Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Omwonenden kijken naar de rook die uit een gebouw van energieleverancier Electrabel komt.
Omwonenden kijken naar de rook die uit een gebouw van energieleverancier Electrabel komt.
Foto: ANP

Website Omroep Gelderland weer in de lucht

08 NOV 2012

NIJMEGEN - Na anderhalf uur onbereikbaar te zijn geweest, is de website van Omroep Gelderland donderdagochtend weer in de lucht. Een woordvoerder van de regionale omroep verklaart het vastlopen van de site door het grote aantal mensen dat beelden van de explosie bij Electrabel wilde zien.

„Het eerste uur na de explosie was de website goed bereikbaar. Het ging mis toen op het journaal werd gemeld dat Omroep Gelderland live beelden had. Toen wilde heel Nederland dat zien.” De site van Omroep Gelderland kan maximaal zo'n 10.000 bezoekers tegelijk aan.

Het is al langer een gegeven dat regionale omroepen, die ook als rampenzender functioneren, internetcapaciteit tekort komen bij een ramp. Omroep Gelderland heeft een deel van de capaciteit ondergebracht bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De omroep gaat bekijken wat er nog meer kan worden gedaan om overbelasting van de site in de toekomst te voorkomen.

Directeur Gerard Schuiteman van koepelorganisatie Roos (Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking) noemt het 'erg vervelend' dat Omroep Gelderland donderdagochtend via internet niet bereikbaar was. Hij wil laten uitzoeken wat er precies mis is gegaan en waar het probleem lag. „De afgelopen tijd is bij verschillende regionale omroepen de internetcapaciteit verbeterd, maar het blijft een onderwerp op onze agenda.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%