• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV
  • 4G-special

Programmeren voor kleuters

Kinderen die nog niet kunnen lezen, kunnen al wel de eerste kneepjes van het programmeervak onder de knie krijgen. Met de nieuwe app ScratchJr kunnen ze hun eigen interactieve verhalen en games vervaardigen.  
 

Google hoopt juiste noot te raken

Internetgigant Google komt de komende tijd met nieuwe en vernieuwde streamingmuziekdiensten in een poging zich te onderscheiden van rivaliserende diensten van onder andere Apple en Spotify.
 

Google+ krijgt leeftijdsbeperking

Google heeft het mogelijk gemaakt om een leeftijdsbeperking aan profielen en pagina's te hangen in Google+.
 

Prijzen in-app-aankopen in Google Play

Google laat voortaan zien wat de prijzen zijn van aankopen binnen een app. Een gedetailleerde lijst ontbreekt echter.
 

Wu-Tang Clan brengt album als draadloze speaker uit

Rapgroep Wu-Tang Clan brengt een deel van zijn nieuwe album, A Better Tomorrow, uit als draagbare speaker. Hiervoor heeft het collectief een overeenkomst gesloten met producent Boombotix. De speaker komt uit voor de lancering van het album.  
 

Europol waarschuwt voor cyberterrorisme

Terreurgroepen als Islamitische Staat kunnen ook via internet toeslaan en cruciale infrastructuur lamleggen. Daarvoor waarschuwt het hoofd van de afdeling cybercrime van de Europese politie-organisatie Europol.
 

'Productie Apple Watch begint in januari 2015'

Tijdens de onthulling van de Apple Watch liet Apple weten dat het slimme horloge begin 2015 zou worden gelanceerd. Dat kan weleens in het hele prille begin zijn, want volgens de Taiwanese publicatie Apple Daily start de massaproductie al in de eerste maand van het nieuwe jaar.
 

'Apple lanceert ook gouden versie van de iPad'

Volgens Bloomberg krijgt de gouden iPhone er binnenkort een grote broer bij. Apple heeft volgens bronnen bekend met het bedrijf plannen om de iPad-serie uit te breiden met een gouden variant. Nu zijn de iPads alleen nog maar te verkrijgen in zilver en spacegrijs.
 

Deezer geeft tablet-uitstraling aan webapp

Muziekstreamingdienst Deezer heeft de gebruikersinterface van zijn desktop-applicatie in een nieuw jasje gestoken. Bij de nieuwe vormgeving heeft de dienst zich laten inspireren door de vormgeving op tablets.  
 

Google weer onder vuur

Internetreus Google is weer in het vizier gekomen van een Duitse overheidsorganisatie. Ditmaal is het privacywaakhond HmbBfDI die graag wat veranderingen ziet in de manier waarop het Amerikaanse bedrijf informatie over zijn gebruikers verzamelt.  
 

'Weg met extra kosten bellen in buitenland'

De extra kosten voor mobiel bellen, sms'en en internetten in het buitenland worden als het aan minister Henk Kamp (Economische zaken) ligt snel afgeschaft.  
 

Grote webwinkels mijden Kieskeurig

Prijsvergelijker Kieskeurig.nl gaat woensdag voor een groot deel ’op zwart’. Grote internetwinkels, zoals Coolblue en Bol.com, zullen een flink deel van hun assortiment niet meer op de website publiceren.
 

Hollandse start-up vindt $2,4 miljoen in Silicon Valley

Wercker, de Nederlandse start-up van softwaremaker Micha Hernandez van Leuffen, heeft in San Francisco $2,4 miljoen aan investeringen opgehaald. Met dat kapitaal verwacht zijn webplatform wereldwijd door te groeien.  
 

Hackers stelen trainingssoftware Apache's

Justitie in de Verenigde Staten heeft vier hackers aangeklaagd voor het stelen van trainingssoftware voor Apache-gevechtshelikopters. Ook zouden ze Xbox-technologie hebben gestolen met een waarde van $100 miljoen.  
 

'Ultieme selfie-toestel HTC'

Telefoonproducent HTC komt met een nogal opmerkelijk toestel. Volgens geruchten is het bedrijf namelijk bezig met een smartphone met een 13 megapixel camera. Dat is op zich niet opvallend, ware het niet dat deze aan de voorkant zit.  
 

Microsoft onthult Windows 10

Softwaregigant Microsoft heeft op dinsdag zijn nieuwste versie van besturingssysteem Windows onthuld. Niet Windows 9, maar Windows 10 is de naam geworden. Het bedrijf legt hiermee de nadruk weer op Windows als systeem voor pc's.
 

eBay splitst betaaldienst Paypal af

Veilingsite eBay gaat betaaldochter PayPal afsplitsen en apart naar de beurs brengen. Los van elkaar kunnen de bedrijven beter inspelen op groeimogelijkheden in hun respectievelijke markten.
 

Mozilla komt met Chromecast-concurrent

Mozilla heeft een HDMI-dongel ontwikkeld om content naar de televisie te streamen.
 

Thermostaat hoger zetten via stemcommando

Microsoft’s virtuele assistente Cortana is haar rivalen van Apple en Google een stapje voor.
 

HP lanceert goedkope laptops

Computerproducent HP heeft op dinsdag een aantal nieuwe laptops en tablets geïntroduceerd. De nieuwe producten hebben als verbindend thema dat ze relatief goedkoop zijn. Zo kost de Stream 7-tablet €129.  
 
15.9 °C
WZW1
 
files 196
142 km.
Beurs AEX
AEX 416.8
+ / - -1.03%