• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV
  • 4G-special

Een streling voor het oog

Review: Moto X (2014)

Als techredacteur belanden er veel nieuwe smartphones op mijn bureau. Het is al lang geleden dat ik een exemplaar ontving waarvan ik dacht: wow. Bij de Moto X White Bamboo gebeurde dat. Maar het draait uiteraard om de inhoud. De vraag is dus of het een beauty met brains is.  
 

Microsoft zet eigen naam op smartphone

Microsoft gaat binnenkort zijn eigen naam en logo op Lumia-smartphones met Windows Phone zetten. Dat laat het bedrijf vrijdag weten.
 

Veel volwassenen online gepest

Online pesten is niet iets dat alleen kinderen elkaar aandoen. Uit onderzoek blijkt dat liefst 40 procent van de Amerikaanse volwassenen last heeft gehad van online intimidatie.  
 

Concurrentie voor iPad Pro

Volgens geruchten werkt Apple aan een 12,9 inch iPad Pro die ergens in 2015 op de markt wordt verwacht. Het bedrijf uit Cupertino zou echter niet het enige bedrijf zijn dat werkt aan een reusachtige tablet.  
 

Treinkaartjes controleren met Google Glass

Conducteurs van de TGV-trein van Parijs naar Béziers hebben donderdag de kaartjes gecontroleerd met Google Glass.
 

'Opnieuw veel nieuwe webshops'

Er komen nog steeds veel nieuwe webwinkels bij in Nederland, maar een groot aantal nieuwkomers houdt er ook al snel mee op.
 

Review: Forza Horizon 2

Forza Horizon 2 biedt een enorme spelwereld, ruim 200 van de meest uiteenlopende auto’s, maar vooral veel vrijheid. Wil jij door dat grasveld, dan ga je door dat grasveld. Wil je racen met een klassieke Jeep, dan race je met een klassieke Jeep!  
 

Deezer neemt internet radiodienst Stitcher over

Muziekstreamingdienst Deezer heeft de radio- en podcastdienst Stitcher overgenomen. Daarmee krijgt de Spotify-rivaal de beschikking over een uitgebreide catalogus met radiopraatprogramma’s waaronder This American Life en BBC.  
 

Speel Super Smash met 8 man

Nintendo heeft vannacht bekendgemaakt dat Super Smash Bros. for Wii U voor het eerst in de serie een speciale spelstand bevat waarin acht spelers het offline tegelijk tegen elkaar kunnen opnemen. Daarnaast kunnen spelers via de Gamepad zelf levels maken en delen met anderen.  
 

Android Wear ondersteunt offline muziek en GPS

Bezitters van een Android smartwatch met GPS hoeven voortaan tijdens een hardloopsessie hun telefoon niet meer bij zich te hebben om prestaties te kunnen meten. Ook voor het luisteren naar muziek kan het toestel achterwege blijven.  
 

Onderdelenwinkel voor zelfbouwtelefoon Google

Internetreus Google zal een online winkel opzetten waar gebruikers van zijn nu nog in ontwikkeling zijnde smartphone Project Ara onderdelen kunnen kopen.
 

Google investeert fors in kunstmatige intelligentie

Google heeft zijn team dat zich bezighoudt met onderzoek naar kunstmatige intelligentie uitgebreid met twee bedrijven die ontstaan zijn op de Oxford University.
 

Bezoek downloadsites gehalveerd door Google

Veranderingen in het zoekalgoritme van Google hebben ervoor gezorgd dat grote downloadsites met een flinke terugloop in bezoekersaantallen te maken hebben. Sommige hebben het aantal bezoekers met maar liefst 50 procent zien dalen.  
 

Luxemburg op Street View

De straten van Luxemburg zijn sinds vrijdag te verkennen via Street View. Dat heeft Google in een blog bekendgemaakt.
 

Eisen gesteld aan Cogas

Negen Twentse gemeenten willen dat kabelbeheerder Cogas de verplichte overstap van Ziggo-gebruikers naar Caiway uitstelt.
 

Anoniem chatten met nieuwe app van Facebook

Facebook heeft de nieuwe app Rooms gelanceerd die iedereen de mogelijkheid biedt een chatroom te beginnen over een specifiek onderwerp. Via qr-codes kunnen anderen uitgenodigd worden om deel te nemen.  
 

Microsoft verkoopt meer telefoons en tablets

Het eerste kwartaal van boekjaar 2015 van softwarereus Microsoft is sterk gebleken. Het bedrijf verkocht meer exemplaren van zijn Surface-tablets, Lumia-telefoons en Xbox-spelcomputers.
 

'Foursquare heeft een groot probleem'

Het gaat niet goed met Foursquare. Dat concludeert weblog VentureBeat na het bestuderen van gebruikscijfers, downloadaantallen en appranglijsten.  
 

LG presenteert eigen smartphonechip

De Koreaanse elektronicagigant heeft er blijkbaar genoeg van om processoren van andere bedrijven in zijn telefoons te gebruiken.
 

Apple-oprichter Wozniak hoogleraar in Sydney

Steve Wozniak gaat als adjunct-hoogleraar aan de slag bij de University of Technology in Sydney.  
 

Batman-acteur Christian Bale speelt Steve Jobs

Christian Bale, bekend van zijn rol als Batman, kruipt binnenkort in de huid van Apple-oprichter Steve Jobs.  
 
12.3 °C
Z4
 
files 325
384 km.
Beurs AEX
AEX 396.12
+ / - -0.19%