• Home
  • Internet
  • Computer
  • Mobiel
  • Gadgets
  • Apps
  • Reviews
  • Games
  • TV

Fairphone wint startup-award

Fairphone heeft de Tech Award voor snelst groeiende startup van Nederland gewonnen. Met de award op zak, gaat Fairphone eind april tijdens de TNW Conference Europe strijden voor de titel van snelst groeiende startup van Europa.  
 

Microsoft kondigt Surface 3 aan

Met de Surface Pro 3 lukte het Microsoft eindelijk om een aantrekkelijke combinatie van laptop en tablet te maken. Het apparaat is echter wel wat aan de prijs. Daarom komt het bedrijf in mei met de Surface 3, een goedkopere versie van het apparaat.
 

Eerste sites met .Amsterdam-extensie online

De website .TEDx.amsterdam heeft als eerste de extensie .amsterdam ontvangen. Ook de haven van Amsterdam en Concerto hebben de nieuwe extensie al in gebruik.  
 

Samsung plust $11 miljard dankzij nieuwe S6Edge

Samsung is mogelijk terug aan de top in zijn strijd met Apple. De komst van zijn nieuwe smartphone Galaxy S6 Edge maakte het Zuid-Koreaanse bedrijf deze maand $11 miljard meer waard.  
 

Tesla komt met nieuw product

Tesla Motors onthult op 30 april een nieuw product, dat geen auto is. Waarschijnlijk gaat het om een thuisbatterij waar mensen hun zelf opgewekte energie kunnen opslaan en gebruiken op het moment dat ze het nodig hebben.  
 

Belfunctie WhatsApp uitgerold

Androidgebruikers kunnen voortaan gratis bellen via de populaire Whatsapp-dienst. Ze dienen hiervoor de laatste versie van de app te installeren. Aan een belfunctie in de iOS-versie wordt nog gewerkt.
 

Geen bemoeienis met internet

Landen moeten zich niet bemoeien met de basis van het internet. Dat is slecht voor het vertrouwen van burgers dat het internet vrij en open is en dus ook schadelijk voor de economie die op het internet is gebouwd.  
 

Spartan nu in testversie

Er is een nieuwe testversie uit van Windows 10, waar de langverwachte opvolger van Internet Explorer voor het eerst in is te vinden.
 

Gmail krijgt flinke update

Google heeft Gmail voor Android een grote update gegeven. De mail van alle accounts die aan Gmail zijn gekoppeld zijn nu in een keer te zien.
 

Taxicentrales lanceren eigen applicatie

De taxicentrales van Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam gaan samen een app lanceren waarmee klanten taxi's kunnen bestellen en waarin ze ook direct kunnen betalen.  
 

Agenten stalen bitcoins bij onderzoek

Twee agenten die betrokken waren bij het onderzoek naar de beruchte website Silk Road, hebben tijdens dat onderzoek vermoedelijk bitcoins gestolen. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Justitie maandag.
 

Problemen bij Spotify-abonnees

Abonnees van Spotify klagen volgens PC Pro over ongevraagde downgrades van hun abonnement. Een aantal premium-gebruikers zegt dat ze op de mobiele app niet meer offline naar hun muziek kunnen luisteren, een feature die bij het abonnement hoort.  
 

Nieuw Kickstarter-record Pebble

Smartwatchfabrikant Pebble heeft op financieringssite Kickstarter een nieuw record gevestigd. Het bedrijf haalde maar liefst meer dan $20 miljoen op voor zijn nieuwste product, de Pebble Time.  
 

Jay-Z krijgt sterren wild voor Tidal

Artiesten als Kanye West, Madonna, Rihanna en Beyoncé hebben maandag hun profielfoto op Twitter vervangen door een lichtblauw vierkant. Ook twitterden ze de hashtag '#TIDALforALL', om de herlancering van de muziekdienst Tidal kracht bij te zetten.
 

Vodafone slaat handen ineen met Napster

Telecomaanbieder Vodafone is een samenwerking aangegaan met muziekdienst Napster. Bestaande en nieuwe abonnees kunnen gratis zes maanden toegang krijgen tot de Spotify-concurrent.  
 

Luister naar Spotify op de PlayStation

Sony heeft vandaag zijn eigen muziekdienst Music Unlimited ingeruild voor een exclusieve samenwerking met Spotify. Op de PlayStation 3 en 4 kunnen muziekliefhebbers nu in de app PlayStation Music inloggen met hun Spotify-account, zowel met een gratis als premium abonnement.  
 

Nieuwe Zelda-game uitgesteld naar 2016

Nintendo heeft bekendgemaakt dat de langverwachte The Legend of Zelda voor Wii U niet meer dit jaar zal verschijnen. Afgelopen december liet de Japanse gamesgigant nog weten dat het game op schema lag, maar volgens producer Eiji Aonuma heeft het ontwikkelteam meer tijd nodig.  
 

Zwarte tulp moet impuls geven aan streaming dienst Videoland

Het complete eerste seizoen van de Nederlandse serie Zwarte tulp is vanaf maandag te zien op onlinedienst Videoland. Dat meldt de dienst maandag. Videoland heeft al films en tv-series die eerder te zien waren bij de zenders van RTL, zoals Divorce.  
 

Hacken voor de kick

Jongens die computersystemen kraken, zijn niet altijd cybercriminelen. Veel inbraken zijn als waarschuwing bedoeld. Wie zijn deze ’ethische’ hackers?  
 

Halo 5 verschijnt in oktober

VIDEO: Microsoft heeft via twee video’s bekendgemaakt dat Halo 5 op 27 oktober exclusief zal verschijnen voor de Xbox One. Hoewel nog onduidelijk is waar de game precies over zal gaan, hinten de trailers naar een mogelijk verraad door voormalig held Master Chief.  
 
5.8 °C
W6
 
files 199
100 km.
Beurs AEX
AEX 489.41
+ / - -1.07%