• Home
  • Internet
  • Computer
  • Mobiel
  • Gadgets
  • Apps
  • Reviews
  • Games
  • TV

Nieuwe fotodienst Google biedt oneindige opslagruimte

Internetgigant Google heeft tijdens zijn I/O-ontwikkelaarsconferentie zijn nieuwe fotodienst Google Photos onthuld. Het is een nieuwe versie van de fotodienst die al in sociaal netwerk Google+ aanwezig was.  
 

Privacy en betalen centraal in Android M

Tijdens zijn I/O-conferentie heeft internetreus Google de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem Android onthuld. In Android M, zoals de werknaam momenteel luidt, staat privacy centraal en kan ook contactloos betaald worden.
 

Meer virtual reality-initiatieven van Google

Tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie heeft Google drie nieuwe initiatieven op het gebied van virtual reality onthuld.  
 

Nieuw platform van Google voor 'internet of things'

Softwaregigant Google heeft een nieuw platform geïntroduceerd om apparaten met elkaar te verbinden, Brillo.  
 

Google bevestigt 'koop-knop'

Google heeft bevestigd dat het een 'koop-knop' gaat plaatsen bij zijn zoekresultaten. De knop geeft gebruikers van Google Search de mogelijkheid om aankopen te doen zonder hiervoor een aparte website te bezoeken.  
 

Oude smartphones ongebruikt in de la

Bij ruim de helft van de Nederlandse huishoudens liggen op dit moment één of meerdere goed werkende smartphones ongebruikt in de la. De verwachting is dat het in totaal om 6,3 miljoen toestellen gaat.
 

GoPro werkt aan camera voor virtual reality

GoPro is bekend van zijn actiecamera's, maar werkt nu aan een virtual reality-model.
 

Pushnotificatie bij vertraagde trein

De gratis iOS app Forens stuurt treinreizigers een pushnotificatie als hun vaste trein vertraagd of gewijzigd is.
 

Moleskine lanceert app voor iOS

Wie weleens een schets- of notitieboekje gebruikt, is ongetwijfeld bekend met het merk Moleskine. Het Italiaanse bedrijf onderscheidt zich door het gebruik van strak en minimalistisch design.  
 

7 'veilige' nepevenementen

Het spookt op Facebook met allerlei nepevenementen waar maar liefst tienduizenden mensen zich voor opgeven. Helaas zorgt deze tendens voor organisators van bestaande evenementen voor een bittere nasmaak.  
 

Fitbit aangeklaagd

De maker van fitness-armbandjes Fitbit is aangeklaagd door concurrente Jawbone. Die beschuldigt Fitbit ervan medewerkers bij Jawbone te hebben weggekaapt en zo bedrijfsgeheimen te hebben gestolen. Dat zou Jawbone honderden miljoenen dollars hebben gekost.  
 

Ziggo nu grootste aanbieder breedband

Kabelmaatschappij Ziggo is na de fusie met UPC goed voor 43,9 procent van alle aansluitingen voor breedbandinternet in Nederland. Daarmee is het nu de grootste aanbieder.
 

Lenovo brengt Chromecast-concurrent uit

Ook Lenovo stapt in de markt van de streamingkastjes. De Chinese hardwaremaker heeft de Lenovo Cast uitgebracht, een 'puck' die beelden van je smartphone, tablet of computer laat streamen naar je televisie.  
 

'KPN-verbindingen doelwit spionage'

Tientallen verbindingen voor dataverkeer van het Nederlandse telecomconcern KPN waren jarenlang het doelwit van de Duitse geheime dienst.  
 

Auto is 'ultieme mobiele apparaat' voor Apple

De aanwijzingen dat Apple werkt aan een auto, worden steeds sterker. Operationeel directeur Jeff Williams zei dat de auto het 'ultieme mobiele apparaat is'.  
 

'Smartphonemarkt bijna 20 procent gegroeid'

De wereldwijde markt voor smartphones is in een jaar tijd bijna 20 procent gegroeid. Dat blijkt uit een woensdag verschenen rapport van marktonderzoeker Gartner.  
 

'Apple werkt aan Google Now-concurrent'

Apple komt in iOS 9 wellicht met een 'Google Now-concurrent'. Volgens 9to5Mac werkt Apple achter de schermen al een hele poos aan de persoonlijke assistent die onder meer spraakassistent Siri, je contactpersonen, je agenda en Passbook moet samenbrengen.
 

'Internetverkeer verdriedubbelt komende vijf jaar'

Het internetverkeer wereldwijd blijft de komende jaren zodanig groeien dat het in 2019 verdriedubbeld is ten opzichte van nu. Dat meldt netwerkbedrijf Cisco in zijn jaarlijkse Visual Networking Index.  
 

Google Waze toont Amber Alert

Navigatie app Waze toont vanaf vandaag Nederlandse Amber Alerts en urgente kindervermissingen. Wanneer een kind vermist raakt, ontvangen gebruikers een pop-up bericht met de foto en beschrijving van het kind.  
 

Domeinnaam met .Amsterdam te koop

Inwoners en ondernemers uit Amsterdam kunnen vanaf 1 juni een .Amsterdam-domein aanvragen.
 
9.7 °C
ZZW2
 
files 234
143 km.
Beurs AEX
AEX 502.24
+ / - -0.25%