• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV
  • 4G-special

Defensie werkt aan betere ICT

Defensie trekt geld uit om de problemen met ICT aan te pakken. Het ministerie kondigt in de begroting van volgend jaar aan te investeren in de deskundigheid van medewerkers en computersystemen die noodzakelijk zijn om de vele datagegevens te kunnen verwerken en analyseren.  
 

Overheid doet meer dataverzoeken

De Nederlandse overheid heeft in een half jaar tijd 72 dataverzoeken ingediend bij Google met betrekking tot 95 gebruikersaccounts, zo blijkt uit een transparantierapport van de internetgigant. En dat is een recordaantal voor ons land.
 

Chrome van schadelijke extensies te ontdoen

Google heeft een programma vrijgegeven dat schadelijke en problematische extensies voor zijn webbrowser Chrome op de computers van gebruikers opspoort en ze vervolgens verwijdert.  
 

Oudere Android-versies onveilig door browser

Mensen met een smartphone met Android 4.3 of lager en surfen met een de standaard browser, lopen het risico dat privégegevens worden gekaapt. Driekwart van de Android-gebruikers draait nog steeds op een oude versie.  
 

Bol.com en Kobo gaan samenwerking aan

Webwinkel Bol.com en e-readerfabrikant Kobo kondigen een samenwerking aan. Daardoor zijn er twee miljoen Nederlandse en internationale ebooks van Kobo opgenomen in het assortiment van Bol.  
 

Vodafone-abonnement te wijzigen na klachten

Telecomaanbieder Vodafone laat klanten tijdelijk hun abonnement aanpassen nadat consumentenprogramma Radar twee keer over hoge rekeningen van het bedrijf had bericht. Door een systeemfout kregen abonnees niet of te laat bericht over het overschreiden van het datalimiet.  
 

Eind september voorproefje Windows 9

Microsoft houdt op 30 september een bijeenkomst in San Francisco, waar waarschijnlijk een voorproefje wordt gegeven van de nieuwe versie van Windows.
 

Digitale camera van Leica zonder scherm

Camerafabrikant Leica heeft een opmerkelijk digitaal toestel gelanceerd: de M Edition 60. Het apparaat heeft één opmerkelijke gimmick: het bevat geen scherm.  
 

Troonrede te volgen via virtual reality-bril

De troonrede zal dit jaar ook volledig in virtual reality te zien zijn. Eigenaars van een Oculus Rift-bril kunnen de toespraak van de koning in 360 graden en 3D bekijken.  
 

Oxxio komt met Homekit-ondersteuning

Energieleverancier Oxxio gaat in zijn app ondersteuning inbouwen voor Apple's Homekit-platform. Hierdoor zal het mogelijk zijn om in groter detail energieverbruik in de gaten te houden.  
 

'Britten en Amerikanen hacken ook T-Mobile'

Klanten van T-Mobile zijn vermoedelijk ook het slachtoffer van de spionage door Britse en Amerikaanse inlichtingendiensten. Uit documenten van Edward Snowden blijkt dat de netwerken van moederbedrijf Deutsche Telekom bespioneerd worden.
 

China komt met mobieletelefoonstoep

Mensen die in het Chinese Chongqing al lopend met hun smartphone in de weer zijn, moeten voortaan lopen op de speciaal daarvoor gecreëerde 30 meter lange strook. "De eerste mobieletelefoonstoep in China", staat er op een bord naast de stoep.
 

U2-album te verwijderen met tool van Apple

Of mensen het nou wilden of niet, vorige week hadden Apple-klanten ineens het nieuwe album van U2 in hun iTunes-bibliotheek staan. Apple heeft nu een speciale internetpagina gelanceerd waarmee gebruikers het album eenvoudig kunnen verwijderen.
 

Draadloze Canon-printer met gemak te hacken

Een beveiligingsonderzoeker is erin geslaagd om vanop afstand een draadloze printer te hacken en er het klassieke schietspel Doom op te laten draaien.  
 

Vier miljoen nieuwe iPhones verkocht

Apple heeft al meer dan vier miljoen voorbestellingen voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus binnen. Dat heeft de techgigant op maandag bekendgemaakt. De nieuwe smartphones zijn sinds vrijdag te bestellen.
 

Android One-toestellen te koop

Google heeft maandag in India de eerste Android One-toestellen gelanceerd. One is een verzamelnaam voor goedkope toestellen die draaien op een uitgeklede versie van Android. Met de nieuwe smartphones wil de internetgigant definitief een voet tussen de deur krijgen in opkomende markten.  
 

'Binnenkort bellen met WhatsApp'

Het lijkt erop dat telefoneren via WhatsApp zeer binnenkort mogelijk wordt. Dat meldt Techzine.
 

Nieuwe snelheidskanon van Canon

Canon introduceert tijdens de Photokina een camera die is gemaakt voor snelheid. De EOS 7D Mark II is bedoeld voor het vastleggen van actiemomenten.  
 

Panasonic komt met kleinste systeemcamera

Net als bij Samsung spitst de vernieuwing op cameragebied bij Panasonic zich toe op compacte systeemcamera’s zonder spiegel.  
 

Samsung onthult nieuwe systeemcamera

Samsung lanceert vandaag tijdens de Photokina haar nieuwe vlaggenschip NX1, een compacte systeemcamera uit het hogere segment.  
 
16.4 °C
O2
 
files 186
195 km.
Beurs AEX
AEX 417.4
+ / - -0.06%