• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV
  • 4G-special

Inval Chinese kantoren Microsoft

De Chinese overheid is een onderzoek gestart naar Microsoft. Ambtenaren zijn kantoren in vier Chinese steden binnengevallen. Waarnaar er precies onderzoek wordt gedaan, is nog onduidelijk. Vermoedelijk heeft het te maken met mogelijke spionagepraktijken.  
 

Apple mag Beats overnemen

Koptelefoonfabrikant Beats Electronics, het bedrijf van rapper Dr. Dre, mag van de Europese Commissie worden overgenomen door Apple. Dat maakte de commissie maandag bekend.
 

'HTC test Windows-versie One'

Telefoonproducent HTC is een variant van zijn One M8-toestel aan het testen met daarop besturingssysteem Windows Phone van Microsoft. Op de reguliere versie van het apparaat staat Android.  
 

'Nexus-toestel van Motorola'

Motorola is bezig met een nieuw toestel in de Nexus-reeks voor voormalig moederbedrijf Google. Het zou gaan om een phablet met een 5,9 inch groot scherm.  
 

'Chinese Google' werkt aan zelfrijdende auto

Baidu, de Chinese evenknie van Google, werkt aan een zelfrijdende auto. Dat heeft een vertegenwoordiger van het internetbedrijf gezegd tegen The Next Web. Het is niet de bedoeling dat de bestuurder niets meer hoeft te doen, zegt topman Kai Yu.
 

'Google werkt aan interactieve tijdlijn'

Internetreus Google werkt aan een nieuwe functie voor liefhebbers van geschiedenis. Door op historische gebeurtenissen te zoeken, krijgt de gebruiker een interactieve tijdlijn te zien. Dat meldt Google-watcher Florian Kiersch.
 

'iPhone 6 krijgt NFC-chip'

De iPhone 6 bevat mogelijk een NFC-chip. Dat meldt de Franse website NWE op basis van gelekte foto's van het moederbord van de nieuwe iPhone. NWE kreeg de foto's van een 'zeer betrouwbare' Chinese bron.  
 

'Apple koopt radio-app Swell'

IPhone-producent Apple heeft het bedrijf achter de Swell gekocht voor $30 miljoen. De app maakt op basis van gebruikers-voorkeuren afspeellijsten met podcasts.  
 

Praten met je witgoed

Chriet Titulaer, de populair-wetenschappelijk tv-presentator van weleer, wordt er nog net niet bijgeleverd. Maar het scheelt niet veel: de Koreaanse elektronicagigant LG zet de komende tijd in op slimme huishoudelijke apparaten, waardoor het ’huis van de toekomst’ ineens een stuk dichterbij komt.
 

Sarah Palin begint onlinenieuwszender

De gewezen Amerikaanse vicepresidentskandidate Sarah Palin begint een eigen onlinenieuwszender. De zeer conservatieve voormalige gouverneur van Alaska vraagt kijkers 9,95 dollar per maand om haar zender te kunnen zien.  
 

Snelle betaalbare phablet

Review: Huawei Ascend G750

Huawei is bezig de Nederlandse markt te veroveren met betaalbare smartphones die over prima specificaties beschikken. De Ascend G750 is de nieuwste prijsvechter op de phabletmarkt.  
 

'Sites providers onduidelijk over beltegoed'

Veel aanbieders van mobiele telefonie zijn op hun websites onduidelijk over de houdbaarheid van het beltegoed en de manier waarop ze de tarieven afronden bij abonnementen. Dat blijkt uit een inventarisatie van de websites van 13 providers door de Consumentenbond.
 

Google Glass rivaal van Lenovo

Lenovo heeft een prototype van een technologiebril getoond die de concurrentie moet aangaan met de slimme bril van Google. Eén probleem dat Google Glass ondervindt, heeft de Chinese computergigant al opgelost.  
 

Smartphoneverkopen van Huawei zitten in de lift

Het gaat goed met het Chinese bedrijf Huawei, meldt The Wall Street Journal. De huidige strategie, waarbij de focus ligt op duurdere smartphones en niet op budgetmodellen, zou zijn vruchten afwerpen.  
 

BlackBerry-directeur: We zijn uit de gevarenzone

Hoewel de Canadese smartphoneproducent BlackBerry nog altijd verlies maakt, is het bedrijf uit de 'gevarenzone'. Dat stelt althans directeur John Chen in een interview met de Britse zakenkrant Financial Times.  
 

Zuckerberg gaat Google-oprichters voorbij

Mark Zuckerberg (30) heeft sinds vrijdag meer geld dan Sergey Brin (40) en Larry Page (41), de oprichters van Google. Bloomberg meldt dat Zuckerberg na een goed kwartaal nu een kapitaal heeft van 33,3 miljard dollar.  
 

Selfie wordt iMessage sticker

Het versturen van smilies en andere emoticons via iMessage is leuk, maar nog leuker is om eigen foto’s als digitale stickers te versturen. Dat is precies wat de gratis Imoji app doet.  
 

Pirate Bay lanceert mobiele site

Een beetje laat zijn ze wel, maar de beheerders van The Pirate Bay hebben eindelijk een versie van de beruchte downloadsite gemaakt die ook goed werkt op smartphones.  
 

Google brengt gezond mens in kaart

Google gaat genetische en moleculaire informatie verzamelen van proefpersonen om te komen tot een volledig beeld van wat een gezond mens zou moeten zijn.
 

Smartphone met 1TB geheugen

Een nieuw type computergeheugen maakt het in theorie mogelijk tientallen of zelfs honderden malen meer data op je smartphone op te slaan dan vandaag de dag. Op dit moment is het alleen nog heel duur om te maken, maar daar lijkt verandering in te komen.4  
 
19.0 °C
N3
 
files 100
50 km.
Beurs AEX
AEX 404.68
+ / - -0.04%