• Home
  • Internet
  • Computer
  • Mobiel
  • Gadgets
  • Apps
  • Reviews
  • Games
  • TV

Betere accu's Macbooks

Apple werkt aan een nieuw systeem waarmee een laptop het meerdere dagen of zelfs weken kan doen zonder opladen.
 

Apple schroeft productie op

Eletronicareus Apple heeft waarschijnlijk weinig last van de zwakkere Chinese markt. Het durft in Azië stevig in te kopen.
 

900 miljoen gebruikers voor WhatsApp

Chatdienst WhatsApp heeft 900 miljoen gebruikers die minstens één keer per maand de app gebruiken. Dat heeft oprichter Jan Koum via Facebook aangekondigd.
 

Beleggingsapp krijgt kapitaalinjectie

De Nederlandse beleggingsapp Bux heeft 1,7 miljoen euro opgehaald in een financieringsronde. Dat meldde het jonge internetbedrijf donderdag.  
 

'Hint naar rol games Apple TV'

Apple heeft donderdag een aparte Twitter-feed gelanceerd voor App Store Games. Forbes vermoedt dat de nieuwe feed een hint is naar de rol die games gaan spelen in de Apple TV.
 

'Actie tegen Chinese hackers'

De Amerikaanse overheid stelt op korte termijn sancties in tegen Chinese bedrijven die betrokken zijn bij internetspionage of andere vormen van cybercrime in de Verenigde Staten. Dat meldde de zakenkrant Financial Times donderdag op basis van ingewijden.  
 

Motorola lanceert opvolgers Moto 360-horloge

Telefoonproducent Motorola heeft tijdens de IFA-elektronicabeurs de opvolgers van zijn Moto 360-smartwatch onthuld. In plaats van één model heeft het bedrijf gelijk drie versies onthuld.  
 

'Ben moet stoppen met reclame'

De Consumentenbond wil dat telecom-provider Ben stopt met het maken van reclame voor zijn producten en diensten, zolang het zijn dienstverlening niet op orde heeft. Bij de bond komen wekelijks tientallen klachten binnen over Ben.
 

Apple weigert game over Cecil

Een nieuwe app, genaamd Cecil's Revenge, zorgt ervoor dat leeuwen, giraffen, olifanten en andere wilde dieren wapens hebben om te jagen op stropers. Apple weigert dit soort apps op te nemen in de Apple Store, omdat ze jagers niet als 'menselijke prooi' willen neerzetten.  
 

ESports in Engels museum

In het wereldbefaamde Victoria & Albert Museum in Londen vond afgelopen vrijdag een eSports demonstratie plaats. Daarmee biedt het museum ruimte aan gaming als tijdverdrijf. De game die er pontificaal gespeeld werd, was Hearthstone van spelontwikkelaar Blizzard.  
 

93 miljoen sims in één jaar

Sinds de lancering van De Sims 4 een jaar geleden zijn er al meer dan 93 miljoen sims gecreëerd in de game. Volgens Electronic Arts is dat net zo veel als de populaties van Spanje, Canada en Zweden bij elkaar opgeteld. Verder hebben gamers in totaal 27.900 jaar gestoken in De Sims 4.  
 

World of Warships binnenkort officieel gelanceerd

Na het succes van de open bèta van World of Warships kondigt Wargaming nu aan dat de game op 17 september officieel gelanceerd zal worden. Na land en de lucht kunnen gamers ditmaal zich op zee uitleven met 80 historische schepen, waaronder het oorlogsschip Yamato.  
 

Facebook domineert lijst populairste iPhone-apps

Maar liefst vier van de tien meest gedownloade apps ooit voor de iPhone en iPad zijn afkomstig van Facebook. Dat blijkt uit onderzoek van marktanalysebureau App Annie.  
 

Aanlegverplichting glasvezel vervalt

KPN kan niet worden verplicht om bedrijven die gevestigd zijn op minder dan 250 meter van zijn bestaande glasvezelnetwerk, daar op aan te sluiten als een wholesale-afnemer als Tele2 of Vodafone daar om vraagt. Dat meldde het College van Beroep voor het bedrijfsleven.
 

Nieuwe Philips-tv's met mini-projectoren

Philips blaast het elf jaar oude Ambilight dat het tv-beeld buiten het tv-scherm brengt, nieuw leven in. In plaats van led-lampen worden nu negen projectors gebruikt. Deze creëren rond de tv een soort halo-effect op de muur.  
 

Technics kondigt nieuwe platenspeler aan

Op de techbeurs IFA in Berlijn is bekendgemaakt dat Technics weer een platenspeler gaat produceren. Moederbedrijf Panasonic onthulde een nieuwe Technics-draaitafel. Dit meldt Wired.  
 

Samsung komt met slaapsensor

Elektronicagigant Samsung heeft op de IFA-beurs een slaapsensor geïntroduceerd waarmee te meten is hoe goed de gebruiker slaapt. Mocht dat niet al te best zijn, dan kan hij ook advies krijgen.  
 

Fransen krijgen stakingsapp

Fransen kunnen vanaf nu een app op hun telefoon downloaden die ze waarschuwt tegen stakingen in hun omgeving.  
 

Hardloophorloge voor hobbyist

Navigatiebedrijf TomTom heeft op de IFA-elektronicabeurs in Berlijn een nieuwe lijn hardloophorloges aangekondigd. De Spark is vooral bedoeld voor de vrijetijdslopers, want er is een muziekspeler ingebouwd.  
 

Intel investeert in Delftse supercomputer

Het onderzoek aan de TU Delft naar supercomputers op basis van kwantumtechnologie krijgt een extra financiële impuls. De Amerikaanse chipfabrikant Intel investeert de komende tien jaar in totaal 50 miljoen dollar.
 
14.9 °C
W5
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 436.13
+ / - -1.89%