• Home
  • Internet
  • Computer
  • Mobiel
  • Gadgets
  • Apps
  • Reviews
  • Games
  • TV

'Smartphonemarkt bijna 20 procent gegroeid'

De wereldwijde markt voor smartphones is in een jaar tijd bijna 20 procent gegroeid. Dat blijkt uit een woensdag verschenen rapport van marktonderzoeker Gartner.  
 

'Apple werkt aan Google Now-concurrent'

Apple komt in iOS 9 wellicht met een 'Google Now-concurrent'. Volgens 9to5Mac werkt Apple achter de schermen al een hele poos aan de persoonlijke assistent die onder meer spraakassistent Siri, je contactpersonen, je agenda en Passbook moet samenbrengen.
 

'Internetverkeer verdriedubbelt komende vijf jaar'

Het internetverkeer wereldwijd blijft de komende jaren zodanig groeien dat het in 2019 verdriedubbeld is ten opzichte van nu. Dat meldt netwerkbedrijf Cisco in zijn jaarlijkse Visual Networking Index.  
 

Google Waze toont Amber Alert

Navigatie app Waze toont vanaf vandaag Nederlandse Amber Alerts en urgente kindervermissingen. Wanneer een kind vermist raakt, ontvangen gebruikers een pop-up bericht met de foto en beschrijving van het kind.  
 

Domeinnaam met .Amsterdam te koop

Inwoners en ondernemers uit Amsterdam kunnen vanaf 1 juni een .Amsterdam-domein aanvragen.
 

Google toont inhoud iOS-apps in zoekresultaat

Google gaat inhoud uit apps voor iOS weergeven in mobiele zoekresultaten. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend in een blogpost. Android-apps worden al langer geïndexeerd, zoals dat proces heet.  
 

Betalingen volgende strijd Google en Apple

Google komt donderdag met een eigen betaaldienst die volgens The New York Times doet denken aan Apple Pay. En de iPhonemaker zit zelf ook niet stil: Apple gaat Apple Pay uitbreiden met een eigen spaarprogramma.  
 

Microsoft’s Nadella meest invloedrijke technologiebaas

Satya Nadella, de hoogste baas van Microsoft voert de lijst aan van meest invloedrijke bestuurders in de technologie-industrie. De tweede plaats is voor Apple’s designbaas Jony Ive. Zijn baas, Tim Cook, komt niet in de top 10 voor.  
 

Bruna lanceert 'Spotify voor boeken'

Wat Spotify voor muziek is en Netflix voor films en series, moet Bliyoo worden voor boeken. De 'all-you-can-read-dienst' van Bruna is live gegaan en geïnteresseerden kunnen Bliyoo een maand lang gratis uitproberen.
 

Muziek ontdekken met kollekt.fm

De Amsterdamse starter kollekt.fm lanceert een nieuwe manier voor het ontdekken van muziek. Zoals je met RSS op de hoogte kan blijven van het nieuws dat op blogs, nieuwssites of fora verschijnt, zo 'voedt' kollekt.fm je met de laatste tracks van een favoriete artiest.  
 

Zelf aardbevingen meten

Groningers kunnen voortaan zelf meten of er aardbevingen zijn. Sinds woensdag is er een speciale app te downloaden.
 

Snapchat wil naar de beurs

Snapchat werkt aan een beursgang, maar weet nog niet op welk moment die zal plaatsvinden. Dat zei de topman van het bedrijf.
 

Microsoft-apps ook standaard op LG- en Sony-tablets

Microsoft heeft elektronicafabrikanten LG en Sony ervan weten te overtuigen om enkele van zijn apps voor te installeren op nieuwe tablets van de twee producenten. Eerder maakte de softwaregigant al een dergelijke deal met Samsung.  
 

Apple Maps voert ov-ondersteuning langzaam in

Apple gaat zijn kaartendienst Apple Maps in iOS 9 waarschijnlijk aanvullen met informatie over het openbaar vervoer, maar de iPhonemaker lijkt niet van plan om gelijk met een al te grote dekking te komen.  
 

'Ook Google en Yahoo spraken met Flipboard'

Flipboard is in trek. Naast Twitter hebben ook Google en Yahoo overnamegesprekken gevoerd met de Amerikaanse startup. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.  
 

Computer met dak

Morgen wordt het meest innovatieve en duurzame gebouw ter wereld officieel geopend. The Edge, de Amsterdamse vestiging van Deloitte en AKD, wordt een ‘computer met een dak’ genoemd.  
 

Belgen slepen Skype voor de rechter

Het parket van het Belgische Mechelen heeft Microsoft-dochteronderneming Skype voor de rechter gedaagd.
 

Cortana straks ook op iOS en Android

De persoonlijke assistent Cortana is straks ook te gebruiken op Android en iOS.
 

Aantal DDos-aanvallen verdubbeld

Het aantal DDoS-aanvallen in het eerste kwartaal van 2015 is verdubbeld ten opzichte van een jaar geleden. In vergelijking met het vierde kwartaal van 2014 is sprake van een toename van 35 procent.
 

Periscope nu ook beschikbaar voor Android

De videostreamingapp Periscope is nu ook beschikbaar voor Androidtoestellen. De app was tot nu toe alleen op de iPhone te gebruiken. Mensen met een Windows Phone konden al eerder de onofficiële variant Telescope gebruiken.  
 
13.8 °C
W5
 
files 251
160 km.
Beurs AEX
AEX 503.9
+ / - +0.08%