Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Online gokbeleid hard nodig

12 MRT 2012 Alex de Vries

AMSTERDAM - Ruim één miljoen Nederlanders gokken regelmatig via internet. Maar adequaat Nederlands toezicht op deze gokbranche en rechtsbescherming is er niet. Sterker nog: er is zelfs helemaal geen beleid. En in de Wet op de Kansspelen (WOK) uit 1964 wordt het woord internet niet eens genoemd. Daarover luiden voorzitter Guido Maas en bestuurslid Robin Linschoten van de Stichting Online Gaming Nederland (STIOG) de noodklok. "Oplichters lachen zich een bult."

Volgens hen is de beste garantie voor een efficiënt kansspelbeleid een gereguleerd attractief aanbod, waarbij verschillende partijen bij de overheid een vergunning kunnen aanvragen. "De politiek moet echt haast maken met efficiënte wettelijke regulering, gebaseerd op de vraag van de consument en markt."

"Mensen die nu spelen via het internet zijn in feite vogelvrij en lopen grote kans opgelicht te worden door niet-Europese gokbedrijven in Azië, Afrika of Caribische gebied. Op verschillende Caribische eilanden is een vergunning in tien minuten geregeld."

Lees meer in De Telegraaf van maandag.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 528.34
+ / - -0.06%