Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium
Buma/Stemra vindt kopieheffing te laag.
Foto: ANP

Smartphoneverkopen pieken

14 NOV 2012

De verkopen van smartphones zijn in het derde kwartaal met bijna de helft toegenomen, ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het totaal aantal verkochte telefoons kwam met 428 miljoen 3,1% lager uit dan in diezelfde periode vorig jaar, aldus marktonderzoeker Gartner. Wereldwijd zijn 169,2 miljoen smartphones verkocht.

Volgens het Amerikaanse bureau zijn er voldoende positieve signalen dat de sector licht groeit, na twee kwartalen met mindere verkopen, zegt Anshul Gupta, onderzoekster.

,,Vooral in China groeide het aantal verkochte telefoons, gedreven door smartphoneverkopen.'' In de westerse markten komt de vervanging van oude telefoons door smartphones nu op gang, aldus Gartner.

De smartphonemarkt blijft gedomineerd door Apple en Samsung. Samen hebben ze volgens de tellingen van Gartner 46,5% van de markt in handen.

Nokia is van zijn derde naar de zevende plaats weggezakt. Zijn plaats is overgenomen door RIM, gevolgd door HTC, hoewel beide kampen met lagere verkopen.

 

Samsung verkocht 98 miljoen toestellen, 18,6% meer dan vorig jaar in het derde kwartaal. Apple bleef steken op 55 miljoen exemplaren, goed voor 32,5% van de smartphonemarkt.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
9.1 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 469.77
+ / - +0.66%