• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV
  • 4G-special

Balletje vertelt je hoe je slaapt

Slaaptrackers zijn niet nieuw, maar de makers van de Sense denken een nieuwe stap te hebben gezet in deze categorie gadgets. Het apparaat pikt allerlei gegevens over de omgeving op en combineert dit met slaapgegevens om je te laten zien waarom je zo slecht slaapt.  
 

'Alle Windows-versies worden samengevoegd'

In de toekomst moeten Windows, Windows RT en Windows Phone worden samengevoegd tot een besturingssysteem dat op alle types apparaten werkt. Dat heeft Microsoft-directeur Satya Nadella gezegd tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.
 

Telegram nu ook op de iPad

De app Telegram Messenger, die populair werd als alternatief voor WhatsApp, is na een update nu ook op de iPad te gebruiken. De vernieuwde app heet nu Telegram HD.  
 

Kritiek RvS op wetsvoorstel onlinegokken

De Raad van State heeft kritiek op het wetsvoorstel dat gokken via internet legaal maakt. Volgens de raad moet staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) het voorstel heroverwegen.
 

Goedkope Lumia-telefoon

Lumia heeft vandaag de betaalbare Lumia 530 aangekondigd. Deze 4 inch Windows 8.1 smartphone krijgt een prijs van circa €85, exclusief BTW.  
 

Google rolt nieuw design Play Store uit

Internetreus Google is begonnen met het uitrollen van een nieuw design voor zijn Play Store, de downloadwinkel voor Android-apparaten.  
 

Telefoon ontgrendelen via 'tattoo'

Een telefoon ontgrendelen kan tegenwoordig op veel manieren. Via een pincode, gezichtsherkenning, vingerafdruk, NFC-chip en sinds kort ook via een digitale tatoeage. Deze laatste manier is vooralsnog alleen weggelegd voor gebruikers van een Moto X.
 

Apple keert $20 miljard uit aan ontwikkelaars

Ontwikkelaars hebben sinds de opening van de App Store in 2008 gezamenlijk $20 miljard uitbetaald gekregen van Apple. Bijna de helft van dat bedrag werd in de afgelopen 12 maanden uitgekeerd.  
 

Storing bij Rabobank

Klanten van de Rabobank kunnen niet internetbankieren. De bank kampt met een 'algehele netwerkstoring'.  
 

Microsoft voelt overname Nokia

Microsoft heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de nettowinst zien dalen, onder meer als gevolg van de overname van het Finse Nokia. De omzet kwam wel iets hoger uit, zo maakte het softwareconcern dinsdag bekend  
 

Apple verkoopt weer meer iPhones

Apple heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw de verkoop van iPhones flink zien stijgen. Ook de winst en omzet gingen omhoog. Dat werd dinsdag bekend bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar.
 

Microsoft schrijft kleinere versie Surface af

Microsoft lijkt afscheid te hebben genomen van de Surface Mini, de kleinere versie van de Surface-tablet.  
 

Nederland onder gemiddelde mobiel internet

Op het vlak van het aantal mobiele internetverbindingen bevindt Nederland zich onderaan de middenmoot.  
 

Controleer je drankje op drugs

Jongeren kunnen in de toekomst tijdens het uitgaan zelf controleren of er niet stiekem één of ander pilletje in hun drankje is gedaan. Een Canadees bedrijf heeft een apparaatje ontwikkeld dat in een drankje gedompeld kan worden en de gebruiker alarmeert als er een verontreinigende stof is gevonden.  
 

KPN stelt komst veilige smartphone uit

Telecomaanbieder KPN heeft de Nederlandse lancering van de BlackPhone uitgesteld tot het einde van dit jaar. Deze telefoon is volgens de makers zelfs door de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA niet af te luisteren.
 

Patent Apple op iTime duikt op

Het wordt steeds duidelijker dat Apple aan een eigen smartwatch werkt. iPhoned.nl stuitte op een patent dat het Amerikaanse octrooibureau dinsdag openbaar maakte. Daarin wordt de iTime beschreven. Het gaat om een slimme gadget die om de pols gedragen dient te worden.  
 

Chromebooks populair op school

Hoewel de iPad nog steeds het meest gebruikte computerapparaat op scholen is, stijgt het gebruik van Chromebooks.
 

Chinezen massaal online via mobiel

Het aantal Chinese internetgebruikers dat online gaat via een mobiel apparaat is voor het eerst groter dan het aantal dat via een pc verbinding maakt.
 

Geen visserslatijn dankzij nieuwe visapp

Visfanaten kunnen met de nieuwe app Fish-Pictures hun mooiste vangsten delen met andere hengelsportliefhebbers. De app is gratis.
 

Berichten bewaren in Facebook

Soms zie je op Facebook een leuke link verschijnen, maar heb je op dat moment geen tijd om er op te klikken. Het voornemen om het later te bekijken wordt vaak vergeten wanneer een stroom nieuwe berichten in je nieuwsoverzicht verschijnt. De nieuwe feature Save kan uitkomst bieden.  
 
26.4 °C
ONO4
 
files 202
187 km.
Beurs AEX
AEX 408.53
+ / - +0.14%