• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV
  • 4G-special

Android Wear ondersteunt offline muziek en GPS

Bezitters van een Android smartwatch met GPS hoeven voortaan tijdens een hardloopsessie hun telefoon niet meer bij zich te hebben om prestaties te kunnen meten. Ook voor het luisteren naar muziek kan het toestel achterwege blijven.  
 

Microsoft zet eigen naam op smartphone

Microsoft gaat binnenkort zijn eigen naam en logo op Lumia-smartphones met Windows Phone zetten. Dat laat het bedrijf vrijdag weten.
 

Onderdelenwinkel voor zelfbouwtelefoon Google

Internetreus Google zal een online winkel opzetten waar gebruikers van zijn nu nog in ontwikkeling zijnde smartphone Project Ara onderdelen kunnen kopen.
 

Google investeert fors in kunstmatige intelligentie

Google heeft zijn team dat zich bezighoudt met onderzoek naar kunstmatige intelligentie uitgebreid met twee bedrijven die ontstaan zijn op de Oxford University.
 

Bezoek downloadsites gehalveerd door Google

Veranderingen in het zoekalgoritme van Google hebben ervoor gezorgd dat grote downloadsites met een flinke terugloop in bezoekersaantallen te maken hebben. Sommige hebben het aantal bezoekers met maar liefst 50 procent zien dalen.  
 

Luxemburg op Street View

De straten van Luxemburg zijn sinds vrijdag te verkennen via Street View. Dat heeft Google in een blog bekendgemaakt.
 

Eisen gesteld aan Cogas

Negen Twentse gemeenten willen dat kabelbeheerder Cogas de verplichte overstap van Ziggo-gebruikers naar Caiway uitstelt.
 

Anoniem chatten met nieuwe app van Facebook

Facebook heeft de nieuwe app Rooms gelanceerd die iedereen de mogelijkheid biedt een chatroom te beginnen over een specifiek onderwerp. Via qr-codes kunnen anderen uitgenodigd worden om deel te nemen.  
 

Microsoft verkoopt meer telefoons en tablets

Het eerste kwartaal van boekjaar 2015 van softwarereus Microsoft is sterk gebleken. Het bedrijf verkocht meer exemplaren van zijn Surface-tablets, Lumia-telefoons en Xbox-spelcomputers.
 

'Foursquare heeft een groot probleem'

Het gaat niet goed met Foursquare. Dat concludeert weblog VentureBeat na het bestuderen van gebruikscijfers, downloadaantallen en appranglijsten.  
 

LG presenteert eigen smartphonechip

De Koreaanse elektronicagigant heeft er blijkbaar genoeg van om processoren van andere bedrijven in zijn telefoons te gebruiken.
 

Apple-oprichter Wozniak hoogleraar in Sydney

Steve Wozniak gaat als adjunct-hoogleraar aan de slag bij de University of Technology in Sydney.  
 

Batman-acteur Christian Bale speelt Steve Jobs

Christian Bale, bekend van zijn rol als Batman, kruipt binnenkort in de huid van Apple-oprichter Steve Jobs.  
 

Groei Amazon valt zwaar tegen

De omzetgroei van Amazon is beleggers over het derde kwartaal fors tegengevallen. Zijn verlies was bovendien groter dan verwacht.  
 

Problemen met Apple Pay

Deze week is Apple in de Verenigde Staten van start gegaan met zijn betaaldienst Apple Pay. Dat ging echter niet geheel vlekkeloos.  
 

iPhone 6 Plus: €170

Klanten betalen €100 meer voor een iPhone 6 Plus, maar Apple zelf legt slechts €12 meer neer voor de grotere smartphone.  
 

Ziggo-gebruikers Twente boos op kabelbedrijf

Ziggo-gebruikers op het kabelnetwerk van Cogas in Twente zijn woedend, omdat ze verplicht moeten overstappen naar Caiway, een andere provider. Volgens de gebruikers worden ze door Caiway op kosten gejaagd door hogere tarieven
 

Bedrijven kunnen Apple Maps nu zelf aanpassen

De lancering van de eigen kaartendienst van Apple in 2012 was niet bepaald een geweldig succes. Het bedrijf probeert nog steeds de dienst te verbeteren. Nu kunnen ondernemers zelf informatie indienen.  
 

Update voor Titanfall deze week

Gamesontwikkelaar Respawn Entertainment brengt deze week een update uit voor zijn online schietspel Titanfall. Volgens de makers is dit de grootste update tot nu toe.  
 

Game Oven wint Cinekid Award

Game Oven heeft met zijn dansgame Bounden één van de prijzen gewonnen tijdens de Cinekid Awards. De Utrechtse studio heeft een Cinekidleeuw gewonnen in de categorie ‘Beste Nieuwe Media Productie’. Dat meldt vakblad Control.  
 
11.9 °C
Z4
 
files 428
411 km.
Beurs AEX
AEX 395.13
+ / - -0.44%