• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV
  • 4G-special

Slimme lampen evolueren met Hue Beyond

Philips brengt aan het einde van de maand een nieuwe serie slimme lampen uit ondere de noemer Hue Beyond. Er komen tafellamp- en hanglamp-versies van uit waarbij twee lichten afzonderlijk zijn af te stellen.  
 

Nokia gaat volgend jaar 5G-netwerk testen

Hebben we in Nederland nog maar net landelijke 4G-dekking, in Finland denkt telecomspecialist Nokia alweer aan de volgende generatie. Het bedrijf wil in 2015 beginnen met het opzetten van een testnetwerk voor 5G-internet.
 

Bridge niet langer nodig bij Sonos-systeem

Speakerfabrikant Sonos lanceert vandaag een softwareupdate waardoor het mogelijk is om een compleet Sonos-systeem via een bestaand draadloos netwerk te installeren. Voorheen was een accessoire nodig.  
 

Cybercentrum: doe voorzichtig met cloud

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) waarschuwt al enige tijd in een speciale factsheet voor de risico's van de zogenoemde cloud. „Mensen moeten voorzichtig zijn”, aldus een woordvoerder.  
 

WebOS herrijst uit zijn graf met lancering LuneOS

Het door Palm ontwikkelde mobiele besturingssysteem WebOS is al enige tijd niet meer beschikbaar. Een groep enthousiaste programmeurs heeft het systeem nu echter nieuw leven ingeblazen onder de naam LuneOS.  
 

Present met selfie

Het tekenen van een presentielijst is iets uit de vorige eeuw, moet de vakgroep Journalistiek van de Christelijke Hogeschool Ede hebben gedacht.  
 

Verwisselbare lenzen voor Sony's QX-camera

Sony werkt mogelijk aan een opvolger van de Cyber-shots QX10 en QX100, volwaardige camera's die via bluetooth verbinding maken met je smartphone. Van de Sony ILCE-QX1 zouden de lenzen verwisselbaar zijn.  
 

Aantal digitale tv-aansluitingen
is weer gegroeid

Het aantal digitale tv-aansluitingen is in het tweede kwartaal met 0,8 procent gestegen tot 6,76 miljoen. Van deze groep heeft 3,73 miljoen ook een analoge tv-aansluiting. Marktonderzoeker Telecompaper maakte deze cijfers dinsdag bekend.  
 

Apple onderzoekt uitlekken naaktfoto's

Apple doet onderzoek naar het vermeende uitlekken van blootfoto's van beroemdheden via iCloud-accounts. Dat heeft het Amerikaanse technologiebedrijf maandag laten weten.
 

'Weinig interesse in Glass'

De meeste Nederlandse consumenten zitten niet te wachten op Google Glass. Dat blijkt uit een enquête door onderzoeksbureau Multiscope.  
 

'iPhone 6 vanaf 19 september te bestellen'

Apples nieuwste iPhone is volgens iPhonez.nl vanaf 19 september te bestellen. Het zou gaan om zogeheten pre-orders en de website baseert zich op 'betrouwbare bronnen'.
 

Apple onthult redenen om apps af te wijzen

Voor makers van apps voor iOS is het vaak onduidelijk waarom hun creaties door Apple worden geweigerd. Het bedrijf heeft nu de voornaamste redenen op een rijtje gezet.
 

'Vragenlijst EU voor concurrenten Facebook'

De Europese Commissie heeft een gedetailleerde vragenlijst gestuurd naar concurrenten en klanten van Facebook en Whatsapp om onder hen de stemming over de voorgenomen fusie van de bedrijven te peilen.  
 

Treindrukte via een app

Treinreizigers kunnen voortaan snel en gemakkelijk via een app overvolle treinen doorgeven.  
 

Nieuwe prooi techreuzen

Middenklassen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika ontdekt door technologiereuzen als Google en Facebook.  
 

Zorgen over cloud na lek

Het uitlekken van honderden blootfoto's van beroemdheden als Jennifer Lawrence en Kate Upton is een schok voor Hollywood heeft de zorgen aangewakkerd over de opslag van privégegevens in de 'cloud'.  
 

SNS en Ordina maken bankenapp voor smartwatch

De beursgenoteerde automatiseerder Ordina heeft samen met SNS Bank een applicatie ontwikkeld waarmee het mogelijk is om je banksaldo te checken op horloges, via een smartwatch met daarop Android Wear.  
 

Vijf tips om privé foto's ook echt privé te houden

Nu de naaktfoto's van een lange lijst beroemdheden overal op het internet te vinden zijn, is het misschien goed om eens naar de eigen veiligheid te kijken. Vijf tips om je privékiekjes ook echt privé te houden.  
 

'Iinteresse techgiganten in CyanogenMod'

Verschillende grote technologiebedrijf zoals Samsung, Amazon, Microsoft en Yahoo zouden het bedrijf achter CyanogenMod willen overnemen.
 

Niet meer verdwalen in de metro

Een student aan de UHasselt heeft een technische oplossing uitgevonden die het mogelijk maakt om via je smartphone je positie in een ondergronds metronetwerk te bepalen. Het is een alternatief voor de apps die via gps of internet werken, maar ondergronds niet functioneren.  
 
14.6 °C
ONO2
 
files 104
86 km.
Beurs AEX
AEX 415.0
+ / - +0.19%