• Home
  • Games
  • Mobiel
  • Reviews
  • TV
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
wo 04 jun 2008, 10:15

Gmail doet adresboek exploderen

onze redactie
De laatste update voor Mac-besturingssysteem Leopard, 10.5.3, laat gebruikers hun virtuele adresboekje synchroniseren met die van Gmail. Gebruikers die dit doen, kunnen echter voor een nare verrassing komen te staan.

Gmail slaat namelijk automatisch alle adressen op van iedereen die de gebruiker ooit heeft gemaild. Afhankelijk van hoe lang iemand de maildienst van Google al gebruikt, kunnen dit honderden of zelfs duizenden personen zijn die je eigenlijk niet in je virtuele adresboek nodig hebt.

Het is mogelijk om de contactenlijst in Gmail met de hand bij te werken, al doen veel mensen dit niet. Het is namelijk erg makkelijk op de site om mailadressen terug te vinden met de zoekfunctie en dus hebben veel gebruikers nooit de noodzaak gezien om de contactenlijst bij te snoeien.

Voor mensen die wel al gesynchroniseerd hebben en er nu spijt van hebben, is er een relatief simpele oplossing. Het is mogelijk met Time Machine, het back up-programma van Leopard, het databasebestand van het adresboek te herstellen. Dit bestand bevindt zich in (user)/Library/Application Support/Addressbook.


9.2 °C
WZW6
 
files 156
165 km.
Beurs AEX
AEX 483.93
+ / - +0.3%