• Home
  • Internet
  • Computer
  • Mobiel
  • Gadgets
  • Apps
  • Reviews
  • Games
  • TV

Bitdefender gehackt

Hackers hebben gegevens van het Roemeense antivirusbedrijf Bitdefender buitgemaakt. Het bedrijf heeft tegenover Forbes toegegeven dat hackers gegevens van klanten hebben ontvreemd, maar Bitdefender stelt dat de servers niet zijn gekraakt.  
 

Nokia verkoopt kaartentak aan autobouwers

Nokia verkoopt zijn kaartendivisie HERE aan een consortium van Audi, BMW en Daimler. Dat hebben de betrokken partijen maandag bekendgemaakt.
 

'Huisoppas'-dienst van KPN

KPN komt met een speciaal systeem om inbrekers af te schrikken. Het gaat om een soort ‘huisoppas’-dienst, meldt Tweakers. De techsite heeft een brief ingezien waarin KPN de dienst aanbiedt aan een aantal testpersonen.  
 

'Uber meer dan 50 miljard dollar waard'

Uber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxi-app, is meer dan 50 miljard dollar (ruim 45 miljard euro) waard. Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal op gezag van ingewijden met kennis van de zaak.  
 

Uber beschuldigd van belastingontwijking

Een alliantie van Londense taxichauffeurs wil dat de EU een onderzoek start naar Uber. Het taxibedrijf zou op grote schaal belasting ontwijken, onder andere via een Nederlandse BV.  
 

Baas bitcoinbeurs Mt. Gox gearresteerd voor fraude

Voormalig baas van bitcoinbeurs Mt. Gox. Mark Karpeles (30) is in Japan gearresteerd. Hij zou in 2013 hebben ingebroken in het computersysteem van de beurs, voor zijn eigen voordeel. Dat meldt het Japanse persbureau Kyodo zaterdag.  
 

Meer gameverslaafden
gaan naar kliniek

Het aantal jongeren dat met een gameverslaving in een kliniek terechtkomt, blijft groeien. Jaarlijks hebben honderden jongeren een behandeling nodig.  
 

Kranten België scoren met digitale edities

Het merendeel van de Vlaamse kranten zag de verkoop de afgelopen twaalf maanden stijgen. Dat blijkt uit de cijfers van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM). De goede resultaten zijn voornamelijk te danken aan de stijgende digitale verkoop.  
 

Camera herkent gezichten

Review:  Netatmo Welcome

Beveiligingscamera’s waarmee je op afstand je huis in de gaten kunt houden zijn er in alle soorten en maten. Ook het Franse Netatmo stort zich op deze markt met de Welcome. Deze camera onderscheidt zich van concurrenten door de ingebouwde gezichtsherkenning.  
 

Huawei stoot Microsoft van derde plek

Met de overname van Nokia kreeg Microsoft er een behoorlijke hoeveelheid feature telefoons bij. Daarmee werd het bedrijf de nummer drie mobiele telefoonmaker ter wereld. Het heeft deze positie niet lang gehouden.
 

Robotinsect springt op water

Lopen over water lijkt een bovennatuurlijke gave, maar is in feite een natuurlijk fenomeen. Veel kleine insecten hebben deze gave, de schaatsenrijderfamilie kan zelfs sprongen maken. Wetenschappers zijn er in geslaagd dit natuurlijke vermogen na te bootsen bij een robot.  
 

Chrome gaat tabbladen 'bevriezen'

Google test een nieuwe methode om van zijn webbrowser Chrome een minder grote geheugenvreter te maken.
 

Nvidia roept tablets terug om brandgevaar

Hardwarefabrikant Nvidia roept kopers van zijn Shield-tablet om de gadget voorlopig niet te gebruiken.
 

'Ronde smartwatch Samsung krijgt een draaibare ring'

De nieuwe ronde smartwatch van Samsung krijgt een draaibare ring rond de behuizing. Daarmee kunnen gebruikers bijvoorbeeld foto’s inzoomen of games spelen op het slimme horloge.  
 

App helpt Zweden bij introductie nieuw geld

In oktober krijgt Zweden nieuwe munten en bankbiljetten. Volgens The Local gaat het om de grootste uitgifte van nieuw geld uit de geschiedenis van het Scandinavische land.
 

Duits parlement schakelt computers even uit

Het Duitse parlement schakelt over twee weken alle computers vijf dagen uit. Dat gebeurt om het netwerk te herstellen na een aanval door hackers eerder dit jaar.
 

Betalen voor Patience

Met de lancering van Windows 10 zit ook het klassieke kaartspel Patience, na een afwezigheid in Windows 8, weer in het besturingssysteem.
 

Mozilla boos over Edge

Mensen die updaten naar Windows 10 krijgen de nieuwe browser Edge als standaardbrowser, ook al hebben ze een andere favoriet.
 

'Nieuwe Apple TV in september'

Van de Apple TV is al enige jaren geen nieuwe versie uitgekomen. Daar komt in september verandering in, zo meldt Buzzfeed.
 

Prince lanceert nieuwe single op Spotify

Prince heeft onlangs zijn muziek van vrijwel alle grote streamingdiensten laten verwijderen, maar lanceert nu zijn nieuwe single ‘Stare’ op Spotify.
 
27.2 °C
ZW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 500.76
+ / - +1.12%