• Home
  • Internet
  • Computer
  • Mobiel
  • Gadgets
  • Apps
  • Reviews
  • Games
  • TV

Facebook onthult megadrones

Sociaal netwerk Facebook heeft deze week zijn plan omd e hele wereld van internet te voorzien middels drones, wat vorm gegeven. Zo gaat het bedrijf gebruik maken van drones ter grootte van een Boeing 737.  
 

BlackBerry dringt verlies flink terug

Smartphonefabrikant BlackBerry heeft het afgelopen boekjaar afgesloten met een verlies van 304 miljoen dollar (280 miljoen euro). Dat is wel een fikse verbetering ten opzichte van een jaar eerder, toen onder de streep een tekort van bijna 6 miljard dollar bleef staan.
 

T-Mobile ziet netwerk 'herstellen'

T-Mobile ziet het netwerk in Noord-Holland „vrij snel herstellen” van de stroomstoring in de regio. Dat meldde de onderneming vrijdag.  
 

Strategische puzzelgame Ironcast ook naar consoles

De strategische puzzelgame Ironcast komt dit jaar nog uit op de Playstation 3, 4 en Xbox One. Dat heeft de kersverse ontwikkelaar Dreadbit bekendgemaakt. Het spel is ook op pc.  
 

Forge of Empires eindelijk ook naar Android

De Duitse gamesuitgever InnoGames brengt Forge of Empires eindelijk ook naar Android-apparaten. Vorig jaar maakt de strategische webgame al de overstap naar de iPhone en iPad.  
 

'Apple-gadget personaliseren voor het uitpakken'

Gadgetgigant Apple heeft een opmerkelijk nieuw patent aangevraagd op een techniek waarbij een apparaat al gepersonaliseerd wordt voordat de koper hem heeft uitgepakt.  
 

Apple-baas wil fortuin doneren

Apple-topman Tim Cook gaat al zijn geld doneren aan het goede doel. Maar hij wil wel eerst de opleiding van zijn tienjarige neefje betaald hebben. De baas van het grootste technologieconcern is naar schatting goed voor 785 miljoen dollar.
 

Topdesigner HTC na jaar al weg

Er is nogal wat beweging in de top van telefoonproducent HTC. Eerder deze maand stapte topman Peter Chou vrijwillig op en nu is Jonah Becker, vice-president van de industrial Design-divisie, opgestapt. Becker bekleedde de functie minder dan een jaar.  
 

Call of Duty goed voor 175 miljoen verkochte exemplaren

Van de Call of Duty-series zijn inmiddels meer dan 175 exemplaren verkocht. Dat heeft gamesuitgever Activision bekendgemaakt voor aanvang van de Call of Duty Championship. Er zijn verder 100 miljard multiplayer potjes gespeeld en 300 miljard granaten geworpen.  
 

Huawei opent logistiek centrum in Eindhoven

Smartphonemaker Huawei gaat een nieuw logistiek centrum openen in Eindhoven. Premier Mark Rutte heeft dat vrijdag bekendgemaakt tijdens zijn handelsmissie in China.
 

Sony Pictures koopt Hollands Film1

Sony Pictures heeft van Liberty Global de Film1-groep in Nederland gekocht. Met deze deal krijgt Sony vijf betaalkanalen in handen die onder Film1 vallen.
 

Amazon werkt aan grootste overname ooit

Amazon wil de luxe webwinkel Net-a-Porter overnemen. Met de overname zou een bedrag van $2 miljard gemoeid zijn, de grootste overname van Amazon ooit.  
 

Celebs stappen in live videoapp

Investeringsbedrijf Greylock Partners en een waslijst aan andere partijen, waaronder een aantal wereldberoemde celebs, steken miljoenen euro's in Meerkat, een sinds kort populaire app waarmee je camerabeelden op de smartphone of tablet via internet kunt streamen.  
 

Apple opent Apple Watch-shops in warenhuizen

Apple opent drie Apple Watch-verkooppunten in warenhuizen in Parijs, Londen en Tokio.
 

Sneller geld terug bij onlinebankfraude

Wie door onlinefraude of 'phishing' geld kwijt is, moet dat binnen 24 uur terug krijgen van de bank.
 

Google topvrouw stevig beloond

Google heeft zijn nieuwe financieel directeur, Ruth Porat, een beloning in het vooruitzicht gesteld waarvan de waarde in de periode tot en met volgend jaar oploopt tot ruim 70 miljoen dollar (64 miljoen euro). Dat bleek donderdag uit een opgave van de internetreus.  
 

'Sterke dollar raakt vraag smartphonechips'

De sterke Amerikaanse dollar drukt mogelijk de vraag naar chips voor smartphones.
 

SanDisk verlaagt verwachtingen voor omzet

SanDisk heeft zijn verwachtingen voor de omzet in het lopende kwartaal verlaagd.
 

Inval bij Nederlands hoofdkantoor Uber

Inspecteurs van de Inspectie Leefomgeving en Transport zijn donderdagochtend bij de internettaxidienst Uber binnengevallen. Zij willen daar inzage hebben in en afschriften vorderen van de totale administratie van Uber in het kader van de dienst UberPOP.  
 

Win een HEOS by Denon Wireless Speaker!

Audiospecialist Denon lanceerde niet lang geleden zijn eigen draadloze speakerserie, HEOS by Denon. Een lekker klinkend systeem, zo bleek uit onze test. In samenwerking met Denon geven we nu twee speakers weg!  
 
7.2 °C
WNW4
 
files 412
363 km.
Beurs AEX
AEX 487.3
+ / - +0.19%