Zoeken
  Zoeken met  
13.6 °C
ZZO2
 
files 416
595 km.
euro95
diesel
1,811
1,491
 
 

Vijfde smartwatch Samsung draait Android Wear

Samsung heeft inmiddels vier smartwatches op de markt gebracht, maar is nog volop aan het experimenteren met de nieuwe gadgets.  
 

Modulair toestel Google in 2015

De modulaire telefoon waar Google binnen Project Ara aan werkt moet in januari 2015 op de markt verschijnen. De smartphone biedt gebruikers de mogelijk fysieke componenten met hetzelfde gemakte verwisselen als het downloaden van een nieuwe app.
 

Apple technologie bepaalt locatie zonder GPS

Apple heeft deze week patent gekregen op een technologie die de exacte locatie binnenshuis kan bepalen, zelfs als er geen gebruik wordt gemaakt van GPS.
 

8GB versie iPhone 5C verkrijgbaar

De goedkopere versie van Apple’s iPhone 5C is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland. Het 8GB exemplaar werd vorige maand aangekondigd.
 

Creditcardgegevens klanten LaCie gestolen

Computergebruikers die het afgelopen jaar online spullen hebben gekocht bij het Franse bedrijf LaCie lopen het risico dat hun klantgegevens, inclusief creditcarddetails, zijn gestolen.  
 

Stelen smartphones tegengaan

Grote Amerikaanse telecomaanbieders en smartphonefabrikanten hebben een akkoord gesloten over het introduceren van mogelijkheden waarmee gebruikers hun mobiele apparaten op afstand kunnen blokkeren en wissen in het geval van diefstal.  
 

'Vraag naar sterke pc thuis'

Het gaat weer iets beter met de verkoop van pc's en dat komt niet alleen doordat veel mensen hun computer vervangen omdat die nog draaide op Windows XP.  
 

Internetoplichters opgepakt

De politie heeft een 26-jarige vrouw uit Leeuwarden en een 25-jarige man uit Utrecht opgepakt wegens een serie oplichtingspraktijken op internet.
 

Veel nieuwe klanten Ziggo

Ziggo heeft het afgelopen kwartaal zijn klantenbestand verder uitgebreid, maar dat heeft zich niet vertaald in meer consumentenomzet.
 

Twitter neemt dataprovider over

Twitter neemt dataprovider Gnip over, een bedrijf waarmee het al jaren samenwerkt. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. Financiële details van de overname werden niet naar buiten gebracht.  
 

'iWatch in verschillende modellen en prijsklassen'

Apple is van plan om dit jaar meerdere verschillende iWatch modellen te lanceren, waaronder een high-end versie met een prijskaartje van enkele duizenden dollars.
 

Telefoonfoto's makkelijk in mails plakken

Google heeft een nieuwe functie aan zijn Gmail-dienst toegevoegd waardoor het voor smartphonegebruikers makkelijker is om telefoonfoto's in een mail te plaatsen op een pc.
 

Artiest kan zelf online muziek aanbieden

Liedjesschrijvers en componisten kunnen straks zelf hun eigen muziek via het internet aanbieden, zonder de tussenkomst van Buma/Stemra. De auteursorganisatie gaat hen nog dit jaar de keuze bieden welke rechten ze bij haar onderbrengen en welke niet.
 

Gamen tijdens het poetsen

Voor volwassenen is het al moeilijk om tweemaal daags twee minuten lang tanden te poetsen, laat staan voor kinderen. Een Amerikaans bedrijf wil tandenpoetsen leuker maken voor kinderen met de Grush, een tandenborstel die tevens dienst doet als gamecontroller.  
 

Mobiel bereikbaar op vast nummer UPC

Net als concurrent Ziggo heeft ook kabelbedrijf UPC een app gelanceerd waardoor het mogelijk is om telefoontjes die op een vast nummer binnenkomen, door te sturen naar een gekoppelde smartphone.  
 

Blackberry werkt aan smartphone voor gezondheidszorg

Blackberry heeft een minderheidsaandeel genomen in het gezondheidszorg IT bedrijf NantHealth. De bedrijven werken samen aan een smartphone afgestemd op de behoeften van de gezondheidszorgsector.  
 

'Apple wil hogere prijs iPhone 6'

Hoewel Apple de hete adem van Android in zijn nek voelt, lijkt het bedrijf er weinig voor te voelen om te concurreren op prijs. Sterker nog: Apple lijkt de prijs van de nieuwe iPhone zelfs te willen verhogen.  
 

Cameratelefoon Samsung

Samsung onthult op 29 april een nieuw mobiel apparaat waarbij de focus ligt op de camera.
 

Plastic versie HTC One M8

De HTC One (M8) is nog niet het grote verkoopsucces waarop het bedrijf had gehoopt.
 

Google licht scannen mail toe

Internetgigant Google heeft zijn algemene gebruikersvoorwaarden aangepast waardoor er nu ook een passage in is te vinden over het scannen van emails van klanten zodat gepaste advertenties getoond kunnen worden.