• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV
  • 4G-special

Xiaomi krijgt boete om liegen over verkoopaantallen

Xiaomi heeft in Taiwan een boete gekregen omdat het niet eerlijk was over hoeveel exemplaren van een bepaalde toestel beschikbaar waren.
 

Accu voor smartphone in 15 minuten opladen

Een groot nadeel van het groeiend aantal mogelijkheden met smartphones is dat de batterij elke dag sneller leeg lijkt te lopen.
 

'Groot EU-onderzoek Google'

De Europese Commissie is een nieuw onderzoek naar Google aan het voorbereiden omtrent mogelijk misbruik van de machtspositie die het met zijn mobiele besturingssysteem Android heeft.
 

Telegraaf lanceert smartwatch-app

De Telegraaf heeft op donderdag zijn eerste app voor een smartwatch gelanceerd. De applicatie voor de Samsung Galaxy Gear 2 toont het laatste nieuws in woord en beeld, afgestemd op het schermformaat van de gadget. Het is de eerste app van de krant voor wearables.  
 

Fitnessarmband Runtastic

Runtastic, maker van hardloopapps,  heeft een eigen fitnesstracker gelanceerd. De Orbit beschikt over alle features die je van een fitnessarmband mag verwachten zoals stappenteller, calorieënteller en meten van je slaappatroon. Het apparaat kan echter ook dienst doen als hardloophorloge.  
 

Bleep is nieuwe chatdienst van BitTorrent

Berichtendienst Whatsapp krijgt binnenkort concurrentie van Bleep, een nieuwe gedecentraliseerde chatapplicatie. De dienst wordt gemaakt door BitTorrent.
 

Popcorn Time voegt ondersteuning Apple TV toe

Gratis de nieuwste films kijken wordt steeds makkelijker. Popcorn Time, ook bekend als het Netflix voor piraten, blijft features toevoegen die het kijkgenot vergroten.
 

Symantec: 'Wearables vaak slecht beveiligd'

Draagbare elektronica, de zogenoemde wearables zoals polsbandjes en smartwatches, zijn handig. Je kunt er je hardlooproute mee vastleggen, ze loggen je hartslag, het aantal stappen dat je zet en meer. Maar ze zijn ook slecht beveiligd.  
 

Publieke omroep overtreedt cookie-regels

De publieke omroep overtreedt de regels voor het plaatsen van cookies. Op straffe van een dwangsom moet zij nu binnen vier weken verbeteringen doorvoeren. Dit maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) donderdag bekend.  
 

Sony eindigt kwartaal met zwarte cijfers

Sony heeft het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar onverwacht afgesloten met winst. Het Japanse elektronicaconcern boekte afgelopen kwartaal een nettowinst van 26,8 miljard yen (bijna 195 miljoen euro), tegen 3,5 miljard yen een jaar eerder.
 

Apple snijdt in Beats

IPhone-producent Apple gaat zo'n 200 mensen ontslaan bij koptelefoonfabrikant Beats.
 

HTC somberder

De Taiwanese smartphonefabrikant HTC heeft zijn verwachtingen voor het derde kwartaal verlaagd.
 

Hooikoortssensor in de tuin

Het Britse 383 Labs werkt aan een apparaatje dat het leven voor hooikoortspatiënten een stuk aangenamer moet maken. De Nosee meet de luchtkwaliteit en de hoeveelheid pollen in de lucht en stuurt de resultaten door naar de smartphone van de gebruiker.  
 

Winst Samsung omlaag

Samsung heeft in het tweede kwartaal de winst flink zien dalen. Het technologiebedrijf moest meer uitgeven om zijn goedkopere mobieltjes aan de man te brengen en ondervond flinke weerstand van branchegenoot Apple en goedkopere Chinese mobieltjesmakers.  
 

Aanbieder gratis bellen ook naar Nederland

Gratis mobiel bellen en gratis mobiel internet komen er aan. De Amerikaanse telecomaanbieder FreedomPop die deze services levert, wil ook in Nederland van start.
 

Vreemde taal leren met een app

Apps om snel een vreemde taal te leren zijn er wel meer, maar Lingua.ly kiest daarvoor een creatieve methode.  
 

Snapchat 10 miljard dollar waard'

De mobiele app Snapchat, waarmee gebruikers elkaar fotoberichtjes kunnen zenden die na enkele seconden weer verdwijnen, voert gesprekken met een groep investeerders over een financieringsronde die Snapchat op 10 miljard dollar (bijna 7,5 miljard euro) waardeert.
 

BlackBerry koopt beveiligingsbedrijf

De Canadese telefoonfabrikant BlackBerry heeft het Duitse bedrijf SecuSmart gekocht. Deze regelt de de beveiliging van ondermeer de telefoon van de Duitse bondskanselier Angela Merkel.  
 

Chinezen zitten Samsung op hielen

Samsung waarschuwde al eerder voor tegenvallende smartphoneverkopen in het tweede kwartaal. Nieuwe cijfers van IDC bevestigen dit. De slechte verkopen gelden niet voor alle fabrikanten. Chinese rivalen als Huawei en Lenovo tonen juist stevige groeicijfers.
 

Sonos stopt ondersteuning oude iOS-apparaten

Speakerfabrikant Sonos stopt met de ondersteuning voor iPhones, iPads en iPod Touch-apparaten met versie vijf of lager van besturingssysteem iOS. Hierdoor kunnen deze gadgets niet langer gebruikt worden om een Sonos-speakersysteem aan te sturen.  
 

Twitter wint dik 20% op Wall Street dankzij goede cijfers

Twitter koerst woensdagmiddag 21% hoger op Wall Street na goede verkoopcijfers voor zijn online advertenties.  
 

Weer Britse journalisten vervolgd voor hacken

Justitie in Groot-Brittannië heeft opnieuw journalisten van de krant News of the World aangeklaagd voor het hacken van telefoons.  
 
19.4 °C
ZZW2
 
files 103
52 km.
Beurs AEX
AEX 404.29
+ / - 0.0%