• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV
  • 4G-special

Op het oog weinig verschil

Review: iPad Air 2 en iPad Mini 3

Apple introduceerde deze maand nieuwe versies van zijn iPad Air en iPad Mini. Echt spectaculair zijn de wijzigingen niet. Genoeg om voor een nieuw exemplaar te kiezen?  
 

Facebook gaat 'schaduwinternet' op

Facebook heeft zijn site direct toegankelijk gemaakt via het Tor-netwerk. Dit is een netwerk waarmee gebruikers internetverkeer kunnen omleiden en zo relatief anoniem kunnen internetten.
 

Google beboet om decolleté

Google moet een boete van 2250 Canadese dollar betalen voor het in beeld brengen van de decolleté van een Canadese vrouw op de Street View dienst. Hoewel haar gezicht onherkenbaar was gemaakt, gold dit niet voor haar huis, auto en decolleté.  
 

Primeur voor Yes-R

Wie altijd al alles over Yes-R wilde weten kan vrijdagmiddag om 16.00 een half uur lang vragen aan de rapper stellen onder de hashtag #AskYesR.
 

Zuckerberg antwoordt

Facebook-directeur Mark Zuckerberg beantwoordt donderdag vragen van gebruikers. In een blogpost vraagt hij vragen in te sturen.
 

Google Agenda efficiënter

Google heeft een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd bij zijn Agenda interface voor het web. Hoewel het slechts kleine veranderingen zijn zorgen ze er wel voor dat het gebruik eenvoudiger wordt.  
 

Celstraf mede-oprichter Pirate Bay

Mede-oprichter Gottfrid Svartholm Warg van de internet downloadsite Pirate Bay is in Denemarken veroordeeld tot 3,5 jaar cel.  
 

Amazon blijft toch telefoons maken

Webwinkel Amazon blijft telefoons ontwikkelen en zal in de toekomst nieuwe modellen uitbrengen, ondanks het feit dat zijn Fire Phone een enorme flop is gebleken.  
 

Samsung lanceert dunne, volledige metalen smartphones

Samsung kondigt opnieuw twee zeer dunne, volledig metalen smartphones aan. Na de lancering van de Galaxy Alpha  komen de Zuid-Koreanen nu met de respectievelijk 6,7 en 6,9 mm dunne Galaxy A5 en A3.  
 

Geestelijk vader Android verlaat Google

Andy Rubin vertrekt bij Google. Volgens Wall Street Journal gaat de mede-oprichter van het Android-platform een incubator beginnen voor startups die nieuwe hardware willen ontwikkelen.
 

Captain of industry twittert niet

Bestuursvoorzitters van Nederlandse bedrijven willen niets van Twitter weten. Geen enkele topman of -vrouw van de Nederlandse AEX-bedrijven twittert. Camiel Eurlings, inmiddels ontslagen bij KLM, was de enige.  
 

'Berichten lek DigiD stemmingmakerij'

De berichtgeving over DigiD-lekken bij Nederlandse gemeenten is stemmingmakerij.
 

Spanje laat Google betalen voor informatie

Uitgevers in Spanje kunnen geld vragen aan bedrijven als Google die content opnemen in nieuwsaggregators.
 

'Zeer grote smartphone Xiaomi'

De Chinese maker van smartphones en tablets Xiaomi zou met een smartphone komen met een display van 9,5 inch. GFXBench pikte het nieuwtje op van Twitter.  
 

Playstation spelcomputer verzacht pijn voor Sony

Sony is in het afgelopen kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken. Dankzij de sterke vraag naar de Playstation 4 viel het verlies wel kleiner uit dan verwacht.
 

Groupon zucht onder ombouw naar e-commerce

De ombouw naar een volwaardig e-commercebedrijf die Groupon voor ogen heeft, blijft drukken op de winstgevendheid.
 

'KPN moet netwerk openstellen'

KPN moet ook de komende 3 jaar zijn koper- en glasvezelnetwerk openstellen voor andere aanbieders als Tele2 en Vodafone. Dat maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vrijdag bekend.  
 

Geen Hongaarse internettaks

De omstreden Hongaarse belasting op het gebruik van internet gaat niet door. Premier Viktor Orbán zwicht naar eigen zeggen voor de druk van massabetogingen. Hij maakte vrijdag op de staatsradio bekend het wetsvoorstel in te trekken.  
 

HP onthult pc met uitgebreide 3D-scan mogelijkheden

Hewlett-Packard heeft een nieuwe all-in-one pc gelanceerd die is uitgerust met projector, camera’s en ‘muismat’ die tevens dienst doet als tweede scherm. Door objecten op de  mat te plaatsen kunnen deze heel eenvoudig gescand worden, zowel twee- als driedimensionaal.  
 

Brussel dreigt Google met heffing

Brussel koerst af op een keiharde confrontatie met Google. De nieuwe eurocommissaris voor digitale zaken Günther Oettinger dreigt vergaande maatregelen te treffen nu het internetbedrijf onvoldoende reageert op de eisen van de Europese Commissie.
 

Fout bij update PlayStation 4

Sony heeft deze week versie 2.0 van de firmware voor de PlayStation 4 uitgebracht, maar het lijkt erop dat deze update voor een aantal eigenaars problemen oplevert.  
 
15.2 °C
Z3
 
files 540
678 km.
Beurs AEX
AEX 411.32
+ / - +1.89%