• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV

'Nieuwe iPad krijgt USB-poort'

De productie van de nieuwe 12,9 inch iPad, die in september zou beginnen, wordt uitgesteld vanwege een tegenvallende aanvoer van schermen. Maar volgens AppleInsider heeft de vertraging nog een reden: het bedrijf wil de iPad van USB-poorten voorzien.

 
 

'Apple praat met HBO over streaming'

Tv-zender HBO is met Apple in gesprek over de binnenkort te lanceren streamingdienst HBO Now. Volgens de International Business Times moet Now op korte termijn beschikbaar komen op Apples mediastreamer Apple TV.
 

Tidal niet volledig naar Jay Z

Het Zweedse bedrijf Aspiro, bekend van de muziekdiensten Wimp en Tidal, mag van de aandeelhouders niet volledig aan rapper Jay Z verkocht worden. De Amerikaan had zo'n 50 miljoen euro over voor de Spotify-concurrent, maar meer dan 10 procent van de eigenaren vindt het geboden bedrag te laag.  
 

Google sluit Mozilla buiten

Mozilla, de maker van Firefox, blijkt dit jaar niet welkom te zijn bij Googles Summer of Code.  
 

'Uber koopt startup deCarta'

Uber gaat startup deCarta overnemen. De deal moet nog deze week worden beklonken.  
 

Gemalto ziet winst groeien

Gemalto heeft zijn operationele winst vorig jaar met 10 procent zien groeien op een omzet die 3 procent hoger was dan in 2013. Dat maakte de digitaal beveiliger donderdag bekend.  
 

Clinton-mails worden openbaar

De Amerikaanse oud-minister Hillary Clinton van Buitenlandse Zaken heeft het ministerie waar zij voor werkte gevraagd haar e-mails openbaar te maken. Clinton kreeg forse kritiek van experts en juristen, omdat ze een privémailaccount had gebruikt voor overheidszaken.  
 

'Apple komt volgende week met nieuwe MacBook'

De Apple Watch is volgens niet het enige nieuwe product waar Apple maandag 9 maart aandacht aan gaat besteden. Volgens techblog The Michael Report presenteert Apple ook de langverwachte 12 inch MacBook Air met Retina-scherm.  
 

EU-landen beperken goedkoper bellen

De extra kosten voor bellen, sms'en en mobiel internetten in een ander Europees land kunnen lager, maar ze hoeven niet helemaal te verdwijnen. Dat stellen de lidstaten van de Europese Unie woensdag.
 

Oma aan de slag in Silicon Valley

De gemiddelde werknemer in Silicon Valley, het stuk land onder San Francisco waar 's werelds grootste techbedrijven hun hoofdkantoren hebben staan, is man en ergens in de 20. Barbara Beskind, nieuwe werknemer van designfirma Ideo, is vrouw en 91 jaar oud. Dat meldt Today.com.  
 

Android-console van Nvidia

Nvidia heeft zijn nieuwste gadget onthuld tijdens de GDC, namelijk de nieuwe Shield. Het is een entertainmentapparaat dat draait op Android, 4K-video’s kan afspelen en gamers in 1080p laat spelen. In mei verschijnt de spelcomputer in Noord-Amerika.  
 

Morpheus begin 2016

Sony heeft tijdens de GDC in San Francisco de nieuwste versie van zijn virtual reality-headset Morpheus getoond. Het apparaat is voorzien van een 5,7 inch OLED-scherm en heeft een resolutie van 1920 bij 1080. Naar verwachting zal Morpheus in de eerste helft van 2016 verschijnen.  
 

Facelift contactenlijst Gmail

Internetreus Google heeft het adressenboek in Gmail flink onder handen genomen. De contactenlijst heeft een facelift gekregen.  
 

'Apple wil schikken met accufabrikant'

Apple wil een schikking treffen met accufabrikant A123 Systems. Deze klaagde de iPhone-producent aan voor het kapen van verschillende specialisten op het vlak van batterijtechniek.  
 

Xiaomi ook in Europa van start

De Chinese telefoongigant gaat ook in Europa een webwinkel openen. Helaas voor fans van het merk gaat het in eerste instantie alleen accessoires verkopen en niet de telefoons zelf waar het in eigen land bekend om staat.  
 

Nieuwe Wolfenstein in mei

VIDEO: Bethesda kondigt vandaag een nieuw deel in de Wolfenstein-serie aan. Wolfenstein: The Old Blood, een prequel op Wolfenstein: The New Order, verschijnt al op 6 mei voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Hoewel de game ook in de winkel ligt, is deze voor de Xbox One alleen te downloaden.  
 

20 miljoen keer PlayStation 4

Sony heeft bekend gemaakt dat er in de periode van 15 november 2013 (de dag van de Amerikaanse lancering) tot 1 maart dit jaar wereldwijd meer dan 20,2 miljoen PlayStation 4-consoles zijn verkocht. Op 4 januari was dit nog 18,5 miljoen. Daarmee is duidelijk dat Sony 2015 goed is begonnen.  
 

Pebble Time succesvolste Kickstarter-project

Pebble Time, de nieuwe smartwatch van Pebble, is in een week tijd het populairste crowdfundingproject ooit op Kickstarter geworden. Na acht dagen heeft de wearable al ruim 15 miljoen dollar opgehaald.  
 

Europese Raad buigt voor telecomsector

De 28 landen van de Europese Unie, verenigd in de Europese Raad, willen nog niet van roamingkosten af. Als het aan de raad ligt, mogen providers nog tot 2018 roamingkosten bij klanten in rekening brengen.
 

Belknop in WhatsApp is weer verdwenen

WhatsApp heeft dinsdagavond een kleine update gekregen en sindsdien is de belknop weer verdwenen. Voor de update, waar alleen bugfixes in vermeld stonden, was er naast de profielfoto in een gesprek een telefoonhoorntje te zien. De belknop werd begin februari gesignaleerd in de chatapp.  
 
9.1 °C
W4
 
files 170
96 km.
Beurs AEX
AEX 488.29
+ / - +0.98%