• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV

Goede hardware, fijne dienst

Review: Kindle Paperwhite

Een kwart van alle online gekochte boeken in Nederland is een e-book. Amazon lanceerde onlangs zijn eigen e-readers en digitale boekenwinkel in ons land. Maar is die Kindle ook wat?  
 

Brein zit achter Popcorn Time aan

Stichting Brein heeft zijn pijlen gericht op de omstreden videodienst Popcorn Time. Dat heeft Tim Kuik, directeur van Brein, bevestigd tegen Tweakers.
 

Deezer toont songteksten

Streaming muziekdienst Deezer heeft songteksten aan zijn digitale muziekbibliotheek toegevoegd. Gebruikers kunnen daardoor tijdens het luisteren naar muziek de tekst meelezen.  
 

Google boos om nieuwe antipiraterijplannen

Google heeft furieus gereageerd op uitgelekte plannen van de filmindustrie om mediapiraterij verder tegen te gaan.
 

Woede over verwijderen spamaccounts Instagram

Populaire gebruikers van Instagram zijn woedend omdat ze duizenden,  soms wel miljoenen, volgers zijn kwijtgeraakt.
 

Studio 100 lanceert online game en streaming dienst Wanagogo

Virtueel spelen met Piet Piraat

Studio 100 is bekend van series als Samson & Gert, K3, Mega Mindy en Kabouter Plop. Alle kinderfavorieten komen bijeen in een nieuwe online wereld: Wanagogo.  
 

'Android inbouwen in auto'

Google is bezig met de ontwikkeling van een Android-versie die in auto's wordt ingebouwd. Dat meldt Reuters op basis van anonieme bronnen.
 

Armband laat je nooit meer je favoriete serie missen

De meeste slimme armbanden zijn er op gericht de levensstijl van de gebruiker gezonder te maken.
 

Samsung stopt met Whatsapp-concurrent

Elektronicagigant Samsung stopt in 2015 met het aanbieden van zijn chatdienst ChatOn.
 

'Crowdfunding groeit snel'

Crowdfunding is nog een kleine markt, maar sterk in ontwikkeling. Dit jaar zijn er negentien nieuwe crowdfundingplatforms geregistreerd in Nederland, die projecten willen financieren met bijdragen van particulieren.  
 

Sociale media boycotten gijzelnemer café Sydney

Lang werden de sociale media gezien als het Wilde Westen waar zelfbeheersing ver te zoeken is. Maar sinds de gijzeling in Sydney is dat beeld behoorlijk gekanteld.  
 

Nieuwe look voor geheimen-app Secret

De app Secret, waarmee geheimen anoniem kunnen worden doorverteld, heeft een grote update gekregen.
 

BlackBerry mikt op groeiende omzet

De geplaagde smartphonefabrikant BlackBerry richt zijn energie vooral op het laten groeien van de omzet.
 

'Sony-hack met wachtwoord systeembeheerder'

De hackers die eind november in het computersysteem van filmproducent Sony hebben ingebroken, hebben daarvoor het wachtwoord van een systeembeheerder gebruikt. Dat zeiden Amerikaanse onderzoekers die zich bezighouden met de inbraak.  
 

Apps duurder door dichtgooien sluiproute btw

Apple gooit in het nieuwe jaar de fiscale sluiproute via Luxemburg dicht. Apps in de App Store worden daardoor duurder, omdat de belastingtarieven omhoog gaan, meldt de Volkskrant.
 

'Apple buit werknemers
in China nog altijd uit'

Medewerkers van Applefabrieken in China werken nog altijd onder slechte werkomstandigheden. Werkweken van zestig uur zijn geen uitzondering en die zorgen er zelfs voor dat uitgeputte werknemers tijdens hun diensten in slaap vallen.  
 

Ook Airbnb-taks Den Haag

Ook Den Haag gaat onderzoeken of de gemeente toeristenbelasting wil heffen voor mensen die een vakantieverblijf boeken via Airbnb.  
 

Storing Whatsapp

WhatsApp-gebruikers van over de hele wereld klaagden donderdag op Twitter dat ze geen berichten meer kunnen versturen met de populaire chatdienst.  
 

'Apple Pay op weg naar Europa'

De onlangs door Apple in Amerika gelanceerde betaalmethode Apple Pay lijkt binnenkort ook voor Europeanen beschikbaar te komen. In een vacature zoekt Apple een stagiair voor een Apple Pay-team in Londen.  
 

Microsoft staakt browserkeuzescherm

Microsoft stopt met het tonen van het browserkeuzescherm in Windows. Het venster waarin mensen kunnen aangeven welke internetprogramma's ze willen gebruiken, is niet langer verplicht.
 
9.0 °C
WZW5
 
files 77
62 km.
Beurs AEX
AEX 418.37
+ / - +0.46%