Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Oprichters Josh Petras en Rob Sutter (r).
Oprichters Josh Petras en Rob Sutter (r).

#DOORBREKER Rob Sutter van Red Tulip Systems

Meerdere identiteiten op telefoon

08 MRT 2017 Gabi Ouwerkerk

Den Haag - Werknemers van veiligheidsdiensten beschikken vaak over meerdere telefoons. Voor elke bron of infiltrant beschikken ze over een ander nummer. Uit ervaring weet Rob Sutter van de Haagse startup Red Tulip Systems hoe onhandig dit is. „Je hebt de juiste telefoon niet bij je of hij is niet opgeladen.”

De virtuele service WorkFone biedt uitkomst. Het maakt het mogelijk om verschillende identiteiten met aparte telefoonnummers veilig te gebruiken op één mobiele telefoon. „Contactpersonen zien niet dat het nummer afkomstig is van een virtuele dienst”, legt Sutter uit. „Telefoneren en het sturen van berichten verloopt exact hetzelfde als via een standaard telefoon.”

WorkFone slaat alle data op in de cloud. „Als een telefoon gestolen wordt, loopt de gebruiker daardoor geen verhoogd risico dat gegevens op straat komen te liggen”, vertelt Sutter. „Op het apparaat zelf staat namelijk niets.”

Om de cloudomgeving zo veilig mogelijk te maken is de WorkFone app niet zomaar voor iedereen te gebruiken. „Organisaties moeten zich eerst bij ons aanmelden. Op die manier voorkomen we dat criminelen de dienst vanuit de app zelf proberen te kraken.”

Klanten kunnen kiezen of ze gebruik willen maken van de cloudomgeving van Red Tulip Systems of van hun eigen cloudomgeving. „We raden wel aan om voor onze omgeving te kiezen.”

Desondanks durft Sutter geen 100% veiligheid te garanderen. „Dat kan niemand, maar het is wel veel veiliger dan de oplossingen die vandaag de dag gebruikt worden door opsporingsdiensten.”

Een aantal overheidsorganisaties in zowel Europa als Noord-Amerika heeft de app inmiddels getest. De komende maand worden de eerste contracten getekend.

Ook bedrijven, waaronder financiële instellingen, hebben interesse in de dienst. „We staan daar zeker voor open. Onze visie is dat niemand meer dan één telefoon bij zich hoeft te dragen. Privé- en werkcommunicatie kan probleemloos via dezelfde telefoon verlopen.

Vanwege hun ervaring bij overheidsdiensten, kiezen Sutter en medeoprichter Josh Petras er echter voor zich eerst op die markt te focussen. „Als dat goed gaat, verbreden we onze blik.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.6 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%