een niet te onderschatten eigenschap, in haar ogen. “Een manager benoem je, een leider ben je.”

Oudeman zit in de jury van de Young Captain Award 2016, de prijs voor toekomstige leiders van de BV Nederland. Een leider moet vertrouwen, inspireren en richting geven, benadrukt ze. “Je moet pal staan voor de eigen bedrijfscultuur, laten zien welke normen en waarden belangrijk zijn voor de eigen organisatie.”

Eigentijds leiderschap vraagt om ‘een open stijl, verbindend en maatschappelijk sensitief en betrokken’. Samenwerking op alle niveaus is een voorwaarde voor succes, benadrukt Oudeman. “Je moet een combinatie van disciplines zoeken. Een leider moet bruggen kunnen slaan en ruimte bieden voor creativiteit.”

Voor meer informatie over de Young Captain Award, klik hier

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%
Meer Premium