• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV

Tikken op je tablet

Review: iPad-toetsenborden

De iPad kan op een aantal vlakken prima dienen als vervanging voor een laptop. Eén van de punten waarop het niet kan concurreren, is tekstverwerken. Wij testten vier toetsenbordaccessoires voor de populaire tablet.  
 

Fiscus helpt digibeten met aangifte

De Belastingdienst komt mensen die niet met internet overweg kunnen tegemoet bij het doen van hun aangifte. Zij kunnen anderen machtigen, die wel over voldoende digitale vaardigheden beschikken. Ook kunnen ze hulp krijgen als ze het toch zelf willen proberen.
 

'Gratis videodienst Amazon'

Amazon lanceert begin volgend jaar een nieuwe streamingvideodienst.
 

Geen daling sms'jes meer

Het aantal sms'jes dat in Nederland wordt verstuurd, loopt niet langer terug.
 

'Helft mensheid in 2018 online'

In 2018 zal bijna de helft van de wereldbevolking minstens één maal per maand online zijn. Dat meldt onderzoeksbureau eMarketer.  
 

Smarthones straks beter bestand tegen vallen

Mensen die hun smartphone laten vallen, lopen in de toekomst minder kans dat het scherm stuk gaat. Fabrikant Corning heeft gisteren nieuw Gorilla Glass gepresenteerd dat twee keer sterker zou zijn dan andere mobiele schermen.  
 

Miljoenen Android gebruikers met virus

Een Android virus dat al meer dan twee jaar rondwaart, maakt de laatste tijd steeds meer slachtoffers. Onlangs hebben de makers de malware aangepast zodat deze moeilijker te onderscheppen is.  
 

Xiaomi: binnen 10 jaar grootste

Terwijl Samsung en Apple elkaar het leven zuur maakten met patentzaken, wist het Chinese bedrijf Xiaomi stilletjes uit de groeien tot de nummer drie speler op de wereldwijde smartphonemarkt. Maar daarmee is het niet tevreden.  
 

Review: Escape Dead Island

Met Dead Island had uitgever Deep Silver ineens een hit te pakken. Het bedrijf probeert dan ook op allerlei manieren de reeks voort te zetten, met als meest recente deel Escape Dead Island. En dat is meteen ook een heel ander soort spel dan we van de reeks gewend zijn.  
 

Nederlandse game naar 3DS

Sumico, de puzzelgame van de Utrechtse studio Ludomotion, blijft hoge ogen gooien. Na groot succes op Android- en iOS-apparaten verschijnt het spelletje in december ook voor de Nintendo 3DS. Sumico is bedacht door medeoprichter Joris Dormans en gamejournalist Matthijs Dierckx.  
 

Moleskine komt met
'slim' schetsboek

Notitieboekproducent Moleskine is een samenwerking aangegaan met softwareontwikkelaar Adobe. Het bedrijf brengt een nieuw, 'slim' schetsboek uit waarmee tekeningen eenvoudig te digitaliseren zijn.  
 

Betalen om advertenties uit te zetten

Google is begonnen met het aanbieden van de mogelijkheid voor gebruikers om te betalen om geen advertenties op bepaalde sites meer te zien. Het programma, Google Contribute, bevindt zich momenteel in de testfase.
 

Taxidienst Über laat privacybeleid toetsen

Taxidienst Über heeft een externe controleur ingeschakeld om het privacybeleid van het bedrijf te toetsen. De dienst, waarmee klanten via een app een taxi kunnen oproepen, kwam de afgelopen maand verschillende keren negatief in het nieuws rond misbruiken van persoonlijke gegevens.  
 

Zien wie er tikt in groepsgesprek WhatsApp

Altijd al benieuwd wie er iets gaat zeggen tijdens groepsgesprekken in WhatsApp? Voortaan kun je zien wie er aan het tikken is.  
 

Nooit meer sleutels en smartphone kwijt

Je wilt de deur uit gaan, maar waar is toch je smartphone? Motorola voorkomt dat je het huis overhoop haalt om er achter te komen dat ie toch in je zak zit.  
 

Swift-fans naar YouTube

Sinds het vertrek van Taylor Swift bij Spotify zijn haar views op YouTube en Vevo geëxplodeerd. In een kleine drie weken is het aantal bekeken video's bijna verdrievoudigd.  
 

Nederland in 3D bekijken

Van Nederland is een 3D-kaart beschikbaar, waarop het hele land in breedte, diepte en hoogte staat.
 

Google schikt patentzaak

Google heeft een patentzaak geschikt met Rockstar. De details van de schikking zijn niet bekendgemaakt.  
 

Google Play Store open voor Chinese ontwikkelaars

Chinese ontwikkelaars kunnen eindelijk geld verdienen aan hun apps in de Play Store. Hoewel Chinese consumenten nog geen toegang hebben tot de applicatiewinkel van Google zijn de deuren wel opengezet voor ontwikkelaars uit het land.  
 

Gratis iPhone-apps niet langer 'gratis'

App Store-exploitant Apple heeft in zijn downloadwinkel de term 'gratis' bij gratis te downloaden apps vervangen door 'download'. Vermoedelijk is deze verandering ingegeven door kritiek van de Europese Commissie.
 
12.8 °C
Z3
 
files 178
169 km.
Beurs AEX
AEX 423.46
+ / - +1.6%