• Home
  • Internet
  • Computer
  • Mobiel
  • Gadgets
  • Apps
  • Reviews
  • Games
  • TV

'Animaties voor iPhone 6S'

De opvolger van de iPhone 6 en 6 Plus krijgt mogelijk zogeheten 'animated wallpapers', die we al kennen van de Apple Watch. De huidige iPhones hebben al licht bewegende wallpapers, maar de nieuwe zijn van een ander kaliber. Denk bijvoorbeeld aan een langzaam openklappende roos.  
 

Video tv-moord ongevraagd in beeld

Twitteraars zijn woedend dat ze ongevraagd geconfronteerd zijn met de beelden van de moord op de twee Amerikaanse journalisten. De heftige video's werden automatisch afgespeeld in hun nieuwsoverzicht.
 

Intel investeert in
Chinese dronefabrikant

Chipfabrikant Intel heeft interesse in de dronemarkt. Het bedrijf investeert maar liefst $60 miljoen in de Chinese fabrikant Yuneec, waarmee het de grootste investering op dit vlak is van het Amerikaanse bedrijf tot nu toe.  
 

Amazon grijpt in bij hardwaredivisie

Amazon heeft tientallen ontwikkelaars die werkten aan de gefaalde Fire smartphone ontslagen. Het is de eerste keer dat er ontslagen vallen bij het 11-jaar geleden opgerichte ontwikkelcentrum Lab126.
 

LG introduceert mobiel oprolbaar toetsenbord

Elektronicagigant LG heeft een nieuw mobiel toetsebord voor tablets en smartphones onthuld. Het unieke eraan is dat deze Rolly letterlijk opgerold kan worden en als langwerpig staafje meegenomen kan worden.  
 

Voormalig Apple-directeur lanceert smartphone

De naam John Sculley klinkt veel techkenners bekend in de oren: hij was het die als toenmalig directeur van Apple in de jaren '80 oprichter Steve Jobs de deur uitwerkte. Nu is hij terug in de techwereld met Obi Worldphone, waarmee hij goedkope Android-telefoons produceert, met een gelikt design.  
 

In 2020: duizend keer snellere wifi

Draadloos internet dat duizend keer zo snel is als nu: het lijkt ver weg, maar in 2020 is het een feit als het aan de Eindhovense professor Peter Baltus ligt. „Met de ontwikkeling van virtual reality, 3D, steeds scherpere televisiebeelden en steeds grotere bestanden is er behoefte aan."
 

Test met digitale assistent Messenger

Gebruikers van Facebook Messenger krijgen binnenkort hun eigen virtuele assistent die vragen kan beantwoorden en taken kan uitvoeren, zoals reserveren bij een restaurant. Vorige maand doken al geruchten op over de dienst met codenaam Moneypenny.  
 

Facebook op matje over vreemdelingenhaat

De Duitse minister van Justitie, Heiko Maas, wil snel vertegenwoordigers van Facebook spreken over uitingen van vreemdelingenhaat op het sociale medium. De sociaaldemocraat Maas wil dat Facebook dergelijke uitingen verwijdert.  
 

Geen goed beeld identiteitsfraude

De politie heeft geen goed beeld van identiteitsfraude. Dat komt omdat slechts 10 procent van de slachtoffers naar de politie stapt, blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Leiden.  
 

Amazon brengt Prime Video naar Japan

Netflix staat op het punt zijn intrede te doen in Japan en dat laat Amazon niet koud. De internetgigant lanceert er zijn Prime Instant Video dienst.
 

Overname Acer zou 'welkom' zijn

Het gaat niet goed met de Taiwanese computerfabrikant Acer. Het bedrijf had onlangs met een fikse waardedaling te maken.
 

Webfenomeen Grumpy Cat naar Madame Tussauds

De beroemde chagrijnig kijkende kat Grumpy Cat is al jaren een fenomeen op internet, maar binnenkort is de kat ook te zien in Madame Tussauds.  
 

'Cyberchef van IS gedood'

De belangrijkste hacker van Islamitische Staat is hoogstwaarschijnlijk gedood. De 21-jarige Brit Junaid Hussain zou afgelopen dinsdag zijn omgekomen door een aanval met een drone in de buurt van Raqqa, de 'hoofdstad' van het kalifaat.
 

Defensie is door ict-reserves heen

Defensiepersoneel dat onverhoeds een nieuwe iPhone of iPad met abonnement nodig heeft, zal een afwijzing moeten slikken. De reservepot voor ict-uitgaven van defensiepersoneel is namelijk uitgeput.
 

Huwelijksaangifte voortaan ook digitaal te doen

Stelletjes die vanaf dinsdag willen trouwen, hoeven niet langer officieel in ondertrouw te gaan. Met het schrappen van de formele regel komt een eind aan een meer dan honderd jaar oude traditie.
 

Per dag 6 uur bezig met mail

Ondanks de populariteit van instant messaging, sms en sociale media is email nog steeds leidend op de werkvloer. Gemiddeld spenderen Amerikaanse werknemers 6,3 uur aan het checken van email.  
 

Geen vergoeding storing Ziggo

De klanten van Ziggo die vorige week last hadden van een storing, krijgen geen financiële vergoeding. Het bedrijf vindt dat in deze situatie niet nodig, zei een woordvoerder woensdag.
 

Gadget maakt elke fiets slim

Er zijn verschillende apps beschikbaar die navigatie bieden voor de fiets.
 

Muziek streamen via lamp

Sengled introduceert een multi-room streamingsysteem in een LED-lamp.
 
14.1 °C
ZZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 443.36
+ / - +3.41%