Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Taskforce cybercrime banken gaat door

14 NOV 2011

AMSTERDAM - Om fraude met internetbankieren en andere vormen van cybercriminaliteit tegen te gaan, blijft de Electronic Crimes Taskforce (ECT), een samenwerkingsverband tussen het Korps landelijke politiediensten (KLPD), het Openbaar Ministerie en de banken ook volgend jaar bestaan. Dat zei Boele Staal, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken maandag desgevraagd.

Volgens Staal heeft het 'bankenteam' sinds de start, in maart van dit jaar, zijn waarde bewezen. Onder meer omdat de betrokken partijen hetzelfde doel nastreven en de ECT budgetneutraal opereert. Eerder werd besloten om de samenwerking voorlopig 1 jaar te laten duren.

Vorig jaar nam de schade voor banken door internetfraude toe tot circa 10 miljoen euro. Over de eerste 6 maanden van dit jaar is dat bedrag al ruim 11 miljoen. Ook het aantal fraudegevallen nam fors toe van 1300 vorig jaar tot ruim 2400 over het eerste halfjaar in 2011. „Des te meer reden om sterker in te zetten op preventie, wetenschappelijk onderzoek en bewustwording bij consumenten”, aldus Staal.

10.0 °C
NW2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 441.66
+ / - +2.1%