Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Obama waarschuwt voor cybercrime

20 JUL 2012

WASHINGTON - President Barack Obama waarschuwt voor cyberaanvallen op cruciale infrastructuur in de Verenigde Staten en roept de Amerikaanse volksvertegenwoordigers op actie te ondernemen.

AP
AP
Foto: ap

In een vrijdag in The Wall Street Journal gepubliceerd opiniestuk schrijft Obama dat bestrijding van cybercriminaliteit een van de belangrijkste uitdagingen is op het gebied van de economie en de veiligheid.

Volgens de Amerikaanse president proberen buitenlandse mogendheden, criminele organisaties en individuen elke dag financiële, energie- en veiligheidssystemen binnen te dringen.

Zo zijn er steeds meer aanvallen op computersystemen in de nucleaire en chemische industrie die vijanden van de VS cruciale informatie zouden kunnen opleveren om essentiële infrastructuur te vernietigen.

Obama riep het Congres op haast te maken met het goedkeuren van wetgeving om cyberaanvallen te bestrijden. „Het zou het toppunt van onverantwoordelijkheid zijn om onze digitale achterdeur wijd open te houden voor onze cybervijanden”, aldus de president.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.3 °C
Z3
Beurs AEX
+ / - %