• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV

Accu en geheugen voor iPhone

Review: Imation Link Power Drive

Een lege batterij en een vol geheugen zijn twee frustraties waar smartphonegebruikers tegen aanlopen. Met de Link Power Drive combineert Imation een reserveaccu met extra opslagruimte. Is dat net zo handig als het lijkt?  
 

'Geen Windows 10-update voor RT-gebruikers'

Het ziet er naar uit dat de versie van Windosw 8 voor apparaten met een mobiele processor, geen update krijgt naar Windows 10. Dat meldt Microsoft-insider Paul Thurrot op basis van gesprekken met mensen binnen de softwaregigant.
 

'Slimmer met een iPhone'

iPhone-bezitters zijn gemiddeld mogelijk slimmer dan mensen met een Android-toestel.
 

Google Now in Nederlands

Google Now beantwoordt Nederlandse spraakopdrachten voortaan ook in het Nederlands.
 

'Apple Watch gaat 19 uur
mee per laadbeurt'

Apple liet het al doorschemeren, maar nu lijkt er ook bewijs van buitenaf te zijn: gebruikers van een Apple Watch zullen straks het apparaat elke avond aan de lader moeten hangen. Bij 'normaal' gebruik zou hij namelijk maar 19 uur meegaan.  
 

Twitter wil heel graag van Instagram-links af

Onlangs werd bekend dat fotodeeldienst Instagram meer gebruikers heeft dan Twitter. Dat heeft blijkbaar iemand bij het sociale netwerk gestoken, want het bedrijf is een campagne gestart onder de meest invloedrijkte twitteraars om ertoe te zetten foto's direct op Twitter te delen.  
 

Uber moet dwangsom van 10.000 euro betalen

Het bedrijf Uber van de taxidienst UberPOP heeft een dwangsom van 10.000 euro opgelegd gekregen. Ondanks een rechterlijk verbod is UberPOP nog steeds actief. Dat meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) vrijdag naar aanleiding van berichtgeving daarover bij RTL Z.  
 

Salaris Apple-baas Tim
Cook verdubbeld

Het salaris van Tim Cook, CEO van Apple, is vorig jaar verdubbeld. De topman ontving in 2014 zo'n 8,1 miljoen euro.  
 

Proef met zelfrijdende trucks

Volgende maand vindt nabij Zwolle de eerste proef plaats met zelfrijdende trucks. Dat zei minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) vrijdag na de ministerraad. Die stemde in met nieuwe regels hieromtrent.  
 

GLAAD blij met Dragon Age

De Amerikaanse organisatie Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) prijst BioWare voor het toevoegen van complexe en unieke homoseksuele personages, zoals Iron Bull en Dorian, aan Dragon Age: Inquisition. De studio krijgt de Special Recognition-award uitgereikt.
 

Nieuwe deel GoT snel uit

VIDEO: Ontwikkelaar Telltale heeft bekendgemaak dat het tweede deel van de Game of Thrones-game, genaamd The Lost Lords, begin februari verschijnt. Op 3 februari verschijnt de pc-versie, een dag later de versies voor PSN en Xbox Live en op 5 februari komt het tweede deel ook uit voor iOS.
 

Sony stelt cijferpublicatie
uit door studiohack

Sony wil de presentatie van de volledige derdekwartaalcijfers uitstellen tot eind maart. Het bedrijf heeft zoveel schade ondervonden door een cyberaanval dat de oorspronkelijke publicatiedatum niet kan worden gehaald, zo werd vrijdag bekend.  
 

Internet Explorer blijft in Windows 10

Internet Explorer blijft gewoon beschikbaar in Windows 10, ook al werkt Microsoft aan een nieuwe browser. Dat laat het concern weten in een blogpost. De browsers blijven naast elkaar bestaan om bedrijven tegemoet te komen.
 

Slim toetsenbord kan gebruiker herkennen

Knappe koppen hebben een slim toetsenbord ontwikkeld dat gebruikers kan herkennen door hun manier van typen te analyseren. Het apparaat voorziet zichzelf van stroom en is tot op zekere hoogte zelfreinigend.  
 

Nieuwe app moet kankerpatiënt helpen

OWise is een app waarmee kankerpatiënten ondermeer gesprekken kunnen voeren met hun arts.  
 

Nieuwe apps bedreigen positie Google

Google dreigt zijn dominantie als zoekmachine en op gebied van mobiele besturingssystemen kwijt te raken.  
 

Israëlische chipmaker gewild door webwinkel Amazon

Webwinkel Amazon koopt voor waarschijnlijk $350 tot $375 miljoen de Israëlische chipmaker Annapurna Labs.  
 

Google krijgt voet aan de grond in Washington D.C.

Internetreus Google is de nieuwe koning van de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C.. Althans, als het op invloed op politici aankomt binnen de techindustrie. Het bedrijf heeft in 2014 maar liefst $16,83 miljoen (ongeveer €14,57 miljoen) gespendeerd aan lobbyen.  
 

Nog steeds geruchten overname BlackBerry

Ondanks het feit dat beide bedrijven het gerucht ontkend hebben, zouden Samsung en BlackBerry nog altijd in overleg zijn omtrent een mogelijke overname van de Canadese smartphoneproducten. Dat meldt The Financial Post.
 

Nieuwe preview-functie in mobiele apps Spotify

Muziekdienst Spotify komt binnenkort met een nieuwe mogelijkheid in zijn mobiele apps waardoor gebruikers met één druk een voorproefje kunnen krijgen van een nummer, album of playlist.  
 
6.9 °C
ZW3
 
files 210
292 km.
Beurs AEX
AEX 454.02
+ / - -0.12%