Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Gmail doet adresboek exploderen

04 JUN 2008

De laatste update voor Mac-besturingssysteem Leopard, 10.5.3, laat gebruikers hun virtuele adresboekje synchroniseren met die van Gmail. Gebruikers die dit doen, kunnen echter voor een nare verrassing komen te staan.

Gmail slaat namelijk automatisch alle adressen op van iedereen die de gebruiker ooit heeft gemaild. Afhankelijk van hoe lang iemand de maildienst van Google al gebruikt, kunnen dit honderden of zelfs duizenden personen zijn die je eigenlijk niet in je virtuele adresboek nodig hebt.

Het is mogelijk om de contactenlijst in Gmail met de hand bij te werken, al doen veel mensen dit niet. Het is namelijk erg makkelijk op de site om mailadressen terug te vinden met de zoekfunctie en dus hebben veel gebruikers nooit de noodzaak gezien om de contactenlijst bij te snoeien.

Voor mensen die wel al gesynchroniseerd hebben en er nu spijt van hebben, is er een relatief simpele oplossing. Het is mogelijk met Time Machine, het back up-programma van Leopard, het databasebestand van het adresboek te herstellen. Dit bestand bevindt zich in (user)/Library/Application Support/Addressbook.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.0 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 523.71
+ / - -0.41%