Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Mobiele chips Intel voor elk budget

28 FEB 2012

GEEN - Intel heeft op het Mobile World Congress in Barcelona drie nieuwe partners aangekondigd die smartphones gaan aanbieden met een Intel chip aan boord. De chipgigant breidt zijn mobiele aanbod uit met zowel producten voor het goedkope smartphone-marktsegment als voor het segment waarin prestaties voorop staan.

Foto: Bloomberg
Foto: Bloomberg
Foto: Bloomberg

Intel gaat samenwerkingsverbanden aan met Orange, Lava International en ZTE. Daarnaast bouwt het de relaties met Motorola Mobility en Lenovo verder uit.

Entertainmentbeleving

Orange lanceert deze zomer in Frankrijk en Groot-Brittannië een nieuwe Orange smartphone, gebaseerd op de Intel Atom processor Z2460. De smartphone heeft een dunne behuizing en het ontwerp maakt een rijke entertainmentbeleving mogelijk, waaronder diensten van Orange, zoals Orange TV, Daily Motion, Deezer en Orange Gestures.

Groeimarkt India

Via een alliantie met Lava International, een van de snelst groeiende Indiase leveranciers van mobiele telefoons, wil Intel de grote groeimarkt India betreden. De XOLO X900 zal de eerste op Intel-technologie gebaseerde smartphone zijn op de Indiase markt en in het tweede kwartaal van 2012 beschikbaar komen. Ook het Chinese ZTE verwacht in de tweede helft van 2012 het eerste mobiele apparaat gebaseerd op Intel technologie te kunnen leveren.

Prestaties

Intel kondigde in Barcelona plannen aan voor drie nieuwe smartphone producten. De toonaangevende prestaties en energiezuinigheid van de Intel Atom processor Z2460, voorheen bekend onder de codenaam ‘Medfield’, worden verder verhoogd en het platform zal snelheden tot 2GHz ondersteunen. Verder kondigde Intel de Atom processor Z2580 aan, die de prestaties van de Atom processor Z2460 verdubbelt en beschikt over een geavanceerde multimode LTE/3G/2G-oplossing. Consumentenproducten op basis van deze processor worden in de eerste helft van 2013 verwacht.

Goedkopere segment

Voor opkomende markten heeft Intel plannen voor de Intel Atom processor Z2000. De Z2000 is volledig gericht op het goedkopere smartphone-segment, een segment dat volgens marktanalist Strategy Analytics in 2015 een omvang zal hebben van 500 miljoen toestellen. Het platform omvat een 1.0 GHz Atom processor voor prima graphics- en videoprestaties, alsook de mogelijkheid om toegang tot het web te krijgen en Android games te spelen. Consumentenproducten worden begin 2013 verwacht.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.9 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%