• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV

'Apple Pay op weg naar Europa'

De onlangs door Apple in Amerika gelanceerde betaalmethode Apple Pay lijkt binnenkort ook voor Europeanen beschikbaar te komen. In een vacature zoekt Apple een stagiair voor een Apple Pay-team in Londen.  
 

Microsoft staakt browserkeuzescherm

Microsoft stopt met het tonen van het browserkeuzescherm in Windows. Het venster waarin mensen kunnen aangeven welke internetprogramma's ze willen gebruiken, is niet langer verplicht.
 

Uber klaagt in Brussel

Uber heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie over een nieuwe Franse wet die het werven van klanten via smartphones verbiedt.
 

Chauffeurs beter gescreend

Online taxi-dienst Uber neemt maatregelen om het veiligheidsgevoel van klanten te vergroten. Het denkt er aan een leugendetector in te zetten.
 

VR-bril Samsung naar Nederland

De virtual reality-bril van Samsung, de Gear VR, zal in Nederland vanaf 30 januari te koop zijn. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. De bril zal vooralsnog enkel verkrijgbaar zijn via de online Samsung Shop.  
 

Xim app toont gedeelde foto’s op televisiescherm

Met de Xim app van Microsoft kunnen gebruikers op afstand foto’s delen met vrienden.
 

Imation verlengt batterij en opslagruimte van iPhone

Een lege batterij en een vol geheugen zijn twee frustraties waar smartphonegebruikers tegen aanlopen.
 

Helft bedrijven 'in de cloud'

Circa de helft van de bedrijven met minstens 250 mensen in dienst maakt gebruik van betaalde ICT-diensten via internet, zogenoemde clouddiensten. Dat meldde het CBS donderdag op basis van onderzoekscijfers van medio 2014.  
 

'Geen offline Netflix'

Netflix-gebruikers die met smart wachten op de mogelijkheid om video's te downloaden voor offlinegebruik, hebben pech. Topman Cliff Edwards van het Amerikaanse bedrijf heeft TechRadar laten weten dat zo'n offlinefunctie er nooit zal komen.  
 

Airbnb gaat belasting in rekening brengen

Verhuurwebsite Airbnb gaat toeristenbelasting in rekening brengen bij iedereen die via de site overnacht in Amsterdam. Ook geeft de boekingssite inzicht in de activiteiten, zodat overlastgevende illegale hotels worden verbannen van de site.
 

Polis voor Airbnb-verhuur

Nederlandse verzekeraars hebben een nieuw gat in de markt ontdekt: de 'sharingpolis'. Ze ontwikkelen bijna allemaal producten die schaderisico's dekken voor particulieren die hun woning, gereedschap of auto uitlenen en verhuren.  
 

'Uber lokt UberPOP-chauffeurs met premie'

De taxi-app Uber probeert chauffeurs voor de zijn dienst UberPOP aan te trekken door ze een premie van 100 euro in het vooruitzicht te stellen. Dat schrijft het AD.  
 

LG kondigt versie 2.0 van WebOS voor tv's aan

De Koreaanse elektronicagigant LG heeft versie 2.0 van besturingssysteem WebOS voor smart tv's aangekondigd. Belangrijkste verbetering is de verhoogde snelheid.  
 

Blendle-app dag lang te downloaden

De onlinekiosk Blendle heeft nu ook een app. Het gaat om een proef. Mensen kunnen de applicatie Blendle Trending een dag lang installeren op hun iPhone, van donderdag 09.00 uur tot vrijdag 09.00 uur. Daarna verdwijnt Blendle Trending weer uit de App Store.  
 

'App-makers gewezen op 64-bit'

Apple is begonnen app-ontwikkelaars te waarschuwen dat ze tot 1 februari hebben om hun apps compatible te maken met de 64-bit-architectuur van nieuwe iPhones en iPads. Na 1 februari zullen apps die 64-bit niet ondersteunen, niet langer worden toegelaten tot de App Store.  
 

FBI waarschuwt voor cyberaanval The Interview

Bioscopen en andere bedrijven die iets te maken hebben met de omstreden film The Interview van Sony moeten oppassen voor cyberaanvallen. Daarvoor waarschuwt de FBI.  
 

'Noord-Korea achter hack Sony Pictures'

Noord-Korea heeft de computers van Sony gehackt. Dat hebben anonieme bronnen binnen de Amerikaanse inlichtingendiensten gezegd tegen Amerikaanse media.  
 

Sony maakt elke bril slim

Sony werkt aan een module met een klein oled-scherm dat aan een gewone bril vastgemaakt kan worden. Met de module kunnen brildragers hun eigen bril slim maken.  
 

Opstelten is weer de grootste privacyschender

Ivo Opstelten kreeg dinsdag een Big Brother Award van de organisatie Bits of Freedom, die opkomt voor privacy en burgerrechten op internet.
 

Meer controle over Instagram filters

Instagram-gebruikers hebben vaak één of meerdere favoriete filters en het is soms zoeken waar het juiste filter zich bevindt.
 

Facebook verbetert foto's automatisch

Niet iedereen verbetert foto’s voor ze op Facebook te plaatsen. Het sociale netwerk lanceert vandaag een feature die dat automatisch doet.
 
11.9 °C
WZW6
 
files 182
208 km.
Beurs AEX
AEX 416.44
+ / - 0.0%